Leivotaan äidin lempikakkua

Äitienpäivän paras lahja on yhteinen herkkuhetki äidin kanssa. Katso tästä reseptit erilaisiin äitienpäivän kakkuihin, ja yllätä äiti itse leivotulla kakulla.

Äitienpäivän suosikkikakkuja on yhtä monta kuin on äitejäkin. Siksi kokosimme yhteen kunnon kattauksen erilaisia äitienpäivän kakkuja aina simppelistä mutakakkutäytekakusta perinteisiin juustokakkuihin ja gluteenittomiin äitienpäiväkakkuihin. Minkälainen on sinun äitisi lempikakku?

Helppo äitienpäiväkakku

Herkullinen äitienpäiväkakku syntyy myös leivonnan ensikertalaiselta – etenkin, jos hieman oikaisee. Kokoa pakastemutakakuista näyttävä mutakakkutäytekakku, kerrostele lasiin herkullinen mansikkakakku tai tuunaa pullapitko valmiiksi maustetulla kermalla, vadelmilla ja lemon curdilla. Jos haluat leipoa itse, hyviä vaihtoehtoja ovat helpot kääretorttukakut ja simppelit mutakakut.

Äitienpäivän juustokakku

Juustokakku on monen äidin, ja juhlijan, mieleen. Jos äiti rakastaa suklaata, maistuu hänelle varmasti Daim-juustokakku. Raikkaammista mauista pitävälle äidille ehdotamme sitruunajuustokakkua, raparperijuustokakkua tai kaunista ja superherkullista brita-juustokakkua, joka kätkee sisälleen paitsi sitruunatuorejuustoa, myös reippaasti tuoreita mansikoita.

Katso lisää juustokakkuja

Äitienpäivän täytekakku

Täytekakku on juhlahetkien klassikko, joka sopii mainiosti myös äitienpäivän kahvipöytään. Valittavana on lukuisia herkullisia vaihtoehtoja, kuten mansikkakakkua, valkosuklaista mango-passionkakkua, suolakinuskikakkua ja shampanjamoussekakkua. Mikä näistä voisi olla sinun äitisi suosikki?

Katso lisää täytekakkuja

Gluteeniton äitienpäiväkakku

Myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle äidille löytyy runsaasti herkullisia äitienpäiväkakkuja. Juustokakuista pitävä äiti ilahtuu varmasti gluteenittomasta juustokakusta ja suklaanystävä gluteenittomasta mutakakusta tai gluteenittomasta suklaakakusta. Ihana vadelmajuustokakku puolestaan kätkee sisälleen vaaleanpunaista vadelmatäytettä sekä raikasta vadelmamelbaa.

Vinkit gluteenittomaan leivontaan
Makeaa äitienpäivää!
Sesonki
Äitienpäivän leivonnaiset
Sesonki
Äitienpäivämenu
Sesonki
Kääretorttu ilahduttaa äitienpäivänä