Moderni pääsiäismenu

Moderni pääsiäismenu tarjoaa pääsiäismakujen parhaat palat hieman tuunattuna ja modernilla otteella maustettuna. Poimi talteen raikkaat ideat moderniin juhlapöytään!

Moderni pääsiäinen koostuu tutusta makumaailmasta, raikkain ja herkullisin muodoin tarjoiltuna. Inspiraatioita menun pääsiäisruokiin on haettu uusista valmistustavoista, raaka-aineista sekä maailman mauista. Miltä kuulostaisi vaikkapa pääsiäisankka tai itämaisin maustein maustettu lammaspelti?

Pääsiäisen modernit alkupalat

Inkiväärikastikkeella viimeistelty seesamlohi, parsa ja vegaaninen hollandaise sekä currysimpukat tuovat uutta makua pääsiäispöytään. Hyvä vaihtoehto on myös kauniin vihreä chimichurririsotto, joka yhdistää kirpakan sitruunan, ihanat yritit, hapokkaan salaattijuuston ja kermaisen avokadon. Jos kaipaat alkupalaksi lihaa, kokeile pehmeän mausteisia lammasmurekevartaita.

Modernin pääsiäismenun pääruoat

Lammas ja karitsa sopivat uudella tavalla tarjoiltuna myös modernin pääsiäismenun pääruoaksi. Kokeile esimerkiksi karitsan paahtopaistia, lammaspeltiä tai helppoa lammasragua. Kokeilun arvoisia pääruokavaihtoehtoja ovat myös ranskalaisen keittiön klassikko, kukkoa viinissä sekä hienostunut appelsiini-rosmariiniankka lehtikaali-parsacaesarsalaatin kanssa tarjoiltuna.

Modernin pääsiäismenun jälkiruoat

Modernin pääsiäismenun kruunaa raikas limejuustokakku, herkulliset rahkadonitsit tai sitruunasydämen sisälleen kätkevät pashapavlovat. Mämmiä kaipaavalle ehdotamme mämmimutakakkua ja pashasta pitävälle pashacannoleita. Vai kokeilisitko Budapest-leivoksesta inspiraationsa saanutta pääsiäisbritaa?

Viimeistele makuelämys viinillä

Tuleeko lampaan kanssa tarjoilla punaviiniä? Entä mikä olisi sopiva viini parsalle? Kurkkaa tästä viinisuositukset pääsiäisen suosikkiruoille, ja viimeistele ateria viinillä, joka saa makunystyrät laulamaan.

Lue lisää
Sesonki
Helppo pääsiäismenu
Sesonki
Kasvissyöjän pääsiäismenu
Sesonki
Perinteinen pääsiäismenu