Karitsan potka

Moderni pääsiäismenu

Moderni pääsiäismenu tarjoaa raikkaita makuja perinteitä unohtamatta. Tutut pääsiäisruoat päivitetään tähän päivään uusilla valmistustavoilla ja raaka-aineilla. Inspiraatioita moderneihin pääsiäisruokiin voi hakea myös maailmalta: karitsasta valmistuu esimerkiksi maukas curry ja mämmin voi leipoa amerikkalaisen mutakakun muotoon.

Valio Koekeittiön moderni pääsiäismenu

Kananpoikaa, kookosta ja mämmiä näkkärin muodossa – Valio Koekeittiön moderni pääsiäismenu koostuu raikkaista ideoista.

  • Alkupalana maistuvat rapeat mämminäkkärit, jotka tarjoillaan Valio Kappeli® juuston kanssa.
  • Pääruokana on kookokselta, sitruunalta ja sahramilta maistuvaa kananpojan juhlapannua ja kookosriisiä. 
  • Jälkiruokana tarjoillaan täyteläinen Irish cream -kakku, joka koristellaan syötävillä kukkasilla ja pääsiäismakeisilla.

Modernin pääsiäismenun alkupalat

Raikkaat alkupalat aloittavat modernin pääsiäismenun. Parsasta, tuorejuustosta ja lohesta syntyvät helposti herkulliset lohirullat – tai kokeile parsan parina parmankinkkua. Myös juustot, raikkaat salaatit, kevyet keitot, aasialaisittain maustetut kalaherkut ja juustot maistuvat modernin pääsiäisen alkupalapöydässä. 

Modernin pääsiäismenun pääruoat

Lammas ja karitsa sopivat myös modernin pääsiäismenun pääruoaksi, mutta tarjoile ne uudella tavalla tapaan esimerkiksi karitsa-munakoisocurryn tai lammastaginen muodossa. Lampaan tai karitsan sijaan pääruoaksi sopivat myös risotot ja uunissa valmistuvat kala- ja kanaruoat. 

Modernin pääsiäismenun jälkiruoat

Modernin pääsiäismenun makeissa jälkiruoissa maistuvat sitrushedelmät ja suklaa. Kokeile myös mämmiä uusissa, herkullisissa muodoissa. 

Vaihtoehtoja pääsiäisen menuihin

Pääsiäisen menun voit rakentaa oman maun mukaan. Perinteisen pääsiäismenun päätähti on lammas ja aterian päättää mämmi tai pasha. Modernissa pääsiäismenussa pääruokana voi olla karitsaa, kalaa tai kanaa. Kasvissyöjän pääsiäismenussa nautitaan sesongin herkuista ilman lihaa. Millainen on sinun pääsiäismenusi?

Energiatarpeesi