Siirry sisältöön
Tomaatti

Raaka-aine

Makoisa tomaatti

Tomaatti on suolaisten leivonnaisten, salaattien, patojen ja kastikkeiden kantava raaka-aine, jonka hapokas, makea ja umaminen maku lumoaa aina vain uudelleen. Ei siis ihme, että tomaatti on yksi suomalaisten suosikkikasviksista.

Parhaat reseptit tuoreista tomaateista

Tuoreista tomaateista kannattaa nauttia erityisesti kesällä, kun kotimaiset tomaatit ovat sesongissa. Valmista sesongin punaposkista vaikkapa ihana tomaattipiirakka, samettinen tomaatti-mascarponerisotto tai mehevä panzanella.

Tomaattisena aamiaisena maistuu kreikkalainen leipä, meksikolainen huevos rancheros tai mehevä shakshuka. Lounaana kannattaa nauttia paahdettua kreikkalaista salaattia tai kermaista tomaattikeittoa. Äläkä unohda koukuttavan hyvää pikkutomaateilla aateloitua suolaista mökkikakkua!

Luottoreseptit säilyketo­maattien voimalla

Talvella tomaattiset herkut valmistetaan säilyketomaateista. Laadukkaat kokonaisena säilötyt tomaatit, tomaattimurskat ja tomaattipyreet tuovat ihanasti täyteläistä makua pastoihin, keittoihin sekä vuoka- ja pataruokiin.

Tomaatti taipuu varsin mausteisiinkin ruokiin. Kokkaa lounaaksi vaikkapa mausteista shaksukaa, jossa kananmunat kypysyvät mehevässä tomaattikastikkeessa. Viileinä päivinä maistuu myös tomaattipohjainen mausteisen lämmittävä butter chicken.


Search