Satokausikalenteri suosittelee: kasvissyöjän pääsiäismenu

Kasvissyöjän pääsiäismenu syntyy Satokausikalenterin suosittelemana. Menuun on poimittu sesongin raikkaimmat raaka-aineet ja valmistukseen on käytetty Valio Luomu™ tuotteita. Katso myös muut alku-, pää- ja jälkiruokaehdotukset pääsiäisen kasvismenun kokoamiseksi.

Tänä vuonna pääsiäinen on vasta myöhään keväällä, mikä inspiroi Satokausikalenterin koekeittiön kehittelemään värikkään ja trendikkäästi modernin pääsiäismenun.

Broccoliini eli varsiparsakaali alkaa löytää tietään suomalaisten ruokapöytiin, joten suosittelemme kokeilemaan sitä vanhan tutun parsan lisäksi.

Hollantilaisen munakoison sesonki starttaa huhtikuussa ja siitä saa tehtyä todella maukkaat rapeat pihvit. Munakoisopihveille sopii kastikkeeksi tzatziki, joka tehdään tällä kertaa Hollannista tulevasta paprikasta.

Jälkiruoassa, pääsiäispavlovassa, maistuvat sesongin ihanat ja upean näköiset eksoottiset hedelmät: ananas, karambola, ananaskirsikka ja passionhedelmä.

Alkuruoan ja pääruoan reseptit ovat 4 hengelle. Pavlovakranssista riittää 8-10 henkilölle.

Tämän sivun reseptit sopivat kasvissyöjille, joiden ruokavalioon kuuluvat myös maitotuotteet ja kananmuna.

Satokausikalenteri & Valio Luomu: pääsiäisen kasvismenu

Kasvissyöjän pääsiäismenun alkupalat

Kasvissyöjän pääsiäismenun alkupaloina voi tarjoilla esimerkiksi trendikkäitä halloumi-ranskalaisia muistuttavia kotijuustotikkuja harissadipin kanssa, kasviksilla ja salaattijuustolla täytettyä kreikkalaista leipäkranssia tai parsaa.

Kasvissyöjän pääsiäismenun pääruoat

Kasvissyöjän pääsiäismenun pääruokana ei ole lammasta, vaan herkullista parsarisottoa tai parsapiirakkaa vihersalaatin kera. Myös falafelit minttuisella piimäkastikkeella sopivat kasvissyöjän pääsiäisaterian pääruoaksi. Kata niiden kanssa pöytään mezejä, pitaleipiä ja marokkolaisella ras el hanout -mausteseoksella maustettua couscouslisäkettä.

Kasvissyöjän pääsiäismenun jälkiruoat

Pääsiäisen perinteiset jälkiruoat sopivat myös kasvissyöjälle. Vegaanille voi tarjota mämmin kanssa maidon sijaan Valio Oddlygood™ kaurajuomaa.

Innostuitko pääsiäiskokkailusta? Katso myös muut pääsiäismenut!

Helppo pääsiäismenu
Perinteinen pääsiäismenu
Moderni pääsiäismenu
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›