Itsenäisyyspäivän menu x 5

Mitä ruoaksi itsenäisyyspäivänä? Tässä viisi valmista menuehdotusta, joista löydät reseptit erilaisiin hetkiin: juhlaviin, rentoihin ja niihin, kun haluat syödä hyvin ilman tuntien uurastusta keittiössä.

Itsenäisyyspäivänä nautitaan hyvästä ruoasta omaan makuun sopivalla tavalla. Ensimmäinen menu koostuu näppäristä suupaloista ja pikkusuolaisista, joita on kätevä nauttia Linnan juhlien seuraamisen lomassa. Juhlavassa menussa pöytään pistetään todellisia herkkupaloja alkuruoasta makeaan jälkkäriin saakka. Vai ehkä sittenkin jotain helppoa? Kurkkaa reseptit helppoon, rentoon ja koko perheelle sopivaan itsenäisyyspäivään!

Linnan juhlat kotisohvalta

Kokoa käden ulottuville näyttävät tarjoilut pienistä, helposti naposteltavista suupaloista. Näistä herkuista löytyy jokaiselle mieluisaa pikkusuolaista, ja vielä voi napata makeansuolaiset kanelicrostinit jälkipalaksi. Palan painikkeeksi läpi juhlaillan sopii glögisangria.

Itsenäisyyspäivä rennosti

Rento, mutta herkullinen itsenäisyyspäivän menu syntyy pizzabuffetista, jossa maistuvat pohjoismaiset maut: punajuuri, Valio AURA® juusto, kylmäsavulohi ja poro. Alkuun ja pizzanpaiston lomaan sopii sipsien tai saaristolaisleivän kanssa tarjoiltava mätidippi. Yllättävän mehevä päätös aterialle ovat punajuuribrowniet, suklaan ja juureksen odottamattoman herkullinen yhdistelmä.

Lisää pizzareseptejä

Itsenäisyyspäivän juhlamenu

Itsenäisyyspäivän juhlava menu avataan mädin, sipulin ja smetanan kera tarjoiltavilla alkupalablineillä. Pääruoaksi valmistetaan poronkäristystä ja ruskistettua pottuvoita. Ateria viimeistellään kinuski-kanelibrûléella, jonka pinnassa on ihanan rapsakka paahdettu sokeri.

Helppo ja nopea itsenäisyyspäivän menu

Tämän menun valmistuksessa ei kauaa nokka tuhise. Suolasienistä valmistuva sienisalaattidippi valmistuu vartissa, selleri ja smetanakuha paistuvat uunissa kuin itsestään eikä sachermoussen valmistukseen mene kuin parikymmentä minuuttia.

Koko perheen itsenäisyyspäivämenu

Menu lasten makuun maistuu myös pienille juhlijoille. Söpöt mozzarella-kirsikkatomaatit ovat kivaa näperreltävää myös lasten kanssa. Lihapullien kermainen kantarellikastike valmistuu helposti avaamalla Valion valmiiksi maustetun kastiketölkin kannen. Jälkiruokajäätelö maistuu tietysti piparitaikinalle.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lisää herkkuja itsenäisyyspäivään

Jäitkö kaipaamaan itsenäisyyspäivän kakkuja? Vai olisitko halunnut lisää ideoita juhlaan sopiviin juomiin? Kurkkaa tästä lisää itsenäisyyspäivään sopivia reseptejä!

Tutustu resepteihin