Juhlitaan Suomalaisen ruoan päivää

Historian ensimmäistä Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2019. Poimi vinkit kotimaisten makujen juhlaan, jota voi viettää joka kodissa.

Suomalaisen ruoan päivä 4.9.

Voitko kuvitella, että suomalaisella ruoalla ei ole ennen ollut omaa merkkipäivää? Nyt on! Historian ensimmäistä Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2019. Päivä on kotimaisten raaka-aineiden ja ruokaosaamisen juhlaa.

Osallistuminen on helppoa: valitse kaupasta Hyvää Suomesta -merkillä (sillä tutulla joutsenmerkillä) merkittyjä tuotteita ja nauti puhtaista, lähellä tuotetuista mauista.

Suomalaisen ruoan päivän reseptit ja menu

Suomalaisen ruoan päivää voi juhlia koko päivän! Teimme avuksesi kotimaisia raaka-aineita juhlistavan menun aamiaisesta iltapalaan. Poimi suosikkisi!

Aamiainen

Suomalaisen ruoan päivän aamiaisella maistuvat kotimaiset marjat ja suomalaiset maitotuotteet. Kokeile metsämarjasmoothieta tai tuorepuuroa vaihteeksi jogurtilla. Reissumies Valio Oltermanni® juustolla on makuna kotimainen aamiaisklassikko. Juhlapäivän mehevämpi versio syntyy sipaisemalla leivänpuoliskoille Valio Viola® tuorejuustoa.

Lounas

Lounaalle voi koota raikkaan salaatin tuoreista aineksista. Kotimaiset juustot mehevöittävät salaatin ja valinnanvaraa löytyy mozzarellasta salaattijuustoon, kotijuustoon ja raejuustoon.

Illallinen

Illallisella nautitaan kotimaista kalaa ja perunoita kruunattuna Oivariinin voittamattomalla maulla. Suomalainen satokausi on parhaimmillaan, joten illallisen voi koota myös nauttien sen antimista. Pizzan suomiversiossa on rukiinen pohja ja makuparina toimivat punajuuri ja Valio AURA® juusto.

Leivonnaiset ja jälkiruoat

Taio leivonnainen kotimaisista ainesosista tai pyöräytä nopea, suomalaisista mauista suloisuuden saava jälkkäri.

Iltapalaa ja naposteltavaa

Illalla pöydän voi kattaa myös juhlavammilla suomalaisilla pikkusuolaisilla. Kotimainen juusto maistuu kotimaisten marjacurdien kanssa. Kaurapuuro kotimaiseen maitoon tehtynä voisilmällä sopii mainiosti iltapalaksi ja juhlistaa suomimakuja yksinkertaisuudessaan.

Jaa ruokakuvasi ja voita!

Kuinka sinä juhlistat maailman ensimmäistä Suomalaisen ruoan päivää? Ota kuva omasta tavastasi juhlia suomalaista ruokaa merkkipäivänä ja jaa se tapahtuman Facebook-sivulla 4.9.2019. Osallistujien kesken arvotaan lahjakortteja tuleville kauppareissuille!

Jokainen päivä voi olla suomalaisen ruoan päivä!

Muistathan, että jokainen päivä voi olla suomalaisen ruoan päivä

Se on helppoa: poimi kaupassa koriisi Hyvää Suomesta -merkittyjä tuotteita. Näin edistät ja tuet kotimaisen ruoan tuotantoa ja tuet kotimaisen ruoan tekijöitä.

Valitse Hyvää Suomesta

Valion yli 500 Hyvää Suomesta -merkittyä tuotetta tekevät kotimaisen valinnan tekemisestä helppoa päivän jokaiseen hetkeen.

Kaikki Hyvää Suomesta -tuotteet
Hyvää Suomalaisen ruoan päivää!

Suomalaisen ruoan päivänon perustanutHyvää Suomesta -merkkiyhdessä niiden yli 300 kotimaisen ruoan valmistajan kanssa, joiden tuotteille kotimaisuuden takaava merkki on myönnetty. Juhlitaan yhdessä!

Lisää inspiraatiota kotimaisten, laadukkaiden raaka-aineiden käyttöön ja suomalaisen ruokaosaamisen hyödyntämiseen:

Kotimainen kala
Tällä onnistut
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›