Jouluinen jälkiruoka saa suut hymyyn

Jälkiruoalle on tilaa tuhdimmankin jouluaterian jälkeen. Keveät mousset ovat nopeita valmistaa ja jäädykkeen voi tehdä pakkaseen vaikka paria viikkoa ennen!

Jäädyke on raikas päätös jouluaterialle

Kun on herkuteltu pitkän kaavan mukaan, jälkiruokana on ihana tarjota raikasta ja viileää jäädykettä. Jäädyke sopii hyvin jouluaterian jälkiruoaksi siitäkin syystä, että sen voi tehdä etukäteen valmiiksi pakkaseen – jouluaattona täytyy vain muistaa ottaa se ajoissa esiin. Piparijäädyke piparikastikkeella on tämän joulun hitti. Kylmän ja kuuman yhdistelmä tekee siitä täysin vastustamattoman!

Katso kaikki jäädykkeet

Kirpeää puolukkaa ja makeaa kinuskia

Puoloffee on täydellinen yhdistelmä pohjoisen marjan raikkautta ja täyteläistä kinuskitoffeeta. Suloisen makeassa ja pirteässä jälkiruoassa puolukan kirpsakka maku kietoutuu täyteläisen kuohukerman kanssa banoffeen suomalaiseksi serkuksi. Vastustamattoman herkullista!

Joulun lumoavat rahkajälkiruoat

Rahka on helppo ja herkullinen jälkiruoka, jonka voi maustaa oman maun mukaan – vaihtoehtoja löytyy jokaisen herkkusuun makuun! Perinteisin joulupöydän rahka on tietenkin luumurahka, joka syntyy helposti vaniljanmakuisesta maustetusta rahkasta, vispikermasta ja luumumarmeladista. Joulupavlova on kuin lumilyhty, jossa valkoiset marengit saavat seurakseen ihanaa luumu-kanelirahkaa. Pappilan hätävaraan käyvät kuivahtaneemmatkin joulupullat.

Viimeistele makunautinto moussella

Ilmavat mutta täyteläiset mousset valmistuvat helposti ja nopeasti. Herkullinen ja kuohkea jälkiruoka solahtaa lempeästi vähän täydempäänkin vatsaan jouluaterian päätteeksi.

Katso kaikki mousset

Panna cottaa joulun jälkkäriksi

Kermainen ja täyteläinen panna cotta on klassikkojälkiruoka ja yllättävän helppotekoinen sellainen – Italiasta peräisin olevan herkun nimi tarkoittaa ”keitettyä kermaa”. Näin helposti syntyy myös jouluinen panna cotta, kunhan vain muistat valmistaa herkun ajoissa hyytymään. Kannattaa kokeilla myös piimäistä versiota!

Katso kaikki panna cotat

Hedelmäsalaattia jouluaterian päätteeksi

Hedelmäsalaatti on ihanan raikas ja värikäs jälkiruoka, jonka voi syödä hyvällä omallatunnolla täyteläisemmänkin aterian päätteeksi. Valitse lempihedelmiäsi ja hyädynnä koko hedelmä myös tarjoilussa!

kaikki hedelmäsalaatit

Kiisseli on perinteinen juhlajälkiruoka

Joulun kiisseleissä maistuvat kuivatut hedelmät ja jouluiset mausteet. Perinteinen luumukiisseli on joulujälkiruokien klassikko. Sekahedelmäkiisseliä tarjotaan yleensä riisipuuron kanssa, mutta se sopii jälkiruoaksi myös sellaisenaan. Sekahedelmäkiisselistä tulee entistä herkullisempi, kun keität sen Valion vaaleaan glögiin. Tarjoile kiisseli kauniista annosmaljoista ja koristele nokareella kermavaahtoa.

Löydä lisää ohjeita kiisseleille

Kenties kuitenkin kakkua joulumakeaksi?

Kaunis kakku on ihana nostaa joulupöytään aterian päätteeksi. Juustokakutkin ovat yllättävän helppoja ja nopeita valmistaa, kunhan vain muistaa varata hyytymiselle riittävästi aikaa. Kokeile jouluisia klassikoita ja inspiroidu uusista makuelämyksistä!

poimi ohjeet

Jouluaattona herkutellaan pitkän kaavan mukaan

Jouluaaton aterian aloittavat joulun alkupalat. Joulun pääruokina tarjoillaan perinteisesti joululaatikoita sekä muhkea joulukinkku kastikkeineen ja lisukkeineen. Perinteisten pääruokien rinnalla tai tilalla voi tarjota myös moderneja joulupääruokia.

Juustotarjottimen voi tarjota pääruoan jälkeen tai sillä voi korvata jälkiruoan kokonaan. Valitse tarjottimelle erityyppisiä juustoja sekä tarjoile pähkinöitä, hillokkeita ja keksejä juustojen kaveriksi.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›