Siirry sisältöön
Peruna on parasta
Raaka-aine

Peruna on parasta

Peruna on kiistatta yksi suomalaisten keittiöiden peruspilareista. Eikä ihme, sillä ympäri vuoden saatavasta perunasta valmistuvat herkut niin arkeen kuin juhlaan.

Perunamuusista on moneksi

Perunamuusi on ikisuosikki, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Parhaimmillaan perunamuusi on erilaisten liha- ja kalaruokien lisukkeena, mutta muusi sopii moneen muuhunkin, kun tuunaat perinteistä muusia esimerkiksi ruohosipulilla tai muilla juureksilla. Äläkä unohda maitojauheesta syntyvää perunamuusia. Se pelastaa mökkiolosuhteissa ja silloin, kun maitoa ei ole jääkaapissa.

Viikonloppuruokaa perunasta

Peruna ei ole vain arkiruokaa, sillä siitä syntyvät myös taivaalliset viikonloppuherkut ja lisukkeet juhlaruokiin. Valitse viikonloppuaterialle esimerkiksi kermaperunat, näyttävät duchesse-perunat, rosmariinilla maustetut rosmariiniperunat ja suositut hasselbackan perunat. Tästä löydät reseptit myös kesän suosikkeihin: grillattuihin uusiin perunoihin ja uusista perunoista valmistettuun perunasalaattiin.

Tip icon

Tiesitkö tätä perunasta?

  • Perunalajike kannattaa aina valita käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi uuniperunaksi sopii jauhoinen Rosamunda ja keitettäväksi, salaatteihin ja laatikkoruokiin kiinteämpi Siikli.
  • Perunoiden malto tummuu, kun se joutuu kosketuksiin ilman kanssa. Kuori siis perunat juuri ennen kypsennystä tai laita kuoritut perunat odottamaan kylmään veteen.
  • Perunan erilaiset käyttötavat eivät rajoitu vain ruokaan, sillä perunasta valmistetaan myös viinaa, kuten vodkaa.
Search