Siirry sisältöön
kaurakeksit

Raaka-aine

Kaura taipuu moneen

Kauran lempeä maku sopii paitsi aamiaisiin ja välipaloihin, myös suolaiseen ja makeaan leivontaan. Kokeile kauraa leivissä, tuorepuuroissa ja leivonnaisissa.

Kaura aamupaloissa ja välipaloissa

Perinteisen kaurapuuron lisäksi kaurasta syntyy monenlaisia puuroja ja juotavia välipaloja. Kokeile perinteisiä kaurahiutaleita trendikkäissä tuorepuuroissa tai mehevässä paistetussa kaurapuurossa, joka tunnetaan myös nimellä baked oats. Kauraa voi sujauttaa välipaloihin myös kaurajuoman ja kauragurtin muodossa. Kokeile vaikkapa vadelmaista smoothieta.

Leivottavaa kaurasta

Herkullisten kaurakeksien ja kauralastujen lisäksi kaura sopii hyvin paistoksiin ja kauralettuihin. Kaurakeksit sopivat mainiosti myös juustokakun pohjaksi. Kokeile paahtaa kauraa uunissa tai pannulla ihanan rouskuvaksi kauramuruksi, joka kruunaa omenapiirakan, muffinssit ja jäkiruoat.


”Kaura on hyvä valinta osaksi tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja muuten terveitä elämäntapoja.”

Valio Oddlygood® kaurajuomat ja kaurapohjaiset gurtit

Kaura on inspiroinut Valion tuotekehitystä myös mitä mahtavimpana raaka-aineena upeille tuotteille. Valio Oddlygood® Barista on kahviammattilaisten kanssa yhdessä kehitetty, kahviin parhaiten sopiva kaurajuoma. Kaurajuomat sopivat myös lämpimään ruoanlaittoon ja niistä syntyy maidottomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Kokeile 100 % kasviperäisiä kaurajuomia ja kaurapohjaisia gurtteja!

Search