Joulumyyjäiset

Mitä leipoa joulumyyjäisiin? Kouluikäisten lasten vanhemmat, jalkapalloäidit, jääkiekkoisät ja muut harrastusaktiivit törmäävät kysymykseen joulun alla. Miltä kuulostaisivat joulun hittiainesta huokuvat piparitikkarit tai kaksi suosikkiherkkua yhdistävä pipari-pullakranssi? Gluteenittomat jouluherkut tai itse tehdyt joulukarkit löytävät kumpikin ostajansa. Katso myös vinkit perinteisten joulupullien, kuivakakkujen ja pikkuleipien houkuttelevaan myyntiin.

Piparitikkarit

Niin kuin monet hyvät asiat, piparitikkareiden idea syntyi aivan sattumalta. Joulusesongin hitiksi povattujen piparitikkareiden äiti Ilona Valion Koekeittiöltä kertoo: "- Leipoessani joulupipareita lapsieni kanssa oli piparimuottien joukkoon jäänyt vahingossa tähtitorttumuotti. Esikoiseni nappasi muotin ja painoi sen taikinaan. Ehdin jo sanoa, että tuo ei ole pipareita varten. Sitten tajusin muksun tehneen jotain, mitä kaavoihin kangistunut aikuinen ei ehkä olisi tehnyt. Poika loi tähtitortun muotoisen piparin, joka kaiken lisäksi valmistuessaan näytti aivan hyrrältä! Lisäsimme pipariin tikun ja kas, piparitikkarit olivat syntyneet!"

Hyödynnä idea, kääräise tikkari nauhalla kauniisti sellofaaniin ja katso, kun myyjäisleipomuksesi viedään käsistä!

Piparkakkutalo

Piparkakkutalo on näyttävyydessään varma myyjäisvalinta. Piparkakkutalon palasista koko perhe löytää koristeltavaa ja talon pihalle voi asuttaa myyjäisteemaan sopivia asukkeja. Lisää tonttu-ukolle jalkaan vaikka luistimet ja jääkiekkomaila. Teimme talon rakentamisesta helppoa, sillä voit ottaa käyttöön valmiit piparkakkutalon kaavat. Katso myös vinkit piparkakkutalon tekoon videolta.

Joulupulla

Joulupulla on perinteisyydessään suloinen ilmestys. Pakkaa eri muotoisilla pipareilla koristellut pullat pieniin ja isoihin pakkauksiin, niin sekä yksin asuva mummo että isompi perhe löytää itselleen sopivan kokoisen ostoksen myyjäisistä.

Perinteinen sahramipulla rusinakoristuksilla ja eri muotoisina hahmoina voi olla taitavan leipojan valinta myyjäisiin.

Pipari-pullakranssi

Jos pohdit, leipoisiko piparia vai pullia, leivo pipari-pullakranssi! Tämä suosikkimaut yhdistävä herkku syntyy korvapuustien tapaan, mutta täytteeksi leivotaan levy piparkakkutaikinaa. Kranssi saksitaan ennen uuniin laittoa, jolloin piparisisus pääsee houkuttavasti näkyviin. Asettele kranssi leivinpaperilla päällystetyn pahvin päälle ja kietaise sellofaaniin. Juuri sopivan tavallista, mutta ihanan erilaista myyjäisiin!

Gluteenittomat jouluherkut

Haluatko varmistua, ettet kanna joulumyyjäisten leivoksia takaisin kotiin? Leivo gluteeniton versio joulun herkuista. Gluteeniton ruokavalio yleistyy, mutta jouluateriaa valmisteleva kuumeilee erityisruokavalioiden kanssa. Valmiiksi leivottu gluteeniton joululeipä tai gluteenittomat tähtitortut tarttuvat varmasti myyjäisistä mukaan erikoisruokavalioisen kodin joulukiirettä helpottamaan. Gluteenittomat piparkakut maistuvat myös muille herkkusuille, sillä tattarijauho tekee niistä mureita.

P.S. Ole tarkkana, että käytät gluteenittomassa leivonnassa puhtaita kippoja ja välineitä, jotka eivät ole olleet kosketuksissa tavallisiin jauhoihin.

Vinkki! muista merkitä gluteenittomuudesta viesti pakkaukseen, niin ostaja löytää etsimänsä.

Katso kaikki gluteenittomat leivonnaisemme

Joulukarkit

Karkkihammasta kolottaa varmasti koko joulun odotuksen ajan. Joulumyyjäisissä halutuimpia ovat kauniit karkkilahjat, joita on ilo antaa muistamisena myös eteenpäin. Piparkakkumausteiset riisisuklaat valmistuvat yhdessä lapsen kanssa puuhaillen. Kinuski-maapähkinäpalat voi koristella jouluisesti pikeerillä piparkakkujen tapaan.

Katso vinkit joulukarkkien valmistukseen ›

Kuivakakut

Kuivakakut ovat suosittuja leivoksia myyjäisiin. Kauniisti sellofaaniin käärittynä kakku on sekä näyttävä että monen mahat täyttävä, sillä siitä riittää tarjoiltavaksi jopa 25 viipaletta.

Glögillä maustettu taatelikakku on joulun makuja reunasta reunaan. Appelsiinikakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta, joten sen valmistamisen voi ajoittaa itselle parhaiten sopien.

Pikkuleivät

Pikkuleivät ja piparit ovat joulunajan makeita pikkuherkkuja, jotka katoavat niin myyjäispöydältä kuin kahvipöydän tarjottimelta parempiin suihin.

Suklaakoristeiset lusikkaleivät ja sitruunaiset lusikkaleivät ovat syötävän sievät versiot perinteisistä lusikkaleivistä.

Kauniit viipalepikkuleivät maistuvat ihanilta. Appelsiini-inkivääripiparit ovat uuden makuinen piparkakkukeksintö.

Pikkuleipien kaunein myyntipakkaus on lasinen purkki, joka erottaa ne edukseen muovipussien massasta.

Iloa valmisteluihin ja hymyä joulumyyjäisiin!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›