Joulu yhdessä pöydässä

Vuoden odotetuin ruokajuhla on taas täällä. Jouluna kokoonnutaan yhteisen pöydän ääreen nauttimaan joulun tunnelmasta ja joulupöydän antimista. Valiolta löydät parhaat vinkit ja reseptit niin perinteisiin jouluherkkuihin kuin joulun uusiin ideoihin.

 

Joulumenut

Perinteinen joulumenu sisältää kaikki klassikot rosollista joulukinkkuun. Modernissa joulumenussa joulun tutut maut tarjoillaan uudella tavalla. Joulu maistuu herkulliselta myös kasvissyöjän ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavan joulupöydässä. Millainen on sinun joulumenusi?


Jouluruoat

Jouluruoat tekevät joulun. Riisipuuro, piparkakut, rosolli, graavikalat, laatikot ja joulukinkku ovat joulupöydän päätähtiä. Näillä resepteillä loihdit joulupöydän parhaat alkupalat, pääruoat, jälkiruoat, leivonnaiset ja juomat.


Itse tehdyt joululahjat

Itse tehty joululahja ilahduttaa. Leivo tänä vuonna lahjaksi joululeipää, pipareita tai maustekakkua, valmista suussa sulavia makeisia, keittele hillokkeita juustojen kanssa tai sinappia kinkun kaveriksi. Kaunis paketointi viimeistelee itse tehdyn lahjan, ja korttiin voi kirjoittaa lisäksi ruokalahjan reseptin. Katso kaikki maukkaat lahjaideat.


Vinkit joulun valmisteluun

Missä vaiheessa joulun valmistelut kannattaa aloittaa? Miten suosituimmat jouluruoat valmistetaan gluteenittomina? Miten tehdään täydellinen imelletty perunalaatikko? Entä mitä jouluruokien tähteistä keksisi tapaninpäivän jälkeen? Lue Valio Koekeittiön vinkit joulun valmisteluihin ja hävikin hyödyntämiseen.

Energiatarpeesi