Karppaajan reseptit vähähiili­hydraattiseen ruokavalioon

Paljon proteiinia ja vähän hiilihydraatteja: siinä ovat karppauksen eli vähähiilihydraattisen (VHH) ruokavalion perusteet. Karppaajan resepteissä haetaan vaihtoehtoja hiilihydraattipitoiselle perunalle ja pastalle ja suositaan niiden tilalla kasviksia, lihaa, kananmunaa sekä maitotuotteita. Nämä reseptit ovat niin aloittelevan kuin kokeneemmankin karppaajan mieleen.

Mitä karppaus on?

Karppauksessa ja ketogeenisessä ruokavaliossa perusideana on karsia hiilihydraatteja ruokavaliosta. Osa jättää kaikki tärkkelys- ja sokeripitoiset ruoka-aineet pois, toinen keskittyy enemmän hiilihydraattien laatuun. Hiilihydraattien karsiutuessa lisätään proteiinin ja hyvälaatuisten rasvojen käyttöä.

Aamu- ja välipalaa karppaajalle

Kananmunaa pirtelössä, proteiinijauhetta smoothiessa, kananmunaa monissa muodoissa. Näillä proteiinipitoisilla resepteillä päivä lähtee ruokaisasti käyntiin.

Karppaajan lounaspöytä

Karppaaja tankkaa proteiinia myös lounaalla. Näihin resepteihin sitä tuovat muun muassa raejuusto, kananmuna ja ylikypsä lammas. Pastan karppaaja korvaa kesäkurpitsalla.

Pääruokia karppaajalle

Nämä herkulliset pääruoat syntyvät ilman pastaa, riisiä tai perunaa. Lihan rinnalle kannattaa valita reilusti kasviksia.

Karppaajan viikonloppuherkut

Karppaajakin voi syödä pizzaa, kun pohjan tekee kukkakaalista. Myös jauhoton suklaakakku sopii herkuttelua kaipaavan karppaajan ruokavalioon, jos linja sokerin suhteen ei ole aivan ehdoton.

Lisäkkeitä ja muita ideoita

Lisää ideoita karppaajalle sopiviin ruokiin löydät Valion resepteistä.

Maitotuotteet ja karppaus

Maitotuotteet sopivat karppaajan ruokavalioon mainiosti ravintoaineiden ja proteiinin lähteeksi. Monissa maitotuotteissa on runsaasti proteiinia: heraproteiinia  ja kaseiinia. Lisää heraproteiinista voit lukea Heraproteiini on proteiinien eliittiä -artikkelista.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›