Jouluinen jälkiruoka saa suut hymyyn

Jälkiruoalle on tilaa tuhdimmankin jouluaterian jälkeen. Herkulliset rahkajälkiruoat ja nopeatekoiset mousset ovat kiireisen joulun pelastus, ja ihanan raikkaan jäädykkeen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen!

Raikas päätös jouluaterialle

Kun joulupöydässä on herkuteltu pitkän kaavan mukaan, maistuu jälkiruokana ihanan raikas ja viileä jäädyke – joka on muuten varsin näppärä valinta myös helppoutensa vuoksi. Jäädykkeen kun voi valmistaa pakastimeen jo etukäteen, jolloin jouluaattona täytyy muistaa vain nostaa jälkiruoka ajoissa esiin.

Katso kaikki jäädykkeet

Pannacottaa joulun jälkkäriksi

Suussasulava jälkiruokien klassikko, kermainen ja täyteläinen pannacotta on kotoisin Italiasta. Italiaksi "panna cotta" tarkoittaa keitettyä kermaa, ja näin yksinkertaista sen valmistaminen todella myös on! Ainoa salaisuus on, että herkku täytyy valmistaa riittävän ajoissa hyytymään. Jos etsit takuulla herkuttelijat hurmaavaa jälkiruokaa, kokeile puoloffee panna cottaa. Siinä yhdistyvät kaikki vastustamattoman hyvä: kotimaiset puolukat, kinuski ja jouluiset piparit.

Katso kaikki pannacotat

Joulun lumoavat rahkajälkiruoat

Rahka on helppo ja herkullinen jälkiruoka, jonka voi maustaa oman maun mukaan – vaihtoehtoja löytyy jokaisen herkkusuun makuun! Perinteisin joulupöydän rahka on tietenkin luumurahka, joka syntyy helposti vaniljanmakuisesta maustetusta rahkasta, vispikermasta ja luumumarmeladista. Joulupavlova on kuin lumilyhty, jossa valkoiset marengit saavat seurakseen ihanaa luumu-kanelirahkaa. Pappilan hätävaraan käyvät kuivahtaneemmatkin joulupullat.

Viimeistele makunautinto moussella

Ilmavat mutta täyteläiset mousset valmistuvat helposti ja nopeasti – sachermousse ja helppo kirsikkaherkku jopa vartissa. Herkullinen ja kuohkea jälkiruoka solahtaa lempeästi vähän täydempäänkin vatsaan jouluaterian päätteeksi.

Katso kaikki mousset

Hedelmäsalaattia jouluaterian päätteeksi

Hedelmäsalaatti on ihanan raikas ja värikäs jälkiruoka, jonka voi syödä hyvällä omallatunnolla täyteläisemmänkin aterian päätteeksi. Valitse lempihedelmiäsi ja hyödynnä koko hedelmä myös tarjoilussa!

kaikki hedelmäsalaatit

Kiisseli on perinteinen juhlajälkiruoka

Joulun kiisseleissä maistuvat kuivatut hedelmät ja jouluiset mausteet. Perinteinen luumukiisseli on joulujälkiruokien klassikko. Sekahedelmäkiisseliä tarjotaan yleensä riisipuuron kanssa, mutta se sopii jälkiruoaksi myös sellaisenaan. Sekahedelmäkiisselistä tulee entistä herkullisempi, kun keität sen Valion vaaleaan glögiin. Tarjoile kiisseli kauniista annosmaljoista ja koristele nokareella kermavaahtoa.

Löydä lisää ohjeita kiisseleille

Vai sittenkin kakkua joulumakeaksi?

Joulubrita, taatelikakku, glögijuustokakku, jouluinen porkkanakakku, piparijuustokakku… Joulun kakuissa on varaa valita. Kokeile klassikoita ja inspiroidu uusista makuelämyksistä!

poimi ohjeet
Sesonki
Joulun juustotarjotin sekä muut juustoherkut
Sesonki
Joulutortun monet muodot
Sesonki
Joulu maistuu piparilta