Pohditko, mitä jouluherkkuja valmistaisit kasvipohjaisista raaka-aineista vegaaniseen joulupöytään? Näillä resepteillä kokkaat vegaanisen joulumenun, joka vie kielen mennessään.
Kasvipohjaisten raaka-aineiden valikoima on kasvanut viime vuosina kohisten, ja nykyisin monet jouluruoat on jo yllättävän helppo valmistaa täysin vegaanisesti. Poimi talteen reseptit, joilla pärjäät alkupaloista jälkiruokaan!
Saisiko olla vegaanista sienisalaattia, maukasta hummuspiirakkaa tai näyttävä crazing table eli tunkutarjotin täynnä vihanneksia, hummusta, leipää ja Gold&Green® Nyhtökauraa? Takaamme, että näillä herkuilla käynnistät jouluaterian takuulla herkullisesti.
Vegaanisessa joulumenussa kinkku korvataan ruokaisalla wellingtonilla, jonka sisään on piilotettu mehevä täyte Nyhtökaurasta, sienistä ja omenoista. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös lämmin rosollipaistos ja lisukkeeksi sopiva imelletty perunalaatikko.
Porkkanakakkua, panna cottaa ja kirsikkajäätelöä – näillä resepteillä sammuu isompikin makeannälkä. Joulunajan kahvihetkissä maistuu vegaaninen maustekakku, joka muuten on mainio vierasvara, sillä se säilyy jääkaapissa peitettynä useamman viikon.
Tiesitkö, että riisipuuron voi mainiosti keittää kaurajuomaan? Ja mikä parasta: superherkullisen maun lisäksi vegaaninen puuro on tavallista riisipuuroa helpompi valmistaa, sillä se ei pala pohjaan yhtä herkästi.