Jouluinen jälkiruoka saa suut hymyyn

Jälkiruoalle on tilaa tuhdimmankin jouluaterian jälkeen. Herkulliset rahkajälkiruoat ja nopeatekoiset mousset ovat kiireisen joulun pelastus, ja ihanan raikkaan jäädykkeen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.

Raikas päätös jouluaterialle

Kun joulupöydässä on herkuteltu pitkän kaavan mukaan, maistuu jälkiruokana ihanan raikas ja viileä jäädyke – joka on muuten varsin näppärä valinta myös helppoutensa vuoksi. Jäädykkeen voi valmistaa pakastimeen jo etukäteen, jolloin jouluaattona täytyy muistaa vain nostaa jälkiruoka ajoissa esiin.

Katso lisää jäädykkeitä

Pannacottaa tai tiramisua joulun jälkkäriksi

Suussasulava jälkiruokien klassikko, kermainen ja täyteläinen pannacotta on kotoisin Italiasta. Italiaksi "panna cotta" tarkoittaa keitettyä kermaa, ja näin yksinkertaista sen valmistaminen todella myös on! Ainoa salaisuus on, että herkku täytyy valmistaa riittävän ajoissa hyytymään. Toinen italian lahja maailmalle on tiramisu, joka maustetaan tänä jouluna Biscoff-keksitahnalla sekä raikkailla klementiineillä.

Katso kaikki pannacotat

Joulun lumoavat rahkajälkiruoat

Rahka on helppo ja herkullinen jälkiruoka, jonka voi maustaa oman maun mukaan – vaihtoehtoja löytyy jokaisen herkkusuun makuun! Perinteisin joulupöydän rahka on tietenkin luumurahka, joka syntyy helposti vaniljanmakuisesta maustetusta rahkasta, vispikermasta ja luumumarmeladista. Joulupavlova on kuin lumilyhty, jossa valkoiset marengit saavat seurakseen ihanaa luumu-kanelirahkaa. Pappilan hätävaraan käyvät kuivahtaneemmatkin joulupullat.

Viimeistele makunautinto moussella

Ilmavat mutta täyteläiset mousset valmistuvat helposti ja nopeasti – sachermousse ja helppo kirsikkaherkku jopa vartissa. Herkullinen ja kuohkea jälkiruoka solahtaa lempeästi vähän täydempäänkin vatsaan jouluaterian päätteeksi.

Katso kaikki mousset

Kepeää pavlovaa ja jouluista britaa

Pavlovaa ja britakakkua yhdistää moni asia, mutta yksi niistä on marengin mukanaan tuoma kepeys. Näitä ihastuttavia jälkiruokia jaksaa lusikoida tuhdimmankin jouluaterian jälkeen. Täydellistä, eikö vain?

Lisää marenkiherkkuja

Perinteiselle luumukiisselille on paikkansa

Joulun kiisseleissä maistuvat kuivatut hedelmät ja jouluiset mausteet. Perinteinen luumukiisseli on joulujälkiruokien klassikko. Sekahedelmäkiisseliä eli sekahedelmäsoppaa tarjotaan yleensä riisipuuron kanssa, mutta se sopii jälkiruoaksi myös sellaisenaan. Sekahedelmäkiisselistä tulee entistä herkullisempi, kun keität sen Valion vaaleaan glögiin. Tarjoile kiisseli kauniista annosmaljoista ja koristele nokareella kermavaahtoa.

Löydä lisää ohjeita kiisseleille

Vai sittenkin kakkua joulumakeaksi?

Joulubrita, Nutella-kakku, glögijuustokakku, jouluinen porkkanakakku, piparijuustokakku… Joulun kakuissa on varaa valita. Kokeile klassikoita ja inspiroidu uusista makuelämyksistä!

poimi ohjeet
Sesonki
Joulun juustotarjotin sekä muut juustoherkut
Sesonki
Joulutortun monet muodot
Sesonki
Joulu maistuu piparilta