Siirry sisältöön
Makoisa tomaatti
Raaka-aine

Makoisa tomaatti

Tomaatti on suolaisten leivonnaisten, salaattien, patojen ja kastikkeiden kantava raaka-aine, jonka hapokas, makea ja umaminen maku lumoaa aina vain uudelleen. Ei siis ihme, sillä tomaatti on yksi suomalaisten suosikkikasviksista.

Tip icon

Miten tomaatit kannattaa säilyttää?

Tomaatille ihanteellinen säilytyslämpötila on +13 astetta, mutta jos vaihtoehtoina ovat jääkaappi ja huoneenlämpö, lämmin on parempi valinta. Jääkaapissa tomaatin maku ja kiinteys kärsivät.

Tomaatti tuottaa runsaasti etyleeniä, joka kypsyttää hedelmiä ja kasviksia. Siksi tomaatit kannattaa säilyttää etäällä etyleenille aroista tuotteista, kuten kurkusta, salaateista ja yrteistä.


Search