Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Piparkakut

Piparkakkujen leipominen ja ihana piparien tuoksu luo joulutunnelmaa ja aloittaa jouluvalmistelut mukavasti.

Piparkakut
Piparkakut

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ dl tummaa siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 rkl neilikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 9 dl vehnäjauhoja

Ohje

  1. Mittaa siirappi, sokeri, voi sekä mausteet kattilaan. Keitä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa munat joukkoon. Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä.
  3. Paista koekakku 175 asteessa. Jos kauliminen onnistuu helposti pienen jauhomäärän avulla ja piparkakku säilyttää muotonsa paistettaessa, on taikinan jauhomäärä sopiva.
  4. Kauli taikina pienissä erissä ohueksi levyksi. Ota muotilla pipareita. Siirrä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripota pipareille koristerakeita, - tähtiä, hienoa sokeria ym.
  5. Paista 175 asteessa kypsiksi (paksuudesta riippuen 6 - 9 min). Anna jäähtyä.
  6. Koristele halutessasi valmiilla sokerikuorrutteella.

Vinkki

Piparkakkujen määrä riippuu muotin koosta ja pipareiden paksuudesta. Piparkakkujen leipomisessa voi käyttää myös Valio Oivariini® rasvaa (rasvapitoisuus 75%). Huomioi kuitenkin, että se on rakenteeltaan hiukan voita pehmeämpää. Leivo valmiista taikinasta muutama pipari ja tee koepaisto. Mikäli piparit leviävät uunissa, lisää taikinaan hiukan jauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 389 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 54,9 g
Rasva 15,7 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search