Itsenäisyyspäivän menu x 5

Mitä ruoaksi itsenäisyyspäivänä? Tässä viisi valmista menuehdotusta, joista löydät reseptit erilaisiin hetkiin: juhlaviin, rentoihin ja niihin, kun haluat syödä hyvin ilman tuntien uurastusta keittiössä.

Itsenäisyyspäivänä nautitaan hyvästä ruoasta omaan makuun sopivalla tavalla. Ensimmäinen menu koostuu näppäristä suupaloista ja pikkusuolaisista, joita on kätevä nauttia Linnan juhlien seuraamisen lomassa. Juhlavassa menussa pöytään pistetään todellisia herkkupaloja alkuruoasta makeaan jälkkäriin saakka. Vai ehkä sittenkin jotain helppoa? Kurkkaa reseptit helppoon, rentoon ja koko perheelle sopivaan itsenäisyyspäivään!

Linnan juhlat kotisohvalta

Tänä vuonna Linnan juhliin on kutsuttu kaikki suomalaiset, omilta kotisohviltaan käsin. Kokoa kisastudion näyttävät tarjoilut pienistä suupaloista tai juhlista itsenäisyyttä vaikkapa suolaisella kääretortulla. Herkkupalojen kanssa maistuu omena-timjamikuohuva kotimaisesta omenamehusta. Menun kruunaa herkullinen puoloffee panna cotta.

Itsenäisyyspäivä rennosti

Rento, mutta herkullinen itsenäisyyspäivän menu syntyy pizzabuffetista, jossa maistuvat pohjoismaiset maut: punajuuri, Valio AURA® juusto, kylmäsavulohi ja poro. Alkuun ja pizzanpaiston lomaan sopii värikäs dippilautanen ja hummusdippi. Lopuksi herkutellaan helposti syntyvillä makeilla: piparisella rocky roadilla tai värikkäillä donitseilla.

Itsenäisyyspäivän juhlamenu

Kotimaiset raaka-aineet saavat loistaa itsenäisyyspäivän juhlallisessa menussa. Alkupalaksi nautitaan blinejä tai ginigraavattua lohta, joka sopii nautittavaksi vaikkapa herkulliselta punajuuri-saaristolaisleivältä. Pääruokana on pitkään hautunutta hirvipataa. Juhlavan menun päättää ihastuttava lakka-kinuskijäädyke.

Helppo ja nopea itsenäisyyspäivän menu

Itsenäisyyspäivän menun voi valmistaa myös pienellä vaivalla. Tarjoa alkuun glögiskumppaa ja alle 20 minuutissa valmistuvia kylmäsavuporosta ja Valio Koskenlaskija® sulatejuustosta kokoon kääräistyjä tapas-suupaloja tai rapeita ruistikkuja ja punajuuridippiä. Pääruokana maistuu mehevä ja helppoakin helpompi AURA lohi ja yrttimuusi. Helpon itsenäisyyspäivän menun jälkiruoka on vartissa valmis sachermousse tai Irish Cream kerrosjälkiruoka.

Koko perheen itsenäisyyspäivämenu

Menu lasten makuun maistuu myös pienille juhlijoille. Dippikupit ovat hauskaa naposteltavaa ja värikäs aloitus aterialle. Pääruokana on perunamuusia ja jauhelihamureketta, jonka makua täydentävät juhlan kunniaksi vihreät pavut. Jälkiruoan eli maailman helpoimmat mokkapalat tai herkulliset kinuski-pähkinäpalat voi koristella juhlaan sopivasti sinisillä ja valkoisilla karkeilla tai nonparelleilla. Alkoholittomat puolukka-vadelmamocktailit ravistetaan hillopurkeissa.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lisää herkkuja itsenäisyyspäivään

Jäitkö kaipaamaan itsenäisyyspäivän kakkuja? Vai olisitko halunnut lisää ideoita juhlaan sopiviin juomiin? Kurkkaa tästä lisää itsenäisyyspäivään sopivia reseptejä!

Tutustu resepteihin