
Jouluinen jälkiruoka saa suut hymyyn
Jälkiruoalle on tilaa tuhdimmankin jouluaterian jälkeen. Herkulliset rahkajälkiruoat ja nopeatekoiset mousset ovat kiireisen joulun pelastus. Ihanan raikkaan jäädykkeen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.
Joulun jälkiruokana raikas jäädyke
Kun joulupöydässä on herkuteltu pitkän kaavan mukaan, maistuu jälkiruokana ihanan raikas ja viileä jäädyke tai jäätelö – joka on muuten varsin näppärä valinta myös helppoutensa vuoksi. Jäädykkeen ja jäätelön voi valmistaa pakastimeen jo etukäteen, jolloin jouluaattona täytyy muistaa vain nostaa jälkiruoka ajoissa esiin.
Jouluhalkoa muistuttava Baked Alaska sekä piparijäädyke ovat täydellisiä vaihtoehtoja juhlavampaan kattaukseen. Marjaisa valkosuklaajäätelö ja piparitaikinajäätelö ovat sen sijaan taatusti kaikkien makuun.
suussasulava hyytelö vai Kermavanukas?
Näitä jälkiruokia yhdistää silkkisen kepeä suutuntuma, joka on omiaan runsaiden joulupöydän makujen jälkeen. Mausta klassinen pannacottan jouluisasti vaniljalla tai puolukalla, tai valmista se näppärästi piirakkavuokaan. Tytisevä hyytelökakku on tämän joulun yllättäjä.
Joulun jälkiruoka hulppeasti maljasta
Joulujälkkäreissä vain mielikuvitus on rajana: kokoa annosmaljoihin kauniita kermaisia, marjaisia ja joulumausteisia kerroksia. Riisipuuron ystävät tarttuvat kiireesti lusikkaansa, kun pöytään katetaan riisikerrosvanukas tai Viktorianvanukas. Rahka on helppo ja herkullinen jälkiruoka, jossa on vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Upea vaihtoehto on myös maljoihin koottavat juustoannokset, jotka valmistuvat vartissa.
Kuohkeaa moussea ja rapeaa marenkia
Ilmavat mutta täyteläiset mousset valmistuvat helposti ja nopeasti – piparkakkumousse AURA®-juustomurulla jopa vartissa. Suklaamousse piparkakkuvaahdolla on kaikeka mitä joulun jälkiruoalta saattaa toivoa. Herkullinen ja kuohkea jälkiruoka solahtaa lempeästi vähän täydempäänkin vatsaan jouluaterian päätteeksi.
Pavlovaa ja britakakkua yhdistää moni asia, mutta yksi niistä on marengin mukanaan tuoma kepeys. Näitä ihastuttavia jälkiruokia jaksaa lusikoida tuhdimmankin jouluaterian jälkeen. Täydellistä, eikö vain?
Perinteisille luumujälkiruoille on paikkansa
Perinteisin joulupöydän jälkiruoka on tietenkin luumurahka, joka syntyy helposti vaniljanmakuisesta maustetusta rahkasta, vispikermasta ja luumumarmeladista. Luumusta on kuitenkin moneksi. Raikas luumujuustokakku, mehevä luumukääretorttu ja luumuvaahdolla täytetty kuohkea ranskalainen Paris Brest tuovat luumujälkiruoat tähän päivään.







































