itsenäisyyspäivän ateria

Itsenäisyyspäivän menu x 5

Juhlista itsenäisyyspäivää hyvällä ruoalla. Kutsu perhe ja ystävät kokoon nauttimaan itsenäisyyspäivän herkullinen ateria, joka voi olla juhlava kolmen ruokalajin illallinen, kokoelma maukkaita cocktail-paloja tai rento pizzabuffet pohjoismaisilla mauilla. Tässä viisi valmista menuehdotusta itsenäisyyspäivään.

Itsenäisyyspäivän juhlamenu

Kotimaiset raaka-aineet saavat loistaa itsenäisyyspäivän juhlamenussa. Valitse alkupalaksi kotimaisia herkuttelujuustoja tai tarjoa muutama juusto sille erityisesti suunnitellun makuparin kanssa. Toinen vaihtoehto alkuruoaksi on mätimousse tai mustikkagraavattu lohi. Pääruokana on hirvipaistia, joka on kypsynyt uunissa meheväksi syksyn juureksien kanssa. Juhlavan menun päättää valkosuklaa-puolukkatäytekakku rukiisella pohjalla.

Helppo itsenäisyyspäivän menu

Itsenäisyyspäivän menun voi valmistaa myös pienellä vaivalla. Tarjoa alkuun vartissa valmistuvaa mustikkasangriaa sekä kylmäsavuporosta ja Valio Koskenlaskija® sulatejuustosta kokoon kääräistyjä tapas-suupaloja. Pääruokana maistuu mehevä uunilohi keitettyjen perunoiden kera. Helpon itsenäisyyspäivän menun jälkiruoka on luumuinen tiramisu, joka vaatii vain ainesten kokoamisen ja hieman aikaa, että maut ehtivät tekeytyä ennen tarjoilua.

Linnan juhlat kotisohvalta

Jos itsenäisyyspäivän perinteisiisi kuuluu Linnan juhlien seuraaminen, valmista tarjottavaksi pieniä suupaloja ja herkullinen vihersalaatti. Tarjoa niiden kanssa omena-timjamikuohuvaa kotimaisesta omenamehusta. Menun kruunaa upea itsenäisyyspäivän juustokakku, jonka voit leikata valmiiksi annospaloiksi vieraita varten.

Itsenäisyyspäivä rennosti

Rento, mutta herkullinen itsenäisyyspäivän menu syntyy pizzabuffetista, jossa maistuvat pohjoismaiset maut: punajuuri ja Valio AURA® juusto, kylmäsavulohi ja poro. Alkuun sopivat raikkaat mozzarellalla ja basilikalla täytetyt kirsikkatomaatit. Jälkiruoaksi herkutellaan lämpimillä suklaashoteilla tai jäätelöllä.

Menu lasten makuun

Koko perheen itsenäisyyspäivämenu maistuu myös pienille juhlijoille. Dippikupit ja boolikimara ovat värikäs aloitus aterialle. Dippeinä voit käyttää myös Valion valmiita dippi & kastikkeita. Pääruokana on perunamuusia ja jauhelihamureketta, jonka makua täydentävät itsenäisyyspäivän kunniaksi kotimaiset juurekset. Jälkiruoan eli mokkaruudut voi koristella juhlan kunniaksi sinisillä ja valkoisilla nonparelleilla.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Energiatarpeesi