Parhaat pikkusuolaiset ja vinkit valmistamiseen

Pikkusuolaiset, sormisyötävät, cocktailpalat, tapakset – nimiä on monia, mutta idea on sama. Kootaan herkullisista raaka-aineista pieniä, helposti tarjottavia ja syötäviä makupaloja, joista jokainen ruokailija saa valita omat suosikkinsa lautaselleen. Pikkusuolaiset sopivat etenkin kahvipöytään, juhliin ja illanistujaisiin.

Vinkit pikkusuolaisten valmistamiseen

Jos tarjolla on vain pikkusuolaisia, kannattaa niitä varata vieraille kolmesta viiteen erilaista, noin 10 palaa kullekin vieraalle. Jos taas tarjoat pikkusuolaisia alkupalana, riittää kun tarjolla on kaksi tai kolme erilaista pikkusuolaista, kolmesta viiteen palaan jokaiselle vieraalle. Muista erilaiset ruokavaliot ja kata pöytään vaihtoehtoja niin lihasta, kalasta kuin kasviksista.

Pikkusuolaisten valmistaminen etukäteen

Monet pikkusuolaiset voi valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlia. Suolaiset piirakat ja pienet voitaikinaleivonnaiset, kuten kinkkuhyrrät, voi tehdä pakastimeen etukäteen ja lämmittää ne uunissa juuri ennen vieraiden saapumista. Myös erilaiset tahnat ja dipit kannattaa tehdä etukäteen jääkaappiin maustumaan.

Etukäteen syntyvät myös näyttävät, mutta helpot AURA tähtitortut, jotka voi pakastaa ja paistaa täytteineen. Toinen juhlava vaihtoehto on carpaccio. Lihan voi käsitellä ja maustaa pakastimeen jo edellisenä päivänä tai useita päiviä ennen ja ottaa vain ajoissa esille sulamaan. Myös piparjuurikastikkeen voi valmistaa etukäteen. Näin juhlapäivälle ei jää jäljelle kuin lihan viipalointi.

Pikkusuolaiset yhdessä vieraiden kanssa

Vai valmistaisitko tarjottavat sittenkin yhdessä vieraiden kanssa? Hummus-dippilautanen, dippikupit ja sateenkaarivartaat syntyvät nopeasti porukalla ja jokainen voi koota aineksista oman lautasensa. Myös juusto-kasvisdippisämpylät ovat helppo ja hauska pikkusuolainen: jokainen vieras kovertaa itse sämpylänsä ja täyttää sen dipillä sekä juusto- ja kasvistikuilla. Jos taas valitset tarjottavaksi kesärullat tai sushin, saat rullaustekniikoiden opettelusta samalla hyvän ohjelmanumeron juhliin.

Pikkusuolaiset juhliin

Pikkusuolaisten klassikoilla, eli kylmäsavulohinapeilla, pororullilla ja karjalanpiirakoilla hurmaat vieraat taatusti.

Pikkusuolaiset kahvipöytään

Kahvin kanssa maistuvat suolaiset pasteijat, muffinit, skonssit ja muut suolaiset pikkuleivonnaiset.

Valmista vartissa

Tämän nopeammin ei pikkusuolainen synny!

Rentoa sormiruokaa

Ota iisisti ja kata pöytään rentoja pikkusuolaisia yhdessä syötäväksi.

Trendikkäitä suupaloja

Kokeile vaihteeksi jotain uutta myös pikkusuolaisissa.

Lisää aiheesta

Kaipaatko tuhdimpaa tarjottavaa? Tutustu seuraaviin reseptiryhmiin:

Suolaiset leivonnaiset ›

Suolaiset piirakat ›

Pizzat ›