Hyppää sisältöön
Valloittavat vadelmat

Raaka-aine

Valloittavat vadelmat

Ne ovat taas täällä: vadelmat! Katso tästä vinkit, mihin vadelmia haluavan kannattaa suunnata, kuinka vadelmat pakastetaan sekä tietenkin herkulliset vadelmareseptit.


Tip icon

Tiesitkö tätä vadelmista?

  • Rakkaalla marjalla on monta nimeä: Karjalassa vadelmia kutsutaan vaapukaksi, Pohjois-Suomessa vaaraimeksi. Yleisiä nimiä ovat myös hallain ja vattu.
  • Vadelmat sopivat myös suolaiseen ruokaan. Kokeilun arvoinen resepti on esimerkiksi paahdettu ankanrinta vadelmaviinietikkakastikkeella, joka maistuu taatusti juhlavammissakin hetkissä.
  • Myös vadelmanlehdet sopivat syötäväksi. Kokeile hauduttaa lehdistä teetä tai käytä ensimmäisen vuoden versoja ruoanlaitossa pinaatin tavoin.

Etsi