Joulu 2022

Yksi tykkää joulusta herkullisen jouluruoan vuoksi. Toinen rakastaa joulunajan rauhallista tunnelmaa. Kolmas taas nauttii siitä, että kerrankin on aikaa käpertyä viltin alle lukemaan hyvää kirjaa.

Tapoja viettää joulua löytyy jokaiseen makuun. Fiilistele tulevaa juhlaa ihanilla joululeivonnaisilla, kurkkaa vinkit kinkun paistoon, löydä reseptit joululaatikoihin tai valmista stressitön joulumenu. Kokosimme avuksesi herkullisen kattauksen ideoita ja reseptejä, joiden avulla vietät maistuvan, mutta ennen kaikkea omaan makuusi sopivan joulun. Ihanaa joulunaikaa!

Virittäydy joulun tunnelmaan

Piparit, joulupullat, jouluiset kuivakakut, tortut ja muut joululeivonnaiset virittävät mielen ja kielen joulun tunnelmaan. Kokeilisitko vaikkapa laskiaispullien tyyliin täytettyjä joulupullia tai raikkaan jouluista klementiinijuustokakkua? Nam!

Etsitkö ideoita pikkujouluihin?

Hyvät tarjoilut viimeistelevät myös joulua edeltävät juhlat. Valmista helppoja pikkusuolaisia, leivo jouluinen kakku tai kokoa herkullinen juustotarjotin. Pikkujoulujuomina maistuvat jouluiset cocktailit ja alkoholittomat mocktailit.

Pikkujoulut

Jouluruokaa jokaiseen makuun

Joulu on monelle ruokajuhlista rakkain. Eikä suotta, onhan joulu täynnä makuja, joihin ihastuu aina vain uudestaan. Olipa suosikkisi rosolli, graavikalat tai kinkku, tässä reseptit joulupöydän parhaisiin tarjottaviin. Aina alkupalaloista pääruokiin ja juomiin, jouluisia jälkiruokia unohtamatta.

Herkullista kasvisruokaa joulupöytään

Pohditko, mitä tarjota joulupöydässä kinkun sijaan? Entä miten korvata joulun kalapöydän antimet? Tässä reseptit joulun maukkaimpiin kasvisherkkuihin!

Katso reseptit

Millainen on sinun joulumenusi?

Perinteinen joulumenu sisältää kaikki klassikot rosollista joulukinkkuun ja edullinen joulumenu todistaa, ettei jouluruokien tarvitse maksaa maltaita. Stressittömässä joulumenussa taas laitetaan mutkia suoriksi ja minimoidaan keittiössä kuluva aika.

Vai haluatko tarjoilla tänä vuonna jotain ihan uutta? Valitse silloin moderni joulumenu, joka saa olla rehdisti tekijänsä näköinen. Uutta lähestymistapaa joulun tarjoilee myös vegaaninen joulumenu.

Poimi talteen uunioptimoitu joulumenu

Pohditko jouluruokien valmistuksen sähkönkulutusta? Näillä vinkeillä otat kaiken hyödyn uunin lämmöstä ja valmistat jouluherkut energiatehokkaasti!

Lue lisää

Joulun parhaat lahjat tehdään itse

Pohditko joululahjoja? Itse tehdyt ruokalahjat ilahduttavat jokaista, myös heitä, joilla on jo kaikkea. Kurkkaa tästä ideat joulun makeimpiin ruokalahjoihin ja yllätä läheiset joulukarkeilla, joululeivällä tai vaikkapa kinkun kaveriksi sopivalla sinapilla. Herkkukorin voi koota joko itse tehdyistä tai ostetuista makupaloista.

Glögi ja muut juhlajuomat

Kuppi kuumaa ja mausteista glögiä lämmittää ihanasti. Jos haluat vaihtelua glögihetkiin, mausta glögiä oman makusi mukaan tai valmista glögistä herkullinen glögimocktail.

Katso reseptit

Ideoita jouluisiin rakennusprojekteihin

Piparkakkutalon rakentaminen on mitä mainiointa joulupuuhaa – joko yksin tai yhdessä. Jos rakennusurakkaan osallistuvat myös perheen pienimmät, rakennettavaksi käy tunnelmallinen joulumaa. Se, kun syntyy vaikka kaupan valmiista piparkakkutaikinasta, ilman kaavoja, sulatettua sokeria tai vaikeita tekniikoita.

Jos rakennuspuuhiin ryhdytään aikuisten tai hieman isompien lasten kesken, sopivaksi urakaksi sopii helpoilla kaavoilla syntyvä joulukylä. Vai kaipaatko todellista haastetta? Silloin valintasi on valaistu miniatyyri oikeasta Joulupukin pajasta!

Vinkit jouluvalmisteluihin

Mitä jouluvalmisteluja voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen aattoa? Entä voiko graavikalan pakastaa? Ei huolta, olemme apunasi! Tästä löydät jouluvalmistelijan muistilistan, vinkit jouluruokien pakastamiseen sekä ideat juhlapöydän kattamiseen.

Askartele joulu kotiin

Jouluaskartelut ovat kivaa puuhaa yhdessä perheen pienimpien kanssa. Askarrelkaa tyhjästä kermatölkistä tonttuovi tai valmistakaa söpöjä lahjarasioita, jotka toimivat niin jouluisina koristeina kuin joululahjojen paketteina. Itse tehty havukranssi ilahduttaa myös naapuria tai ystävää.

Testaa, millainen jouluihminen olet

Rakentuuko täydellinen joulusi kuusesta, laatikoista ja tonttulakeista, vai kiinnostaako rento hengailu kaveriporukalla? Tunnetaanko sinut jouluvirtuoosina, joka taikoo maagiset juhlat joka vuosi, vai oletko ehkä ensimmäistä kertaa järjestäjän roolissa? Joulugeneraattorin avulla saat selville oman joulupersoonasi ja vietät joulun niin kuin tykkäät.

Testaa joulupersoonasi

Muista myös muut joulukuun juhlat

Joulukuussa riittää juhlittavaa: 6.12. juhlistetaan itsenäisyyspäivää kokkaamalla kotimaista, ja joulun jälkeen katseet käännetään jo uuteen vuoteen. Jos juhlaputkessa tuppaa syntymään hävikkiä, kurkkaa myös reseptit, joihin upotat rippeen, jos toisenkin.

Uppoudu joulufiilikseen reseptiliitettä selaillen

Haluatko löytää joulun parhaat leivontareseptit? Vai näitkö kivan reseptin aikakauslehden välissä kotiin tulleessa Valion reseptiliitteessä, mutta nyt reseptiliitettä ei löydy enää mistään? Ei hätää! Pääset lukemaan reseptiliitettä tästä.

Lue reseptiliite
Hyvää, herkullista ja leppoisaa joulua!