Onnistunut joulu yhdessä pöydässä

Jouluna kokoonnutaan yhteiseen joulupöytään nauttimaan joulun tunnelmasta ja antimista. Valiolta löydät onnistuneen joulun reseptit ja parhaat vinkit aina kinkun paistosta piparkakkutalon rakentamiseen, joulun menuihin ja hävikkiruoan hyödyntämiseen asti. Tehdään onnistunut joulu yhdessä!

Joulun ruokalajit

Jouluruoat tekevät joulun. Riisipuuro, rosolli, graavikalat, laatikot ja joulukinkku ovat joulupöydän päätähtiä. Piparit, jouluhalko ja joulutortut tuikkivat joulun makeinta sanomaa. Kokosimme yhteen vinkit ja reseptit, joiden avulla teet parhaat versiot perinteisistä herkuista.

Joululeivonnaiset

Joululeivonnaiset aloittavat joulun odotuksen. Piparkakut, joulutortut ja taatelikakku täyttävät keittiön ihanilla tuoksuilla ja virittävät mielen joulun tunnelmaan. Joululeivonnaiset, joululeipä, sinapit ja hillokkeet tai itsetehdyt karkit ovat myös herkullinen lahjaidea.

Joulumenut

Perinteinen joulumenu sisältää kaikki klassikot rosollista joulukinkkuun. Vuoden kokki Kalle Tannerin joulumenu hyödyntää perinteisiä joulun makuja, mutta tuo ne pöytään aivan uudella tavalla toteutettuna. Moderni joulumenu tarjoillaan ruokatrendejä lainaamalla. Erikoisruokavalioiden menuilla otat herkullisesti huomioon myös joulupöytään saapuvat kasvissyöjät tai gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Jos koko joulua ei halua viettää keittiössä, tarjolla on myös helppo ja stressitön ratkaisu. Millainen on sinun joulumenusi?

Joulun ruoat

Joulu on ruokajuhlista rakkain. Koska muulloin saa viettää monta päivää peräkkäin herkullisen ruoan ja hyvän seuran kattauksessa? Näillä resepteillä loihdit joulupöydän parhaat alkupalat, pääruoat, jälkiruoat ja juomat. Äläkä unohda joulun juustoja!

Juhlahumun laannuttua vinkkaamme vielä, kuinka joulun hävikkiruoan voi hyödyntää maukkaimmalla mahdollisella tavalla.

Jouluvinkit

Jouluvalmistelut alkavat monella jo marraskuussa. Joulun ajasta kertoo yhtä paljon jouluvalojen syttyminen, lelulehden postiluukusta kolahtaminen kuin keittiössä leijaileva piparin tuoksu ja hyväntuulinen puheensorina. Olemme apunasi alkumetreiltä asti joulukoristeiden ja joulun esivalmisteluiden suunnittelussa.

Hyvää joulua!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›