
Ihanat omenareseptit
Omenapiirakkaa, uuniomenoita vai omenahilloa? Monipuoliset ja herkulliset omenat sopivat niin leivontaan kuin ruoanlaittoonkin.
Omenapiirakka on ikisuosikki
Omenapiirakka on aina muodissa. Onko parempaa tunnetta kuin lohkaista uunipelliltä pala vasta leivottua piirakkaa kahvin tai kylmän maitolasillisen kanssa nautittavaksi? Kokeile omenapiirakkaa kinuskilla tai AURA®-juustolla ryyditettynä tai leivo ranskalainen tarte tatin sesongin sadosta.
Jos kuitenkin mietit tekisitkö omenapiirakkaa vai omenapaistosta, yhdistä nämä kaksi omenaherkkua yhteen ja leivo vastustamattoman hyvä omenapaistospiirakka. Omenapaistospiirakan pohja on tehty tölkissä myytävää raakacroisanttia viipaloimalla. Ja päällä on sitten se paistososuus, eli siirapin makeuttama omena-kauramuruseos. Nam!
Omenapaistokset ja leivonnaiset
Muhkean mehevä vaniljainen omenakakku maistuu erityisen ihanalta teekupillisen kera. Kanelinen omenastruudeli sen sijaan piristää viileää syyspäivää. Jos kaipaat mehevän omenaista, mutta kepeää omenaleivonnaista, kokeile omenahyve-kääretorttua, jonka rapean marenkin pinta kätkee sisälleen mehukkaan itse keitetyn omenahillon.
Omenaa jälkiruoissa
Omenajälkiruokien kärkisijaa pitää epäilemättä uuniomena, eikä suotta. Uuniomena on vastustamattoman herkullinen ja ihanan helppo jälkiruoka, joka maistuu erityisesti syksyllä ja talvella. Omenainen vispipuuro ja tuorepuuro maistuvat jälkiruokana vaikkapa viikonlopun brunssilla.
Omena ruoanlaitossa
Perinteisten omenaleivonnaisten lisäksi omena taipuu paloiteltuna tai mehuna niin patoihin, keittoihin, salaatteihin kuin suolaisiin piirakoihinkin. Paloittele omenat possupadan joukkoon tai lorauta omenamehua helppoon kanapataan.
Tiesitkö tämän omenasta?
- Omena on yksi maailman vanhimmista hedelmistä.
- Omena sisältää C- ja K-vitamiineja, flavonoideja sekä runsaasti kuitua.