Nopeaa ja helppoa kasvisruokaa

Maistuisiko lempeä curry-linssikeitto tai nopea pestopasta? Kokosimme yhteen herkulliset kasvisreseptit, jotka sopivat myös arjen kiireisiin – valmistat kaikki sivun reseptit alle puolessa tunnissa.

Hyvillä resepteillä kasvisruoan valmistaminen sujuu vaivatta. Eikä edes kiire ole esteenä: löydät alta reseptit niin vartin, kahdenkymmenen minuutin kuin puolen tunnin kasvisaterialle. Käyttövalmiit kermaiset kastikkeet sekä Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi tuotteet tuovat ruokiin mehevyyttä ja nopeuttavat arjen kokkailuja.

Vartin kasvisruoat

Pestopastaa ja MiFU® pinaattipannua. Kun on kiire, pastat ja pannuruoat pelastavat. Aikaa säästävät myös valmiiksi pilkotut kasvikset ja pakasteet.

Valmista 20 minuutissa

Kahdenkymmenen minuutin kokkausaika antaa jo monia mahdollisuuksia. Kokeilisitko tulisen lämmittävää chili con Mifu jauhista, kikhernepitoja tai helposti valmistuvaa currya? Vai tekeekö mielesi avokadon ja sitruunan täyteistä pastaa?

Puolessa tunnissa pöytään

Puolessa tunnissa ehtii hyvin hieman pidemmällekin makumatkalle. Kokkaa mausteista indonesialaista currya tai lähde Meksikon makujen maailmaan tacojen voimin. Keittojen ystävä valmistaa alle puolessa tunnissa raikkaan vihreän lehtikaalikeiton tai chilillä ja Valio AURA® juustolla terästetyn bataattisosekeiton.

Katso lisää nopeita kasvisruokia

Miten kasvisruoasta saa helposti hyvää ja täyttävää?

Paras arkiruoka valmistuu nopeasti, maistuu herkulliselta ja pitää nälän loitolla. Näillä vinkeillä kokkaat hyvää ja täyttävää arkiruokaa kasviksista.

  1. Valitse parhaillaan sesongissa olevia kasviksia, vihanneksia ja juureksia. Silloin niiden maku on parhaimmillaan ja hinta kohdillaan.
  2. Käytä rohkeasti mausteita ja yrttejä. Aasian maat tunnetaan herkullisista kasvisruoista, kuten curryista ja wokeista. Eksoottiset maut on helppo loihtia ruokaan valmiilla maustetahnoilla ja -sekoituksilla, kuten currytahnalla ja garam masalalla. Kokeile myös maapähkinävoita, tahinia ja pestoa.
  3. Juustot, ruokakermat ja ruoanvalmistusjogurtit täydentävät hyvin kasvisten makua, joko maito- tai kasvispohjaisina versioina.
  4. Proteiinia kasvisruokaan saa helposti säilykepavuista ja -linsseistä sekä lihankorvikkeista, kuten tofusta, Nyhtökaurasta ja Mifusta. Myös juustot, pähkinät ja siemenet tuovat ruokaisuutta kasvisresepteihin.
Ruokavaliot
Fleksaus eli joustava kasvissyönti
Ruokavaliot
Vegaaniruokavalio
Lapset ja nuoret
Lasten kasvisruokavaliot