Itsenäisyyspäivän menu x 5

Mitä ruoaksi itsenäisyyspäivänä? Tässä viisi valmista menuehdotusta, joista löydät reseptit erilaisiin hetkiin: juhlaviin, rentoihin ja niihin, kun haluat syödä hyvin ilman tuntien uurastusta keittiössä.

Itsenäisyyspäivänä nautitaan hyvästä ruoasta omaan makuun sopivalla tavalla. Ensimmäinen menu koostuu näppäristä suupaloista ja pikkusuolaisista, joita on kätevä nauttia Linnan juhlien seuraamisen lomassa. Juhlavassa menussa pöytään pistetään todellisia herkkupaloja alkuruoasta makeaan jälkkäriin saakka. Vai ehkä sittenkin jotain helppoa? Kurkkaa reseptit helppoon, rentoon ja koko perheelle sopivaan itsenäisyyspäivään!

Linnan juhlat kotisohvalta

Kokoa kisastudion näyttävät tarjoilut pienistä suupaloista: cocktailpiirakoista, suolaisista joulutortuista sekä lohimoussesta. Helposti syntyvän kattauksen kruunaa muutaman raaka-aineen kanelikranssi.

Itsenäisyyspäivä rennosti

Rento, mutta herkullinen itsenäisyyspäivän menu syntyy pizzabuffetista, jossa maistuvat pohjoismaiset maut: punajuuri, Valio AURA® juusto, kylmäsavulohi ja poro. Alkuun ja pizzanpaiston lomaan sopii saaristolaisleivän kanssa tarjoiltava mätidippi. Lopuksi herkutellaan korvapuustijäätelöllä.

Itsenäisyyspäivän juhlamenu

Itsenäisyyspäivän juhlava menu avataan mädin, sipulin ja smetanan kera tarjoiltavilla alkupalablineillä. Pääruoaksi valmistetaan poronkäristystä ja ruskistettua pottuvoita. Aterian päättää vadelmilla ja valkosuklaalla viimeistelty lakritsipannacotta.

Helppo ja nopea itsenäisyyspäivän menu

Tämän menun valmistuksessa ei kauaa nokka tuhise. Suolasienistä valmistuva sienisalaattidippi valmistuu vartissa, smetanakuha paistuu uunissa kuin itsestään eikä uunibrien ja kanelipähkinöiden valmistukseen mene kuin parikymmentä minuuttia.

Koko perheen itsenäisyyspäivämenu

Menu lasten makuun maistuu myös pienille juhlijoille. Söpöt mozzarella-kirsikkatomaatit ovat kivaa näperreltävää myös lasten kanssa. Maukkaaseen makkarapataan voi valita perheen makuun sopivat makkarat. Kanelimutakakku maistuu lempeästi joululle.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lisää herkkuja itsenäisyyspäivään

Jäitkö kaipaamaan itsenäisyyspäivän kakkuja? Vai olisitko halunnut lisää ideoita juhlaan sopiviin juomiin? Kurkkaa tästä lisää itsenäisyyspäivään sopivia reseptejä!

Tutustu resepteihin