Maistuvat kaurareseptit

Kauran suosio kasvaa Suomessa kovaa vauhtia, ja nyt puhutaankin kaurabuumista. Kokeile kauraa ruoanlaitossa ja kokkaa maistuvia herkkuja kauraleivästä kauralettuihin.

Terveellinen kaura

Kaura on todistetusti terveellistä. Kauran kuidulla ja beetaglukaani-kuidulla on yhteensä kolme Euroopan Unionin hyväksymää terveysväitettä. Beetaglukaani auttaa pitämään kolesterolitasoa normaalina ja tasapainottaa myös verensokerin vaihteluita. Kaurakuitu edesauttaa vatsan toimintaa. Vatsaystävällinen kaura sopii lähes kaikille. Keliaakikoilla kauran tulee olla gluteenitonta, eli puhdasta kauraa. Kuten muidenkin viljojen kohdalla, kaurasta kannattaa valita täysjyväversio.

Tiesitkö tämän kaurasta?

  • Kaura sisältää suojaavia antioksidantteja.
  • Kaura on hyvä seleenin lähde.
  • Kaura on hyväksi vatsan ja suoliston hyvinvoinnille.
  • Kaura on runsaskuituinen vilja.
  • Kaura sisältää beetaglukaania.
  • Gluteeniton eli puhdaskaura sopii myös keliaakikoille.
Kaura on hyvä valinta osaksi tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja muuten terveitä elämäntapoja.

Parhaat kaurareseptit

Kauraa voi käyttää monipuolisesti leivontaan, jälkiruokien ja välipalojen valmistukseen. Perinteisen kaurapuuron lisäksi trendikkäästä kaurasta syntyy tuorepuuroa, kauraleipää ja kaurasämpylöitä. Herkullisten kaurakeksien lisäksi kaura sopii hyvin kaurapuusteihin ja kauralettuihin.  Kaura paahtuu uunissa tai pannulla ihanan rouskuvaksi kauramuruksi, joka kruunaa omenapiirakan tai jälkiruoan. Nappaa tästä kauraiset reseptit kotikeittiöön.

Katso lisää reseptejä

Gluteenittomat kaurareseptit

Huom! Käytä gluteenittomissa resepteissä gluteenittomaksi merkittyä puhdaskauraa, joka on tuotettu erillään muista viljoista. Varmista myös muiden raaka-aineiden gluteenittomuus.

Valio Oddlygood® kaurajuomat ja kaurapohjaiset gurtit

Kaura on inspiroinut Valion tuotekehitystä myös mitä mahtavimpana raaka-aineena upeille tuotteille. Kokeile 100 % kasviperäisiä kaurajuomia ja kaurapohjaisia gurtteja!

Valio Oddlygood® Barista on  kahviammattilaisten kanssa yhdessä kehitetty, kahviin parhaiten sopiva kaurajuoma. Kaurajuomat sopivat myös lämpimään ruoanlaittoon ja niistä syntyy maidottomia ja vegaanisia vaihtoehtoja.  Gurtit puolestaan sopivat mainiosti myös leivontaan!

Inspiroidu myös muista raaka-aineista!

Raaka-aine
Nyt kokataan kurpitsaa!
Raaka-aine
Herkuttele kaalilla ympäri vuoden
Raaka-aine
Monipuolinen mustikka
Raaka-aine
Ihanat omenareseptit