Moderni pääsiäismenu

Moderni pääsiäismenu tarjoaa pääsiäismakujen parhaat palat hieman tuunattuna ja modernilla otteella maustettuna. Poimi talteen raikkaat ideat moderniin juhlapöytään!

Moderni pääsiäinen koostuu tutusta makumaailmasta, raikkain ja herkullisin muodoin tarjoiltuna. Inspiraatioita menun pääsiäisruokiin on haettu uusista valmistustavoista, raaka-aineista sekä maailman mauista. Miltä kuulostaisi esimerkiksi pääsiäisankka tai pasha italialaisten cannoleiden muodossa?

Pääsiäisen modernit alkupalat

Inkiväärikastikkeella viimeistelty seesamlohi ja mustikoilla graavattu lohi ovat lohenystävän alkupalapöydän valintoja. Alkuruoaksi sopii myös grillin lämmössä kypsytetyt ja seesaminsiemenillä maustetut parsat, mämminäkkärit sekä raikkaan keltainen sitruunarisotto. Jos kaipaat alkupalaksi lihaa, kokeile pehmeän mausteisia lammasmurekevartaita.

Modernin pääsiäismenun pääruoat

Lammas ja karitsa sopivat uudella tavalla tarjoiltuna myös modernin pääsiäismenun pääruoaksi. Kokeile esimerkiksi karitsan paahtopaistia, nyhtölammasta tai helppoa lammasragua. Venäläisiä vaikutteita pöytään tuo maustekurkuilla ja hunajalla terästetty pääsiäislohi. Kokeilun arvoisia pääruokavaihtoehtoja ovat myös ranskalaisen keittiön klassikko, kukkoa viinissä sekä hienostunut appelsiini-rosmariiniankka lehtikaali-parsacaesarsalaatin kanssa tarjoiltuna.

Modernin pääsiäismenun jälkiruoat

Modernin pääsiäismenun kruunaa raikas limejuustokakku, tuhdin suklainen kinderkakku tai sitruunasydämen sisälleen kätkevät pashapavlovat. Mämmiä kaipaavalle ehdotamme mämmimutakakkua ja pashasta pitävälle pashacannoleita. Vai kokeilisitko hauskoja joulutorttujen pikkuserkkuja, pääsiäistorttuja?

Viimeistele makuelämys viinillä

Tuleeko lampaan kanssa tarjoilla punaviiniä? Entä mikä olisi sopiva viini parsalle? Kurkkaa tästä viinisuositukset pääsiäisen suosikkiruoille, ja viimeistele ateria viinillä, joka saa makunystyrät laulamaan.

Lue lisää
Sesonki
Helppo pääsiäismenu
Sesonki
Kasvissyöjän pääsiäismenu
Sesonki
Perinteinen pääsiäismenu