Siirry sisältöön
Chili

Raaka-aine

chili tuo runsaasti makua

Tuliset chilit tuovat runsaasti mausteisuutta ruokaan kuin ruokaan. Nappaa tästä herkulliset chilireseptit ja lue, millä tasapainotat chilin temperamenttia.

Tip icon

Muistilista: chili ruoanlaitossa

  • Käsittele tuoretta chiliä varoen ja pese kädet huolellisesti käsittelyn jälkeen. Silmien ja muiden herkkien limakalvojen koskemista kannattaa välttää vielä pari tuntia chilin käsittelyn jälkeen.
  • Chilin tulisuuteen tottuu vähitellen. Jos chili on sinulle uusi tuttavuus, aloita lisäämällä sitä ruokiin pieni määrä kerrallaan.
  • Chiliä voi käyttää tuoreena, kuivattuna ja jauheena. Valmiit tahnat ja kastikkeet sekä muut chiliä sisältävät ruoanvalmistustuotteet ovat helppo tapa lisätä tulisuutta ruokaan.
  • Jos chiliä sisältävä ruoka maistuu suuhun liian tuliselta, poltetta kannattaa lievittää rasvaisilla maitotuotteilla, leivällä tai riisillä. Veden juominen usein vain pahentaa tilannetta, sillä se levittää kapsaisiinia laajemmalle suuhun.

Lempeää potkua helposti

Lempeää tulisuutta ruokiin saa näppärästi valmiiksi maustetuilla ruokakermoilla, jogurttikastikkeilla, juustoilla ja tuorejuustoilla. Mausta mehevä tomaattipiirakka pikantilla Koskenlaskija® paprika-chili sulatejuustolla ja herkuttele gyozat chili-jogurttikastikkeen kera. Tai lorauta chilillä maustettua ruokakermaa sämpylätaikinaan tai kastikkeen joukkoon. Lämmittävä makuelämys on taattu!

Kesytä tuore ja kuivattu chili sekä chilitahnat

Tunnetuin chiliruoka lienee varmasti chili con carne, mutta tuore chili ja erilaiset chilitahnat maustavat loistavasti myös muita ruokia. Miltä kuulostaisi esimerkiksi chilillä terästetty trendikäs spicy lohi bowl tai jalapenolla ryyditetty meksikolainen maissisalaatti, esquites? Chili maustaa myös monet suosikkinaposteltavat: pizzat, tacot, hodarit, nachot ja siivet saavat mukavasti lisäpotkua tuoreesta chilistä ja chiliöljystä.


Search