Leivotaan äidin lempikakkua

Äitienpäivän paras lahja on yhteinen herkkuhetki äidin kanssa. Katso tästä reseptit erilaisiin äitienpäivän kakkuihin, ja yllätä äiti itse leivotulla kakulla.

Äitienpäivän suosikkikakkuja on yhtä monta kuin on äitejäkin. Siksi kokosimme yhteen kunnon kattauksen erilaisia äitienpäivän kakkuja aina simppelistä mutakakkutäytekakusta perinteisiin juustokakkuihin ja gluteenittomiin äitienpäiväkakkuihin. Minkälainen on sinun äitisi lempikakku?

Helppo äitienpäiväkakku

Herkullinen äitienpäiväkakku syntyy myös aloittelevalta leipojalta. Jos äiti tykkää suklaasta, kokoa näyttävä mutakakkutäytekakku valmiista pohjista. Tässä reseptissä riittää mutakakkupohjien sulatus, valmiiksi maustetun Valio suklaakerman vatkaus vaahdoksi ja kakun kokoaminen rennosti kermaa lusikoiden. Lopuksi vielä marjat kakun päälle ja siinä se!

Jos äidille haluaa leipoa itse, hyviä vaihtoehtoja ovat helpot kääretorttukakut sekä simppelit mutakakut.

Äitienpäivän juustokakku

Juustokakku on monen äidin, ja juhlijan, mieleen. Jos äiti rakastaa suklaata, maistuu hänelle varmasti Daim-juustokakku tai passion-suklaatryffelikakku, jossa tuhti suklaatryffeli saa seurakseen kepeän kuohkeaa passionmoussea. Raikkaammista mauista pitävälle äidille ehdotamme sitruunajuustokakkua, raparperijuustokakkua, mustikkajuustokakkua tai aina toimivaa mangojuustokakkua.

Katso lisää juustokakkuja

Äitienpäivän täytekakku

Täytekakku on juhlahetkien klassikko, joka sopii mainiosti myös äitienpäivän kahvipöytään. Valittavana on lukuisia herkullisia vaihtoehtoja, kuten mansikkakakkua, valkosuklaista passionkakkua, suolakinuskikakkua ja shampanjamoussekakkua. Mikä näistä voisi olla sinun äitisi suosikki?

Katso lisää täytekakkuja

Gluteeniton äitienpäiväkakku

Myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle äidille löytyy runsaasti herkullisia äitienpäiväkakkuja. Juustokakuista pitävä äiti ilahtuu varmasti gluteenittomasta juustokakusta ja suklaanystävä gluteenittomasta mutakakusta tai gluteenittomasta suklaakakusta. Ihana vadelmajuustokakku puolestaan kätkee sisälleen vaaleanpunaista vadelmatäytettä sekä raikasta vadelmamelbaa.

Vinkit gluteenittomaan leivontaan
Makeaa äitienpäivää!
Sesonki
Juhlitaan äitejä
Sesonki
Äitienpäivän leivonnaiset
Sesonki
Äitienpäivämenu