Parhaat pikkujoulureseptit

Pikkujoulut tuovat tuiketta pimeään vuodenaikaan ja virittävät joulutunnelmaan. Pikkujouluaika on hyvä tilaisuus laittaa vuosi pakettiin ystävä- tai työporukalla. Kata pöytään sesongin makuja: glögiä, talvisia pikkusuolaisia, juustoja ja jouluisia jälkiruokia. Tip tap!

Pikkujoulujen tarjottavat

Onnistuneet pikkujoulut syntyvät tarjoiluista, tunnelmasta ja yhdessäolosta. Erillistä ohjelmaa ei yleensä tarvita. Pikkujoulumenun voi tarjota noutopöydästä tai cocktail-palojen muodossa. Isommatkin pikkujoulut syntyvät vaivattomasti, kun valmistelet tarjottavat hyvissä ajoin. Tällöin vieraiden saavuttua voit keskittyä seurustelemiseen, eikä kenenkään tarvitse viettää iltaa keittiössä. Tässä ideat pikkujoulujen suolaisiin tarjottaviin:

Helppoja, noutopöytään katettavia pikkujouluruokia ovat erilaiset salaatit sekä suolaiset piirakat. Voit valmistaa piirakat hyvin edellisenä päivänä ja halutessasi lämmittää niitä uunissa hieman ennen tarjoilua. Jos haluat juhlavaa tarjottavaa, pyöräytä pikkujoulujen poropiirakka — näyttävyydestään huolimatta se on helppo tarjottava, sillä sitä valmistuu ohjeesta pellillinen. Suolaisten piirakoiden rinnalla maistuvat myös suolaiset joulutortut ja pasteijat.

Cocktail-palat ovat kätevä pikkujoulujen tarjottava, sillä ne eivät vaadi pieniä lautasia ja lautasliinoja kummempia tarjoiluastioita. Katso vinkit cocktail-henkisten pikkujoulujen järjestämiseen täältä.

Mikäli juhlat venyvät pikkutunneille, juustolautanen sekä suolaiset piirakat uudelleenlämmitettyinä sopivat hyvin huikopalaksi. Myös hotdogit – ja kasvissyöjille tietenkin omat kasvishodarit – ovat sopivaa yöruokaa pikkujoulujen jatkoille.

Jos yhdessäolo on juhlien tärkein agenda, tarjoilujen suhteen voi löysätä kravattia ja rakentaa tarjottavat rennon dippailun ja ystävien näkemisen ympärille. Katso vinkit rentojen dip-bailujen järjestämiseen.

Kaipaatko lisää pikkujouluideoita? Yksi vaihtoehto on järjestää pikkujoulut jollain teemalla. Voit inspiroitua esimerkiksi eri maiden keittiöistä. Katso täältä vinkit pikkujoulutarjoiluihin, joiden resepteissä maistuvat Aasia, Lähi-Itä, Meksiko, Italia tai Pohjoismaiden kotoisat maut modernilla tavalla.

Pikkujoulujen juustotarjotin

Runsas juustotarjotin on helppo ja näyttävä tapa järjestää pikkujoulujen tarjoilut. Valitse pöytään erilaisia juustoja ja niille sopivia lisukkeita: suolakeksejä, piparkakkuja, hedelmiä, pähkinöitä, leikkeleitä ja hilloja. Tai kokeile tällä kertaa juustojen makupareina jotain aivan uutta ja yllätä makuhermosi.

Katso vinkit

Makeita herkkuja pikkujouluihin

Pikkujoulujen jälkiruoissa maistuvat luumu, kaneli, glögi ja piparkakut. Leivo vieraille herkullinen glögijuustokakku, maukas luumuinen rahkakerroskakku tai suklaapalloilla koristeltu joulukakku. Varaa pöytään myös perinteisiä joulutorttuja ja piparkakkuja. Piparkakut ja juustotarjottimen voi yhdistää kokoamalla tarjottavat hauskannäköisiksi ja tyylikkäiksi piparkakkusandwicheiksi.

Katso lisää ideoita jouluisiin leivonnaisiin »

Katso jouluisten jälkiruokien reseptit »

Pikkujoulujen juomat

Pikkujoulut avaavat usein glögikauden. Aikuisten pikkujouluissa glögin voi terästää tujauksella rommia tai vodkaa ja koristella esimerkiksi kanelitangolla. Raikas glögibooli on myös hyvä joulujuoma. Jos tarjoat vieraille kahvia, voit maustaa sen juhlan kunniaksi kanelilla.

Ideat jouluisiin juomiin

Vinkkejä onnistuneiden pikkujoulujen järjestämiseen

  • Suunnittele tarjottavat ajoissa. Valitse tarjolle ruokia, jotka voi valmistaa ennen vieraiden saapumista ja tarjota tarvittaessa kylminä.
  • Varaa tarpeeksi juotavaa. Glögiä voi tarvittaessa terästää esimerkiksi rommilla tai vodkalla. Muista myös alkoholiton vaihtoehto!
  • Luo pikkujouluihin joulutunnelmaa hyödyntämällä joulukoristeita esimerkiksi ruokapöydän koristelussa tai omassa pukeutumisessasi.
  • Jos pikkujouluista on tarkoitus lähteä viettämään iltaa vielä toisaalle, huolehdi että jäljelle jääneet tarjottavat tulee laitettua kylmään.
  • Mikäli juhlinnan on tarkoitus venyä pikkutunneille, on isäntäväen hyvä varata vierailleen myös pientä yöpalaa.
Iloisia pikkujouluja kaikille!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›