Parhaat pikkujoulureseptit

Pikkujoulut tuovat tuiketta pimeään vuodenaikaan. Poimi tästä reseptit helppoihin pikkujoulutarjottaviin tai rakenna resepteistä kokonainen pikkujoulumenu. Tip tap!

Pikkujoulut ovat  yksi suomalaisten suosikkijuhlista, eikä syyttä. Pikkujoulujen hienous on monimuotoisuus: juhlia voi oikeastaan millä tavalla tahansa ja mikä parasta, useamman kerran saman vuoden aikana. Kuten itse juhla, myös niissä tarjottava ruoka voi olla melkein millaista hyvänsä.

Helppoa naposteltavaa pikkujouluihin

Pikkusuolaiset sopivat pikkujouluihin kuin pukille parta. Pienet herkkupalat tuovat juhlan tuntua ja ovat myös yllättävän näppäriä valmistaa. Kinkkurieskarullat pyöräytät jopa vartissa ja rieskasmörretkin valmistuvat nopeasti, kun leivot rieskat jo edellisenä päivänä. AURA lohijoulukuusen valmistuksessa eniten aikaa ottaa lehtitaikinalevyn sulatus, mutta onneksi sillä aikaa ehtii tehdä vaikka mitä muuta! Cocktailpiirakat toimivat pikkujoulupöydässä sekä suolaisena että makeana versiona.

lisää herkullisia suupaloja

Erilaiset joulutortut ja pasteijat

Tortuttaako? Perinteisiin joulutorttuihin saa vaihtelua suolaisilla ja makeilla täytteillä. Onko suosikkitäytteesi omena & pekaanipähkinä, Irish Cream & toffee vai AURA juuston, luumun ja lakun yhdistelmä? Nappaa ohjeista vinkit myös torttujen taitteluun! Valmiista pakastetaikinoista syntyvät kätevästi myös suolaiset pasteijat.

Parempaa pizzaa pikkujouluissa

Itse tehty pizza sopii loistavasti pikkujoulujen suolapalaksi. Yllätä pöytäseurue valitsemalla täytteisiin kotimaan makuja tai valmistamalla jälkiruokapizzaa. Jos pizzataikinan kohotteluun ei ole aikaa, kaivele taikina suoraan pakkasesta: helpoin pizza tehdään valmiiseen voitaikinaan!

Raikas salaatti ja suolainen piirakka toimii aina

Juhlapöydän leivonnaisten rinnalle on ihana kattaa myös jotakin raikasta. Salaatti ja suolainen piirakka on illanviettojen klassinen yhdistelmä varmaankin siitä yksinkertaisesta syystä, että se vain toimii kerta toisensa jälkeen. Vaihtelua hedelmäiseen juustosalaattiin saat esimerkiksi ropsauttamalla kauniita granaattiomenan siemeniä salaatin koristukseksi. Sesongin herkulliset persimonit sopivat myös salaattiin erinomaisesti!

lisää suolaisia piirakoita

Suklaan ja kinuskin makuja juhlakansalle

Suussa sulavan suklaiset ja kutkuttavan kinuskiset maut sopivat herkullisesti jouluun. Leivo pikkujouluihin helppoja joulumokkapaloja, pyöräytä piparinen rocky road tai yhdistä kinuski joulun makusuosikkiin, taateliin. Pikkujoulujen jälkiruoaksi sopii myös kinuskin ja puolukan yhdistävä puoloffee panna cotta tai viileä suklaakahvijäädyke.

Tee vaikutus komealla kakulla

Tänä jouluna tutut kakkuklassikot päivitetään jouluun: porkkanakakku saa makua joulumausteista ja tiikerikakun raitaan leivotaan piparkakkumaustetta ja luumumarmeladia. Upeaa joulubritaa syö jo silmillään, mutta se vie myös kielen mennessään.

Pikkujoulun parhaat juomat

Maistuuko cocktail tai mocktail? Pikkujoulujen juomasekoituksiin sopii erityisen hyvin glögi. Mausta glögi trendikkäästi lakritsilla tai retroile hot shoteilla. Uskallatko tarjota lämmintä munatotia juhlijoille?

Juustojen makupareja tarjottimelle

Runsas juustotarjotin on helppo ja näyttävä tapa järjestää pikkujoulujen tarjoilut. Valitse pöytään erilaisia juustoja ja niille sopivia lisukkeita: suolakeksejä, piparkakkuja, hedelmiä, pähkinöitä, leikkeleitä ja hilloja. Tai kokeile tällä kertaa juustojen makupareina jotain aivan uutta.

Katso kaikki makuparit

Viettelevä viikuna

Tuoreet viikunat ovat niin kauniita, että niitä ei melkein malttaisi syödä. Mutta kun kypsää hedelmää puraisee – sen voi muuten pestynä syödä kuorineen – viikunoiden makeus ja lempeä hapokkuus pääsevät valloilleen. Viikunoiden maku sopii juustojen pariksi mutta myös moniin muihin herkkuihin. Kokeile vaikka!

Iloisia pikkujouluja!

Joulu on aikaa yhdessä

Vilkkaan pikkujoulukauden jälkeen joulu kolkutteleekin jo ovella. Jouluna on ihana pysähtyä ja istahtaa joulupöytään perheen kesken. Katso tästä ideat joulun leivonnaisiin, ruokalahjoihin ja muihin herkkuihin!

Joulu on taas