Joulu on aikaa yhdessä

Jouluna ehtii pysähtyä ja istahtaa joulupöytään perheen tai ystävien kesken. Silloin voi huomata, että aika, jota ei muka ollut, onkin parasta aikaa, mitä olla saattaa.

Joulun suosikkiruoat

Joulu on ruokajuhlista rakkain. Riisipuuro, rosolli, graavikalat, laatikot ja joulukinkku ovat joulupöydän päätähtiä. Näillä resepteillä loihdit joulupöydän parhaat alkupalat, pääruoat, jälkiruoat ja juomat. Poimi klassikkoreseptit tai kokeile vaihteeksi vaikka kalkkunaa tai punajuurilaatikkoa. Äläkä unohda joulun juustoja, sillä joulu on tunnetusti herkuttelun parasta aikaa!

Juhlahumun laannuttua vinkkaamme vielä, kuinka joulun hävikkiruoan voi hyödyntää välipäivinä maukkaimmalla mahdollisella tavalla.

Millainen on sinun joulumenusi?

Perinteinen joulumenu sisältää kaikki klassikot rosollista joulukinkkuun. Katso myös ohjeet, joilla on helppo ottaa herkullisesti huomioon myös joulupöytään saapuvat kasvissyöjät tai gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Jos koko joulua ei halua viettää keittiössä, tarjolla on myös helppo ja stressitön ratkaisu. Keittiömestari Kalle Tannerin joulumenu hyödyntää perinteisiä joulun makuja, mutta tuo ne pöytään aivan uudella tavalla toteutettuna. Moderni joulumenu kootaan omista ruokasuosikeista ja se saa olla tekijänsä näköinen.

Joululeivonnaiset virittävät joulumielen

Piparkakut, joulutortut ja taatelikakku täyttävät keittiön suloisella tuoksullaan ja virittävät mielen joulun tunnelmaan. Joululeivonnaiset ovat myös ihana lahja tai tuliainen. Valitse perinteisiä suosikkeja kuten tähtitortut tai piparitalo tai valmista vaihteeksi ranskalainen jouluhalko tai saksalainen joulupulla stollen.

Joulun parhaat ruokalahjat tehdään itse

Joulun aika on täynnä ihania makuja. Joululeivonnaisten lisäksi joululeipä, sinapit ja hillokkeet tai itsetehdyt karkit ovat herkullinen lahjaidea. Muista ystävää, opettajaa tai ota viemisiksi joulupöytään. Hyvin säilyvinä ne kestävät pidemmänkin ajomatkan tai kuljetuksen joulupukin matkassa.

Vinkit jouluvalmisteluihin

Joulun aikaan jo joulun odotukseen kuuluvat yhtä lailla  jouluvalojen syttyminen, lelulehden postiluukusta kolahtaminen kuin keittiössä leijaileva piparin tuoksu ja hyväntuulinen puheensorina. Olemme apunasi alkumetreiltä asti joulun valmisteluiden suunnittelussa. Askartele havukranssi tai tonttuovi. Poimi myös vinkit joulun ihanimman herkkukorin kokoamiseen!

Hyvää, herkullista ja leppoisaa joulua!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›