Juhlitaan Suomalaisen ruoan päivää

Tiesitkö, että historian toista Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2020? Poimi tästä vinkit kotimaisten makujen juhlaan ja lue, mistä tunnistat takuulla suomalaisen tuotteen.

Suomalaisen ruoan päivä 4.9.

Voitko kuvitella, että suomalaisella ruoalla ei ole ennen vuotta 2019 ollut omaa merkkipäivää? Mutta nyt onneksi on! Historian toista Suomalaisen ruoan päivää nimittäin vietetään 4.9.2020.

Voit osallistua juhlintaan helposti: nappaa kaupasta mukaan Hyvää Suomesta -merkillä (sillä tutulla joutsenmerkillä) merkittyjä tuotteita, kurkkaa tältä sivulta reseptit ja valmista vaikka koko päivän ruoat suomalaisista raaka-aineista.

Suomalaisen ruoan päivän reseptit ja menu

Suomalaisen ruoan päivää voi juhlia koko päivän! Teimme avuksesi kotimaisia raaka-aineita juhlistavan menun aamiaisesta iltapalaan. Mitä näistä aiot testata?

Aamiainen

Suomalaisen ruoan päivän aamiaisella maistuvat kaura, kotimaiset marjat ja suomalaiset maitotuotteet. Kokeile pirteää marjasmoothieta tai keitä mustikoilla ja kardemummalla viimeistelty vispipuuro. Klassikkovalinta puolestaan on suomalaisten ikisuosikki: kaurapuuro.

Lounas

Suomalaisen ruoan päivän lounaalla maistuvat kotimaiset ja tuoreet raaka-aineet. Kevyemmäksi lounaaksi sopii raikas kesärosolli tai täyteläinen lehtikaalikeitto, jonka voi halutessaan viimeistellä uppomunalla. Hieman tuhdimmaksi nälän sammuttajaksi puolestaan käy 20 minuutissa valmis AURA lihapulla-sienipannu.

Illallinen

Illallisella nautitaan haukipullia tai naudan ulkofileepihvejä sekä perunoita rouheaksi muusiksi pyöräytettynä. Pizzan suomiversiossa on rukiinen pohja ja makuparina toimivat punajuuri ja Valio AURA® juusto. Kalaisessa versiossa puolestaan maistuvat kylmäsavulohi, tilli ja sienet.

Leivonnaiset ja jälkiruoat

Mitä olisi juhlapäivä ilman jälkiruokaa? Taio suomalaisen ruoan kunniaksi leivonnainen kotimaisista ainesosista tai pyöräytä nopea, kauden raaka-aineista suloisuuden saava jälkkäri. Maistuisiko vaikkapa mustikkajuustokakku, omenapaistospiirakka tai upea tyrni-lakkakakku?

Iltapalaa ja naposteltavaa

Illalla pöydän voi kattaa myös juhlavammilla suomalaisilla pikkusuolaisilla. Kotimainen juusto maistuu herkullisten marjacurdien kanssa tai juustopiirakkaan piilotettuna. Ja tiesitkö, että poro ja puolukka sopivat suolaisiin muffineihin?

Jokainen päivä voi olla suomalaisen ruoan päivä

Tuotteen nimi, pakkauksen suomalaiset maisemat tai tutut raaka-aineet eivät välttämättä kerro koko totuutta tuotteen alkuperästä. Hyvää Suomesta -merkki sen sijaan kertoo. Valion yli 450 Hyvää Suomesta -merkittyä tuotetta tekevät kotimaisen valinnan tekemisestä helppoa päivän jokaiseen hetkeen. Tuetaan yhdessä kotimaista ja valitaan hyvää Suomesta.

Mitä Hyvää Suomesta -merkki tarkoittaa?

Hyvää Suomesta -merkki on tae suomalaisista raaka-aineista ja työstä. Jos valitset Hyvää Suomesta -merkityn tuotteen, voit olla varma, että kaikki siinä käytetty maito, liha, kala ja muna ovat aina 100 % suomalaista. Sama edellytys koskee kaikkia yhden ainesosan tuotteita. Jos raaka-aineita on useita, on niiden yhteenlasketun suomalaisuusasteen oltava vähintään 75 %.

Kotimaisten raaka-aineiden lisäksi Hyvää Suomesta -merkki on lupaus suomalaisesta työstä. Kaikki Hyvää Suomesta -merkin tuotteet pakataan ja valmistetaan aina Suomessa.

Lisää Hyvää Suomesta -merkin kriteereistä voit lukea täältä.

Suomalaisen ruoan päivän on perustanut Hyvää Suomesta -merkki yhdessä niiden yli 300 kotimaisen ruoan valmistajan kanssa, joiden tuotteille kotimaisuuden takaava merkki on myönnetty. Juhlitaan yhdessä!

Näin poikkeuksellinen arki rullaa
Helena Karhujoki
Maitotiloilla arki jatkuu poikkeustilasta huolimatta
Helena Karhujoki
Hyvää työtä ja huomenta
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›