Uusi vuosi 2023 alkaa herkutellen

Juhlistaisitko vuoden vaihtumista perinteisesti nakeilla ja perunasalaatilla, tyylikkäästi kuohuvalla ja pikkusuolaisilla vai rennosti nachopellillä ja alkoholittomilla mocktaileilla? Uudenvuoden ruokatarjoiluissa tyyli on vapaa!

Uudenvuodenjuhlissa juhlistetaan uutta vuotta, joka on täynnä mahdollisuuksia. Juhlahumussa herkutellaan, nautitaan hyvästä seurasta, ihastellaan raketteja ja tehdään uudenvuodenlupauksia. Nappaa tästä reseptit ja kokkaa juhlatarjoilut, jotka vievät kielen mennessään!

Uudenvuoden helpot suupalat

Pikkusuolaiset, naposteltavat, tapakset, cocktailpalat – eli toisin sanoen kaikki pienet ja herkulliset suupalat sopivat hyvin uudenvuoden juhliin! Hauskat slidersit eli suupalahampurilaiset maistuvat kaikille. Saaristolaisleipäviipaleet lohimoussella tai suolaiset cocktailpiirakat nousevat pöytään ihanan helposti. Skagenröra eli katkarapusalaatti on aina hyvä idea!

Uudenvuoden pizzabileet

Rennoissa uudenvuodenjuhlissa pöytään katetaan erilaisia pizzoja, joista jokainen juhlija löytää oman suosikkinsa. Perinteisen tomaattikastikepohjaisen pizzan rinnalla maistuu valkoinen pizza eli pizza bianca, jossa juustokastike korvaa tomaatin. Jälkiruoka jatkaa rennon mutkatonta meininkiä.

Nachopelti ja muut helpot peltiherkut

Uudenvuoden helpoimmat tarjoilut syntyvät näin: laita uuni päälle, pistä suosikkiherkkusi pellille ja tyrkkää pelti uuniin. Voiko helpompaa olla? Näillä resepteillä valmistat niin suositun nachopellin kuin tuhdin ranskismätönkin. Vai maistuisiko sittenkin reilu peltilihapiirakka, josta riittää useammallekin?

Uudenvuoden blini-ilta

Rapeat ja mehevät blinit ovat loistavaa juhlaruokaa talveen. Jos haluat keskittyä uudenvuodeniltana juhlimiseen, voit hyvin paistaa blinit jo etukäteen. Näin illalle jää vai blinien lämmitys uunissa. Blinien kanssa maistuvat esimerkiksi mäti, smetana, hienonnettu punasipuli, kylmäsavulohi ja sienisalaattidippi.

Uudenvuoden upeimmat kakut

Kaunis kakku kohottaa juhlatunnelman. Luotatko suklaiseen tai kinuskiseen kakkuun vai valitsetko pöytään marjaisia makuja? Uudenvuodenjuhlien kestosuosikkeja ovat erilaiset juustokakut, mutta vuodenvaihteeseen sopivat vähän villimmätkin makuyhdistelmät. Rohkenetko kokeilla lakritsia ja AURA® juustoa tai klassikkococktaililta makua lainaavaa mojitokakkua?

Juomasuositukset uudenvuoden viettoon

Entä mitä juomaksi? Jos kaapissa on vielä glögiä, valmista uudenvuodenjuhliin raikas glögiskumppa tai glögi sour. Myös erilaiset boolit sekä alkoholittomat coktailit eli mocktailit maistuvat läpi juhlien.

Vinkki: Kun valmistat jääpalat boolissa käytettävästä mehusta, ei boolin maku laimene jäiden sulaessa.

Yöpala juhlijoille

Herkullisen aterian jälkeen on mukava käydä katsomassa keskiyön ilotulitukset ja juhlistaa vuoden vaihtumista. Jos uutta vuotta juhlitaan läpi yön, on hiukopala jossain vaiheessa paikallaan. Yöpala syntyy helposti keitetyistä nakeista ja valmiiksi tehdystä perunasalaatista. Myös helpot fajitakset katoavat taatusti parempiin suihin hetkessä!

Hyvää uutta vuotta!