Pääsiäisgrillaus

Pääsiäinen on mainio hetki grillikauden avaukselle. Laitoitpa grilliin lihaa, kalaa, kasviksia tai hampurilaisia, voit olla varma, että kauden ensimmäiset herkut katoavat parempiin suihin alta aikayksikön.

Grillaus on oiva vaihtoehto perinteiselle pääsiäismenulle. Jo grillin talviteloilta kaivaminen antaa lupauksen nurkan takana odottavasta kesästä. Mutta entä, jos pääsiäisen sää ei suosi? Älä anna sen häiritä. Vedä vain päälle kunnon vaatekerros – grilliruoka maistuu takuulla yhtä hyvältä, vaikka grillimestari olisi puettu toppatakkiin.

Kalaa ja äyriäisiä grillistä

Grillaus on mainio kypsennystapa myös kalalle ja äyriäisille, kuten siialle, lohelle ja jättikatkaravuille. Grillimenun alkuruoaksi sopivat etanapannujen tyyliin valmistetut AURA rapupannut. Jo voin, valkosipulin, AURA® juuston ja rapujen huumaava tuoksu saa veden herahtamaan kielelle.

Lihanystävän grilliherkut

Grillaus tuo esiin monien lihojen parhaat puolet. Sopisiko pääsiäispöytäänne lakritsiglaseerattu naudan ulkofilee, tahmea kana tai viskillä maustettu brisket? Jos mielesi tekee makkaraa, kokeile valmista chorizomakkarat pääsiäisen kunniaksi itse.

Kasvisruokaa ja lisukkeita grillistä

Grillissä valmistuvat niin kasvikset, salaatit kuin pääruoan lisukkeetkin. Lado grilliin parsaa, fenkolia, varhaiskaalia ja munakoisoa. Herkuttele joko sellaisenaan tai kokoa maistuva grillisalaatti. Vai ehkäpä sittenkin pizzaa? Grillipizzojen reseptistä löydät herkullisen vegetäytteen, joka sopii mainiosti kevääseen.

Rennon pääsiäisen hampurilaismenu

Rennon pääsiäisen herkullinen menu syntyy, kun pistät pystyyn rehdit hampurilaisbileet. Hampurilaisten pihvit voi toki valmistaa myös pannulla, mutta grillissä ne saavat pintaansa aidon grillauksen maun. Eikä grillausta kannata jättää vain pihveihin – grillissä, kun paahtuvat samalla kertaa myös sämpylät ja lisukkeet.

Jos kaipaat pääsiäisfiilistä, valmista suosikkireseptisi hampurilaispihvit lampaanjauhelihasta. Kun annat grillin sulattaa päälle vielä kunnon kerroksen täyteläistä juustoa, on herkullinen makunautinto taattu.

Sesonki
Helppo pääsiäismenu
Sesonki
Kasvissyöjän pääsiäismenu
Keittiössä nyt
Ideoita kauniiseen pääsiäiskattaukseen