Kurkumarisotto

Kasvissyöjän pääsiäismenu

Kasvissyöjän pääsiäismenussa herkutellaan raikkailla mauilla ja sesongin raaka-aineilla. Pääruokana tarjoillaan lampaan sijaan esimerkiksi upean keltaista kurkumarisottoa, jota täydentää keväinen parsa.

Kasvissyöjän pääsiäismenun alkupalat

Kasvissyöjän pääsiäismenun alkupaloina voi tarjoilla esimerkiksi trendikkäitä halloumi-ranskalaisia muistuttavia kotijuustotikkuja harissadipin kanssa, kasviksilla ja salaattijuustolla täytettyä kreikkalaista leipäkranssia tai parsaa. 

Kasvissyöjän pääsiäismenun pääruoat

Kasvissyöjän pääsiäismenun pääruokana ei ole lammasta, vaan herkullista parsarisottoa tai parsapiirakkaa vihersalaatin kera. Myös falafelit minttuisella piimäkastikkeella sopivat kasvissyöjän pääsiäisaterian pääruoaksi. Kata niiden kanssa pöytään mezejä, pitaleipiä ja marokkolaisella ras el hanout -mausteseoksella maustettua couscouslisäkettä.

Kasvissyöjän pääsiäismenun jälkiruoat

Pääsiäisen perinteiset jälkiruoat sopivat myös kasvissyöjälle. Vegaanille voi tarjota mämmin kanssa maidon sijaan Valio Oddlygood™ kaurajuomaa.

Vaihtoehtoja pääsiäisen menuihin

Pääsiäisen menun voit rakentaa oman maun mukaan. Perinteisen pääsiäismenun päätähti on lammas ja aterian päättää mämmi tai pasha. Modernissa pääsiäismenussa pääruokana voi olla karitsaa, kalaa tai kanaa. Kasvissyöjän pääsiäismenussa nautitaan sesongin herkuista ilman lihaa. Millainen on sinun pääsiäismenusi?

Energiatarpeesi