Siirry sisältöön

Sesonki

Juhlitaan suomalaisen ruoan päivää

Tiesitkö, että historian viidettä suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2023? Poimi tästä vinkit kotimaisten makujen juhlaan ja lue, mistä tunnistat takuulla suomalaisen tuotteen.

Aamiainen

Suomalaisen ruoan päivän aamiaisella maistuvat kaura, kotimaiset marjat ja suomalaiset maitotuotteet. Kokeile pirteää marjasmoothieta tai keitä mustikoilla ja kardemummalla viimeistelty vispipuuro. Herkullinen kotirahka valmistuu vain viidessä minuutissa.

Lounas

Suomalaisen ruoan päivän lounaalla maistuvat kotimaiset ja tuoreet raaka-aineet. Kevyemmäksi lounaaksi sopii raikas maukas perunasosekeitto tai helposti uunipellillä paistettavat pinaattiletut. Hieman tuhdimmaksi nälän sammuttajaksi puolestaan käy 20 minuutissa valmis AURA lihapulla-sienipannu.

Illallinen

Illallisella nautitaan silakkapihvejä tai syksyistä possupataa. Pizzan suomiversiossa on rukiinen pohja ja makuparina toimivat punajuuri ja Valio AURA® juusto. Kalaisessa versiossa puolestaan maistuvat kylmäsavulohi, tilli ja sienet. Vai tekeekö mieli kunnon kalakeittoa? Kokeile herkullista lohikeittoa, joka saa tällä kertaa makua mistäpä muusta kuin AURA® juustosta.

Iltapalaa ja naposteltavaa

Illalla pöydän voi kattaa myös juhlavammilla suomalaisilla pikkusuolaisilla. Juurekset maistuvat herkullisilta pienissä piiraissa, metsäsienet pääsevät esiin galettessa ja suolainen kääretorttu vie nälkää astetta paremmissakin juhlissa.

Tip icon

Mitä Hyvää Suomesta -merkki tarkoittaa?

Hyvää Suomesta -merkki on tae suomalaisista raaka-aineista ja työstä. Jos valitset Hyvää Suomesta -merkityn tuotteen, voit olla varma, että kaikki siinä käytetty maito, liha, kala ja muna ovat aina 100 % suomalaista. Sama edellytys koskee kaikkia yhden ainesosan tuotteita. Jos raaka-aineita on useita, on niiden yhteenlasketun suomalaisuusasteen oltava vähintään 75 %.

Kotimaisten raaka-aineiden lisäksi Hyvää Suomesta -merkki on lupaus suomalaisesta työstä. Kaikki Hyvää Suomesta -merkin tuotteet pakataan ja valmistetaan aina Suomessa.

Lisää Hyvää Suomesta -merkin kriteereistä voit lukea täältä.


Search