Moderni pääsiäismenu

Moderni pääsiäismenu tarjoaa raikkaita makuja perinteitä unohtamatta. Tutut pääsiäisruoat päivitetään tähän päivään uusilla valmistustavoilla ja raaka-aineilla.

Inspiraatioita moderneihin pääsiäisruokiin voi hakea maailmalta: karitsasta valmistuu esimerkiksi maukas curry ja mämmin voi leipoa amerikkalaisen mutakakun muotoon. Inspiroidu ehdotuksista tai valitse valmis Valio Koekeittiön suositusmenu.

Valio Koekeittiön moderni pääsiäismenu

Kananpoikaa, kookosta ja mämmiä näkkärin muodossa – Valio Koekeittiön moderni pääsiäismenu koostuu raikkaista ideoista.

  • Alkupalana maistuvat rapeat mämminäkkärit, jotka tarjoillaan Valio Kappeli® juuston kanssa.
  • Pääruokana on kookokselta, sitruunalta ja sahramilta maistuvaa kananpojan juhlapannua ja kookosriisiä.
  • Jälkiruokana tarjoillaan täyteläinen Irish cream -kakku, joka koristellaan syötävillä kukkasilla ja pääsiäismakeisilla.

Modernin pääsiäismenun alkupalat

Raikkaat alkupalat aloittavat modernin pääsiäismenun. Inkiväärikastikkeella viimeistelty seesamlohi on raikas pääsiäismenun aloitus. Fenkolista raikkautta saava salaatti, kevyt keitto ja aasialaisittain maustetut katkaravut maistuvat modernin pääsiäisen alkupalapöydässä. Tai mitä jos alkuruokana tarjoiltaisiinkin ruokahalun herättäviä juustojen makupareja tai leipäsiä pienellä twistillä?

Modernin pääsiäismenun pääruoat

Lammas ja karitsa sopivat myös modernin pääsiäismenun pääruoaksi, mutta tarjoile ne uudella tavalla esimerkiksi lammas-kaftan, lammastaginen tai nyhtölampaan muodossa. Lampaan tai karitsan sijaan pääruoaksi sopivat myös risotot. Uunissa valmistuva smetanalohi tuo pöytään slaavilaisia vaikutteita. Tahinilla maustettu seesamikana lainaa lähi-idän makuja. Possurulla vadelmakastikkeella on keväisen juhlava pääsiäispyhien ruoka.

Modernin pääsiäismenun jälkiruoat

Modernin pääsiäismenun moussekakussa maistuvat sitrushedelmät ja suklaa. Sitruksien makua löytyy myös inkiväärin sävyttämästä appelsiini-porkkanakakusta tai pääsiäismenun raikkaan lopetuksen tarjoavissa sitruuna posseissa. Pääsiäispavlova leivotaan kakun muotoon ja täytetään juhlavalla lakkarahkalla sekä raikkailla hedelmillä.

Jälkiruokana maistuvat myös herkuttelujuustot ja niille suunnitellut, yllättävät makuparit. Kokoa vaikka kokonainen pääsiäisen juustotarjotin.

Kokeile myös mämmiä uusissa, herkullisissa muodoissa: mehevänä mutakakkuna tai juustokakkuna.

Vaihtoehtoja pääsiäisen menuihin

Jäitkö kaipaamaan perinteisiä pääsiäisen klassikoita? Perinteinen pääsiäismenu kokoaa suosikit yhteen. Kasvissyöjän pääsiäismenu puolestaan on rakennettu Satokausikalenterin suosittelemana. Helppo pääsiäismenu syntyy vaikka mökkiolosuhteissa ja makuyhdistelmät ilahduttavat myös helppoutta arvostavaa kaupunkilaiskokkia. Millainen on sinun pääsiäismenusi?

Helppo pääsiäismenu
Kasvissyöjän pääsiäismenu
Perinteinen pääsiäismenu
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›