Siirry sisältöön
Valloittavat vadelmat

Raaka-aine

Valloittavat vadelmat

Ne ovat taas täällä: vadelmat! Katso tästä vinkit, mihin vadelmia haluavan kannattaa suunnata, kuinka vadelmat pakastetaan sekä tietenkin herkulliset vadelmareseptit.


Tip icon

Tiesitkö tätä vadelmista?

  • Rakkaalla marjalla on monta nimeä: Karjalassa vadelmia kutsutaan vaapukaksi, Pohjois-Suomessa vaaraimeksi. Yleisiä nimiä ovat myös hallain ja vattu.
  • Vadelmat sopivat myös suolaiseen ruokaan. Kokeilun arvoinen resepti on esimerkiksi paahdettu ankanrinta vadelmaviinietikkakastikkeella, joka maistuu taatusti juhlavammissakin hetkissä.
  • Myös vadelmanlehdet sopivat syötäväksi. Kokeile hauduttaa lehdistä teetä tai käytä ensimmäisen vuoden versoja ruoanlaitossa pinaatin tavoin.

Vadelman makua helposti

Vadelmien maulla pääsee herkuttelemaan myös ilman tuoreita vadelmia. Nappaa ostoskoriin vaikkapa näitä tuotteita ja ihana vadelmahetki on taattu!


Search