Parhaat pikkujoulureseptit

Pikkujoulut tuovat tuiketta pimeään vuodenaikaan. Poimi tästä reseptit helppoihin pikkujoulutarjottaviin tai rakenna resepteistä kokonainen pikkujoulumenu. Tip tap!

Pikkujoulut ovat  yksi suomalaisten suosikkijuhlista, eikä syyttä. Pikkujoulujen hienous on monimuotoisuus: juhlia voi oikeastaan millä tavalla tahansa ja mikä parasta, useamman kerran saman vuoden aikana. Kuten itse juhla, myös niissä tarjottava ruoka voi olla melkein millaista hyvänsä.

Helppoa naposteltavaa pikkujouluihin

Pienet herkkupalat tuovat juhlan tuntua ja ovat myös yllättävän näppäriä valmistaa. Suolaisen joulukranssin pyöräytät puolessa tunnissa ja rieskasmörretkin valmistuvat nopeasti, kun leivot rieskat jo edellisenä päivänä. AURA lohijoulukuusen valmistuksessa eniten aikaa ottaa lehtitaikinalevyn sulatus. Joulunäkkärin paistuessa ehtii valmistaa vaikkapa pari suolaista dippiä.

lisää herkullisia suupaloja

Raikas salaatti ja suolainen piirakka toimii aina

Juhlapöydän leivonnaisten rinnalle on ihana kattaa myös jotakin raikasta. Salaatti ja suolainen piirakka on illanviettojen klassinen yhdistelmä varmaankin siitä yksinkertaisesta syystä, että se vain toimii kerta toisensa jälkeen. Vaihtelua hedelmäiseen juustosalaattiin saat esimerkiksi ropsauttamalla kauniita granaattiomenan siemeniä salaatin koristukseksi. Sesongin herkulliset persimonit sopivat myös salaattiin erinomaisesti!

lisää suolaisia piirakoita

Kinuskin ja kanelin makuja juhlakansalle

Suussa sulavan kaneliset ja kutkuttavan kinuskiset maut sopivat herkullisesti jouluun. Leivo pikkujouluihin helppoa kanelimutakakkua, pyöräytä piparinen rocky road tai sujauta joulumaut pullan väliin laskiaispullien tyyliin. Pikkujoulujen jälkiruoaksi sopii kinuskin ja puolukan yhdistävä puoloffee panna cotta tai kinuski-kanelibrûlée.

Tee vaikutus komealla kakulla

Tänä jouluna tutut kakkuklassikot päivitetään jouluun: porkkanakakku saa makua joulumausteista ja tiikerikakun raitaan leivotaan piparkakkumaustetta ja luumumarmeladia. Upeaa joulubritaa syö jo silmillään, mutta se vie myös kielen mennessään.

Katso lisää joululeivonnaisia

Juustojen makupareja tarjottimelle

Runsas juustotarjotin on helppo ja näyttävä tapa järjestää pikkujoulujen tarjoilut. Valitse pöytään erilaisia juustoja ja niille sopivia lisukkeita: suolakeksejä, piparkakkuja, hedelmiä, pähkinöitä, leikkeleitä ja hilloja. Tai kokeile tällä kertaa juustojen makupareina jotain aivan uutta.

Katso kaikki makuparit

Pikkujoulun parhaat juomat

Maistuuko cocktail tai mocktail? Pikkujoulujen juomasekoituksiin sopii erityisen hyvin glögi. Mausta glögi trendikkäästi lakritsilla tai retroile hot shoteilla. Uskallatko tarjota lämmintä munatotia juhlijoille?

Iloisia pikkujouluja!
Sesonki
Inspiraatio hukassa? Kokeile näitä ruokatrendejä joulupöydässä
Sesonki
9 + 1 jouluista juustokakkua
Sesonki
Vegaaniset joululeivonnaiset hurmaavat maullaan