
Kaura taipuu moneen
Kauran lempeä maku sopii paitsi aamiaisiin ja välipaloihin, myös suolaiseen ja makeaan leivontaan. Kokeile kauraa leivissä, tuorepuuroissa ja leivonnaisissa.
Herkulliset kauraleivät
Lempeä kauran maku sopii loistavasti erilaisiin leipiin. Kaurasämpylät, kauraisat teeleivät ja kaurarieska ovat klassikoita, jotka maistuvat parhaalta uunituoreena. Helppo pehmoinen peltileipä on ihana aamupala viikonloppuun. Tuoreen kauraleivän päälle riittää reilu sipaisu maukasta Oivariini® levitettä.
Kaura aamupaloissa ja välipaloissa
Perinteisen kaurapuuron lisäksi kaurasta syntyy monenlaisia puuroja ja juotavia välipaloja. Kokeile perinteisiä kaurahiutaleita trendikkäissä tuorepuuroissa tai mehevässä paistetussa kaurapuurossa, joka tunnetaan myös nimellä baked oats. Kauraa voi sujauttaa välipaloihin myös kaurajuoman ja kauragurtin muodossa. Kokeile vaikkapa vadelmaista smoothieta.
Leivottavaa kaurasta
Herkullisten kaurakeksien ja kauralastujen lisäksi kaura sopii hyvin paistoksiin ja kauralettuihin. Kaurakeksit sopivat mainiosti myös juustokakun pohjaksi. Kokeile paahtaa kauraa uunissa tai pannulla ihanan rouskuvaksi kauramuruksi, joka kruunaa omenapiirakan, muffinssit ja jäkiruoat.

Nopeat vanilja-kauraviipaleet

Mango-passiojuustokakku

Kaurakeksit

Omena-kaurapaistos

Rapeat kauralastut

Kauraletut

Sitruunaiset vadelmamurumuffinssit

Vegaaninen omena-kaurapaistos

Kaura-mustikkapiirakka

Värikkäät kauracookiet

Aamupalamuffinit

Teemu Laurellin grillatut persikat

Kinuskikissan raparperipaistoskakku

Mökkikakku

Vegaaninen porkkanakakku
”Kaura on hyvä valinta osaksi tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja muuten terveitä elämäntapoja.”
Valio Oddlygood® kaurajuomat ja kaurapohjaiset gurtit
Kaura on inspiroinut Valion tuotekehitystä myös mitä mahtavimpana raaka-aineena upeille tuotteille. Valio Oddlygood® Barista on kahviammattilaisten kanssa yhdessä kehitetty, kahviin parhaiten sopiva kaurajuoma. Kaurajuomat sopivat myös lämpimään ruoanlaittoon ja niistä syntyy maidottomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Kokeile 100 % kasviperäisiä kaurajuomia ja kaurapohjaisia gurtteja!