Helppoa mökkiruokaa

Mökillä otetaan rennosti myös ruoka-aikoina. Helposti valmistuvat herkut syntyvät yksinkertaisista raaka-aineista, ja ulkona kokataan aina kun mahdollista. Yhdessä kokkaaminen on myös mukava tapa viettää aikaa. Nappaa tästä helpot ja herkulliset reseptit mökkikeittiöön.

Grilli- ja nuotioruokaa mökille

Mitä olisikaan mökkireissu ilman grilliruokaa! Grillimakkara ja sipuli-perunasalaatti ovat yksinkertainen ja herkullinen ateria. Muhkeat grillihampurilaiset ja erilaiset grillivartaat maistuvat herkullisilta niin lounaalla kuin illan hämärtyessä.

Monet grilliruoat voi valmistaa myös avotulella, varsinkin jos saat viriteltyä ritilän hiilloksen päälle. Kasviksilla tai perunoilla ja juustolla täytetyt folionyytit kypsyvät hiilloksessa myös ilman ritilää. Nuotioaterian jälkkärinä maistuvat tikkupullat tai muurikkaletut. Kun vaihdat lettujen täytteet suolaisiin, lettuja voi syödä pääruoaksi. Kokeile vaikka Mifu-, pinaatti-juusto- tai kantarellitäytettä.

Helppoa nuotioruokaa:

Yksinkertaiset mökkiruoat

Yllättikö sade? Jos grillailu tai nuotion virittely ei sään takia onnistu, valmista ruokaisia salaatteja tai ota hella haltuun keitoilla ja pastoilla.

Helppoja pastoja

Maukkaita mökkikeittoja

Kesäisiä salaatteja

Mökkiruoan ABC: suunnittele etukäteen ja säilytä oikein

  • Suunnittele ruoat etukäteen niin, että jäljelle jää mahdollisimman vähän pois heitettävää tai takaisin kotiin tuotavaa.

  • Käytä huoneenlämmössä säilyviä elintarvikkeita: kuiva-aineita, säilykkeitä, kananmunia ja kasviksia sekä vihanneksia. Tuoreen maidon voit korvata maitojauheella tai lämpimässä säilyvillä UHT-maidoilla.

  • Valitse valmista. Mökillä on usein rajatummin mausteita ja ruoanlaittovälineitä kuin kotona. Mausteseokset ja käyttövalmiit kastikkeet, kuten Valio dippi & kastikkeet helpottavat ruoanlaittoa.

  • Muista kylmäketju. Osta kylmäsäilytystä vaativat elintarvikkeet mahdollisimman läheltä määränpäätä. Huolehdi kylmäketjusta koko matkan ajan. Ketjun katkeamattomuus on tärkeää etenkin lihan ja kalan kohdalla. Tuoreet raaka-aineet kannattaa käyttää heti mökkireissun alussa.

  • Hae raaka-aineet lähiluonnosta. Järvikalat, sienet ja marjat ovat kesäruokaa parhaimmillaan.

  • Ota tähteet hyötykäyttöön. Esimerkiksi keitetyt perunat käyvät perunasalaattiin tai espanjalaiseen munakkaaseen ja juustonkannikka tai ruokakermapurkin pohjalle jäänyt tilkka grillinyytteihin.

Mökkikeittiön helpoin kakku

Nimensä mukaan mökkikakku on kehitelty toteutettavaksi helposti mökkiolosuhteissa, sillä raaka-aineita ei ole liiaksi ja "paistunut" pohja sekä täyte syntyyvät samassa paistinpannussa.

Katso resepti