Siirry sisältöön
Kukkakaalipyree

Raaka-aine

Kiehtova kukkakaali

Kaikkien tuntema kukkakaali on varsin vaatimaton vihannes, joka yllättää monipuolisuudellaan. Kukkakaalista loihdit mitä herkullisimpia makuelämyksiä – kokeile vaikka!

Kukkakaalia lisukkeena

Useimmiten kukkakaali tarjoillaan lisukkeena, eikä suotta, sillä kyseessä on varsinainen lisukkeiden moniottelija. Se maistuu niin pyreenä, paahdettuna kuin gratinoitunakin erilaisten pihvien ja makkaroiden kera. Erilaiset dipit saavat kukkakaalin loistamaan: dippaa simppelisti Koskenlaskija® Ruoka & Dippi -kastikkeeseen tai hifistellen ranskalaiseen Mornay-juustokastikkeeseen. Arkiset lisukkeet, kukkakaaliriisi ja kukkakaalicouscous, syntyvät näppärästi hienontamalla kukinnot blenderissä.

Pääroolissa kukkakaali

Ihania klassikoita kukkakaalista ovat kukkakaalikeitto, kukkakaaligratiini sekä kesäkeitto. Mutta taipuupa kukkakaali myös tacoihin, risottoihin, pastoihin, curryihin ja vaikka siipien tapaan kukkakaali wingseiksi! Vaikka kukkakaalin maku on mieto, se kestää hyvin runsastakin maustamista. Kokeile uunissa paahdettua AURA®-juustolla aateloitua kukkakaalipastaa. Myös lempeän tuliset curryt ovat omiaan maustamaan kukkakaalia. Rakastu keltaiseen kala-kasviscurryyn!


Search