Piparkakut

Piparkakut
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Piparkakut

Piparkakkujen leipominen ja ihana piparien tuoksu luo joulutunnelmaa ja aloittaa jouluvalmistelut mukavasti.

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
tekeytyminen
12 h
uunissa / pellillinen
9 min
Yhteensä
13 h 39 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
1313 arvostelua

Ainekset100 kpl

100 kpl
1 ½ dl
tummaa siirappia
2 dl
sokeria
250 g
1 rkl
kanelia
1 rkl
inkivääriä
1 rkl
neilikkaa
½ tl
suolaa
2
kananmunaa
2 tl
ruokasoodaa
9 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Mittaa siirappi, sokeri, voi sekä mausteet kattilaan. Keitä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa munat joukkoon. Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä.
  3. Paista koekakku 175 asteessa. Jos kauliminen onnistuu helposti pienen jauhomäärän avulla ja piparkakku säilyttää muotonsa paistettaessa, on taikinan jauhomäärä sopiva.
  4. Kauli taikina pienissä erissä ohueksi levyksi. Ota muotilla pipareita. Siirrä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripota pipareille koristerakeita, - tähtiä, hienoa sokeria ym.
  5. Paista 175 asteessa kypsiksi (paksuudesta riippuen 6 - 9 min). Anna jäähtyä.
  6. Koristele halutessasi valmiilla sokerikuorrutteella.
Vinkki

Vinkki

Piparkakkujen määrä riippuu muotin koosta ja pipareiden paksuudesta.Piparkakkujen leipomisessa voi käyttää myös Valio Oivariini® rasvaa (rasvapitoisuus 75%). Huomioi kuitenkin, että se on rakenteeltaan hiukan voita pehmeämpää. Leivo valmiista taikinasta muutama pipari ja tee koepaisto. Mikäli piparit leviävät uunissa, lisää taikinaan hiukan jauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
414 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
57 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.