Joulu yhdessä pöydässä

Vuoden odotetuin ruokajuhla on taas täällä. Jouluna kokoonnutaan yhteisen pöydän ääreen nauttimaan joulun tunnelmasta ja joulupöydän antimista. Valiolta löydät parhaat vinkit ja reseptit niin perinteisiin jouluherkkuihin kuin joulun uusiin ideoihin.

Joulumenut

Perinteinen joulumenu sisältää kaikki klassikot rosollista joulukinkkuun. Modernissa joulumenussa joulun tutut maut tarjoillaan uudella tavalla. Joulu maistuu herkulliselta myös kasvissyöjän ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavan joulupöydässä. Millainen on sinun joulumenusi?


Jouluruoat

Jouluruoat tekevät joulun. Riisipuuro, piparkakut, rosolli, graavikalat, laatikot ja joulukinkku ovat joulupöydän päätähtiä. Näillä resepteillä loihdit joulupöydän parhaat alkupalat, pääruoat, jälkiruoat, leivonnaiset ja juomat.


Itse tehdyt joululahjat

Itse tehty joululahja ilahduttaa. Leivo tänä vuonna lahjaksi joululeipää, pipareita tai maustekakkua, valmista suussa sulavia makeisia, keittele hillokkeita juustojen kanssa tai sinappia kinkun kaveriksi. Kaunis paketointi viimeistelee itse tehdyn lahjan, ja korttiin voi kirjoittaa lisäksi ruokalahjan reseptin. Katso kaikki maukkaat lahjaideat.


Vinkit joulun valmisteluun

Missä vaiheessa joulun valmistelut kannattaa aloittaa? Miten suosituimmat jouluruoat valmistetaan gluteenittomina? Miten tehdään täydellinen imelletty perunalaatikko? Entä mitä jouluruokien tähteistä keksisi tapaninpäivän jälkeen? Lue Valio Koekeittiön vinkit joulun valmisteluihin ja hävikin hyödyntämiseen.

Joulua vietetään #yhdessäpöydässä

Jouluna kenenkään ei pitäisi jäädä yksin

Olisiko joulupöytäsi ääressä tilaa sellaiselle, joka muuten jäisi yksin? Vai toivoisitko saavasi kutsun vaikka glögilasilliselle tänä jouluna?

Ilmoita vapaa paikka pöydässäsi tai ilmoittaudu vieraaksi >

Jouluruoan­laiton tukichat

Valio Koekeittiön Anna vastaa joulun ruoanlaittoon ja leivontaan liittyviin kysymyksiin Valion Facebook -sivulla aatonaattona la 23.12. klo 11 - 15.

Miten välttää riisipuuron palaminen pohjaan? Onnistuuko piparitaikinan tekeminen gluteenittomana? Ja mikä olikaan oikea paistolämpötila joulukinkulle?

Lähetä viesti

VALION RUUANLAITON TUKICHAT

Anna Valion koekeittiöstä päivystää ja vastaa ruoanlaitossa askarruttaviin kysymyksiin Valion Facebookissa.

Anna päivystää lauantaina 23.12. klo 11 - 15

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi