
Juhannuksen kalapöytä
Juhannuksena herkutellaan kotimaisilla kaloilla, skagen-herkuilla ja todellisella kesäsuosikilla: uusilla perunoilla ja sillillä. Tässä reseptit juhannuksen kalapöytään!
Sillit ja silakat
Parhailta sillit ja silakat maistuvat itse marinoituina. Mausta ne jogurtilla tai smetanalla sekä sinapilla, valkosipulilla tai currylla. Sillien ja silakoiden makua täydentävät myös muut hapanmaitotuotteet, kuten jogurtti, sekä etikka, sitruuna ja yrtit. Super raikkaat kylmät smetanasilakat ovat monen suosikki vuodesta toiseen.
Useimpien silli- ja silakkaherkkujen valmistus tulee aloittaa jo hyvissä ajoin, mutta herkullinen resepti löytyy myös kiireiselle juhannuskokille. Silli-peruna snackeissa keitetty varhaisperuna saa ylleen tuorejuusto-ranskankermahunnun sekä ronskisti silliä ja sipsiä. Myös vartissa valmistuva sillikaviaari on kokeilemisen arvoinen herkku, erityisesti varhaisperunoiden kera.
Skagenröra ja muut rapuherkut
Skagenröra, tai suomalaisittain rapuröra, on ansainnut paikkansa myös suomalaisten juhannuspöydässä. Eikä suotta, sillä skagenista on varsin moneksi. Nautiskele perinteiseen tyyliin rapeaksi paahdetulla vaalealla leivällä tai makean maltaisella saaristolaisleivällä, kokeile hodarin välissä tai mehevässä voileipäkakussa. AURA® juuston ystävät maustavat tietysti skageninsakin AURA-juustolla. Jos osa seurueesta noudattaa kasvisruokavaliota tai vegaanista ruokavaliota, tarjoile yllättävän autenttisen makuinen tofuskagen.
Skagenin sijaan voit hurmata juhannusvieraat myös saaristolaishyytelöllä, jossa maistuvat paitsi katkaravut, myös kylmäsavulohi. Ja muista: saaristolaishyytelö suorastaan rakastaa rapeiden ruissipsien seuraa. Runsaampaa vaihtoehtoa etsivälle ehdotamme grillissä valmistuvaa rapupannua, joka kauhotaan suuhun rapean leivän avulla.
Juhannuksen parhaat kalaherkut
Kävikö kalaonni tai nappasitko kaupan kalatiskiltä mukaan lohta tai siikaa? Nämä reseptit maistuvat myös kylmänä, mikä sopii erityisen hyvin lämpimiä keskikesän päiviä silmälläpitäen. Tarjoile alkupalaksi kylmäsavulohinappeja, pääruoaksi hulppea perunasalaatilla ryyditetty mökkilohi tai kata näppärä munavoilauta perinteisen savulohen kylkeen. Pikkusuolaisena maistuvat ainakin helppo lohipiirakka, kylmä sipsipelti sekä erilaiset graavikalat.

Kylmäsavulohinapit

Mökkilohi

Bella Tablen chili-hölskyperunoita ja savulohta

Nyhtökala

Helppo lohipiirakka

Teemu Laurellin sokerisuolattua siikaa

Lohen savustaminen

Lohimousse

Maritozzo lohitäytteellä

Munavoilauta

Ginigraavattu lohi

Kylmä sipsipelti

Mustikkagraavattu lohi

Juhannussalko













