Kasvissyöjän pääsiäismenu

Pohditko ruokia kasvissyöjän pääsiäispöytään? Miltä kuulostaisi vegaaninen hummuspiirakka, hernerisotto ja raikkailla hedelmillä viimeistelty pääsiäispavlova? Tästä löydät pääsiäisen parhaat kasvisruokaideat!

Pääsiäinen on maistuva ruokajuhla myös ilman lammasta ja karitsaa. Vai mitä sanot grillatusta parsasta, tahinijogurtin kanssa tarjoiltavista kasviksista tai erilaisista risotoista?

Tämän sivun reseptit sopivat kasvissyöjille, joiden ruokavalioon kuuluvat maitotuotteet ja kananmuna.

Kasvissyöjän alkupalat

Kasvissyöjän pääsiäismenun alkupalaksi sopivat esimerkiksi trendikkäät, halloumi-ranskalaisia muistuttavat kotijuustotikut ja harissadippi, parsa, vegaaninen hummuspiirakka, maitovaahdolla viimeistelty maa-artisokkakeitto tai herkullinen juustopiirakka.

Pääsiäisen pääruoat kasviksista

Kasvissyöjän pääsiäismenun pääruokana tarjoillaan herkullista risottoa: hernerisottoa, chimichurririsottoa tai vegaanista lehtikaalirisottoa. Pääsiäisen pääruoaksi sopivat myös falafelit, mausteinen kasvispata sekä parsa- tai sitruunapasta.

Kasvissyöjän jälkiruoat

Monet perinteiset pääsiäisjälkiruoat sopivat myös kasvissyöjälle. Päätä herkullinen pääsiäisateria  pääsiäispavlovalla, pääsiäismunakakulla, sitruunapiirakalla, mämmijuustokakulla tai helpolla rahkapiirakalla. Vegaanisen aterian kruunaa mämmi Valio Oddlygood™ kaurajuomalla.