Katuruoka – kadulta kotiin!

Katuruoka eli street food on konstailematonta, hyvää ruokaa maailman eri kolkista. Nämä katuruokasuosikit onnistuvat mainiosti myös kotikeittiössä!

Katuruoka villitsee

Street food -villitys näkyy katuruokatapahtumien, ruokarekkojen, ruokafillareiden ja uusien katuruokaa tarjoilevien ravintoloiden kasvavana tarjontana. Katuruoalla tarkoitetaan kadulla myytävää, käsin syötävää ja helposti mukaan otettavaa ruokaa.

Maailman katukeittiöiden inspiroimaa ruokaa on helppo valmistaa myös omassa kotikeittiössä. Kuumimmat ruokatrendit rantautuvat Eurooppaan kulttuurien sulatusuunista New Yorkista.

Täydellisen hampurilaisen salaisuus

Täydellisen hampurilaisen salaisuus on laadukkaasta ja tarpeeksi rasvaisesta jauhelihasta valmistettu pihvi. Mikään ei voita itsetehtyjä hampurilaissämpylöitä, mutta sämpyläksi voi aivan hyvin paahtaa myös patonkia tai ciabatta-leipää. Hampurilaisen kolmas kulmakivi on maukas juusto, jonka annetaan sulaa hampurilaispihvin päälle. Burgereiden kaverina maistuu herkullinen coleslaw-salaatti.

Katso lisää reseptejä

Aitojen makujen texmex

Texmex sai alkunsa Texasissa meksikolaisen keittiön sekoittuessa amerikkalaiseen keittiöön. Texmexiin tutustuminen on helpointa aloittaa valmistamalla arkiruoaksi quesadilloja eli täytettyjä tortilloja. Muutama yksinkertainen täyte riittää kunhan yksi täytteistä on juusto. Kokeile esimerkiksi savukinkku-mozzarellaa, kotijuustoa, tonnikala-raejuustoa ja herkkusieniä täytteenä. Meksikolaiseen teemailtaan sopivat nyhtökanatacot, jauheliha-nachos, lisukkeena meksikolainen tomaattisalsa eli pigo de gallo ja avokadosta valmistettu dippi eli guacamole.

Katso lisää reseptejä

Lähi-itä taskussa

Mausteiden taitava ja runsas käyttö kiehtoo Lähi-idän katukeittiössä. Etnisistä ravintoloista tuttu kebab onnistuu kotonakin. Kebabliha tarjoillaan tulisen tomaattikastikkeen, turkkilaisen jogurtin ja riisin, salaatin tai pitaleivän kera. Kebablihan voi tehdä myös itse suomalaisella twistillä hirvenlihasta. Hirvikebabin kyytipoikana toimivat rouheat grahampitaleivät.

Kotitekoiset pitaleivät voi täyttää haluamillaan täytteillä kuten lihalla, kanalla, falafelilla tai kasviksilla. Kikherneistä valmistettu falafel on myös suosittu täyte lähi-idässä. Kreikkalaiseen paahtotaskuun sujautetaan karitsan jauhelihapihvit ja runsaasti kasviksia. Täytettyjen pitojen lisukkeina tarjoillaan hummus-tahnaa, baba ghanoush-tahnaa munakoisosta ja tzatzikia. Ranskalaisten tilalla voi tarjoilla lämpimiä ja rapeita kotijuustotikkuja ja harissa-dippiä.Täytetyt naanleivät yhdistelevät Lähi-idän ja Intian makuja.

Katso lisää reseptejä
Sesonki
Arkiruokaa TexMex-mausteilla
Keittiössä nyt
Hampurilainen vai hodari? 6 + 3 reseptiä grillijuhliin
Leivonta
”Huippuhyvä jälkiruokakakku” – listasimme seitsemän suklaakakkujen suosikkia