Siirry sisältöön
Baked oats

Raaka-aine

Kaura taipuu moneen

Kauran lempeä maku sopii paitsi aamiaisiin ja välipaloihin, myös suolaiseen ja makeaan leivontaan. Kokeile kauraa leivissä, tuorepuuroissa ja leivonnaisissa.

Kaura aamupaloissa ja välipaloissa

Perinteisen kaurapuuron lisäksi kaurasta syntyy monenlaisia puuroja ja juotavia välipaloja. Kokeile perinteisiä kaurahiutaleita trendikkäissä tuorepuuroissa tai mehevässä paistetussa kaurapuurossa, joka tunnetaan myös nimellä baked oats. Kauraa voi sujauttaa välipaloihin myös kaurajuoman ja kauragurtin muodossa. Kokeile vaikkapa vadelmaista smoothieta.


”Kaura on hyvä valinta osaksi tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja muuten terveitä elämäntapoja.”

Tip icon

Tiesitkö tämän kaurasta?

  • Kaura on runsaskuituinen vilja, joka sisältää beetaglukaania, ja on hyväksi vatsan ja suoliston hyvinvoinnille.
  • Kaura sisältää suojaavia antioksidantteja. Lisäksi se on hyvä seleenin lähde.
  • Gluteeniton eli puhdaskaura sopii myös keliaakikoille. Käytä gluteenittomissa resepteissä gluteenittomaksi merkittyä puhdaskauraa, joka on tuotettu erillään muista viljoista. Muista tarkistaa kauran gluteenittomuus pakkauksesta.

Valio Oddlygood® kaurajuomat ja kaurapohjaiset gurtit

Kaura on inspiroinut Valion tuotekehitystä myös mitä mahtavimpana raaka-aineena upeille tuotteille. Valio Oddlygood® Barista on kahviammattilaisten kanssa yhdessä kehitetty, kahviin parhaiten sopiva kaurajuoma. Kaurajuomat sopivat myös lämpimään ruoanlaittoon ja niistä syntyy maidottomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Kokeile 100 % kasviperäisiä kaurajuomia ja kaurapohjaisia gurtteja!

Search