Mitä leipoa joulumyyjäisiin?

Joulumyyjäisissä riittää järjesteltävää. Näillä vinkeillä valmistat helpot leipomukset ja muut herkut myyntipöytään.

Joulumyyjäisten leivonnaiset  – perinteiset ja uudet suosikit

Jouluvalmistelut pitävät kiireisenä. Samaan aikaan monet kouluikäisten lasten vanhemmat, jalkapalloäidit, jääkiekkoisät ja muut harrastusaktiivit järjestävät joulumyyjäisiä. Nappaa tästä hauskat ideat, joiden avulla joulumieli säilyy ja helpot tarjoilut myyjäisiin syntyvät hetkessä!

Joulupullat, kranssit, kuivakakut ja pikkuleivät ovat joulumyyjäisten perinteisiä suosikkeja, jotka tekevät kauppansa. Entä haluaisitko kokeilla vaihteeksi uudenlaisia jouluherkkuja? Miltä kuulostaisivat joulun hittiainesta huokuvat piparitikkarit tai kaksi suosikkiherkkua yhdistävä pipari-pullakranssi? Muista myös makoisat joulukarkit ja gluteenittomat joululeivonnaiset, jotka tuovat vaihtelua tarjontaan.

Joulukarkit

Joulumyyjäisissä halutuimpia ovat kauniit karkkilahjat, joita on ilo antaa muistamisena myös eteenpäin.

Kermatoffeet vievät kielen mennessään ja piparkakkumausteiset riisisuklaat valmistuvat yhdessä lapsen kanssa puuhaillen. Kinuski-maapähkinäpalat voi koristella jouluisesti pikeerillä piparkakkujen tapaan. Suklaasta pitävä ihastuu suklaasalamiin ja pipari rocky roadiin.

Katso vinkit joulukarkkien valmistukseen ›

Piparitikkarit

Niin kuin monet hyvät asiat, piparitikkareiden idea syntyi aivan sattumalta Valio Koekeittiön Ilonan kotona, kun joulupiparimuottien joukkoon oli jäänyt vahingossa tähtitorttumuotti ja lapsi nappasi sen käyttöön.

Kääräise tikkari nauhalla kauniisti sellofaaniin ja katso, kun myyjäisleipomuksesi viedään käsistä!

Joulupulla

Perinteinen joulupulla yhdistää hauskalla tavalla joulun suosikkimakua piparia pullaan. Pakkaa eri muotoisilla pipareilla koristellut pullat pieniin ja isoihin pakkauksiin, niin sekä yksin asuva mummo että isompi perhe löytää itselleen sopivan kokoisen ostoksen myyjäisistä.

Perinteinen sahramipulla rusinakoristuksilla ja eri muotoisina hahmoina voi olla taitavan leipojan vaativampi leivonnainen myyjäisiin.

Mokkapalat joulumalliin

Jouluisessa suklaakakussa maistuvat perinteiset joulun maut: kaneli, neilikka ja inkivääri. Se on helppo leipoa ja kaunis katsella. Hauska muoto saa taatusti kassalippaan kilahtamaan!

Myyjäisten suursuosikki mokkapalat taipuu myös hyvin jouluiseen malliin, kun koristelet kuorrutuksen punavalkoisin koristerakein tai leikkaat palaset joulukuusien mallisiksi.

Kuivakakut

Kuivakakut ovat suosittuja leivoksia myyjäisiin. Kauniisti pakattuna kakku säilyy hyvin ja on sekä näyttävä myytävä tai arpajaispalkinto.

Glögi-punajuurikuivakakku hakee mehevyydessä vertaistaan. Appelsiinikakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta, joten sen valmistamisen voi ajoittaa itselle parhaiten sopien. Kannattaa kokeilla myös vegaanista maustekakkua tai mehukasta konjakkikakkua aikuiseen makuun.

Pipari-pullakranssi

Jos pohdit, leipoisiko piparia vai pullia, leivo pipari-pullakranssi! Tämä suosikkimaut yhdistävä herkku syntyy korvapuustien tapaan, mutta täytteeksi leivotaan levy piparkakkutaikinaa. Kranssi saksitaan ennen uuniin laittoa, jolloin piparisisus pääsee houkuttavasti näkyviin. Asettele kranssi leivinpaperilla päällystetyn pahvin päälle ja kietaise sellofaaniin. Juuri sopivan tavallista, mutta ihanan erilaista myyjäisiin!

Piparit ja pienet keksit

Piparit ja keksit ovat joulunajan makeita pikkuherkkuja. Suklaakoristeiset lusikkaleivät ja sitruunaiset lusikkaleivät ovat syötävän sievät versiot perinteisistä lusikkaleivistä. Kauniit viipalepikkuleivät maistuvat ihanilta. Appelsiini-inkivääripiparit ovat uuden makuinen piparkakkukeksintö.

Pikkuleipien kaunein myyntipakkaus on lasinen purkki, joka on jäänyt kotona ylimääräiseksi. Kietaise kannen ympärille hieman jouluaiheista lahjapaperia tai kangasta ja kiinnitä lahjanauhalla.

Piparkakkutalo

Koska kaikki eivät ehdi talonrakennuspuuhiin, piparkakkutalo on näyttävyydessään varma myyjäisvalinta ja arpajaisvoitto. Piparkakkutalon palasista koko perhe löytää koristeltavaa ja talon pihalle voi asuttaa myyjäisteemaan sopivia asukkeja. Lisää tonttu-ukolle jalkaan vaikka luistimet ja jääkiekkomaila.

Teimme talon rakentamisesta helppoa, sillä voit ottaa käyttöön valmiit piparkakkutalon kaavat. Katso myös vinkit piparkakkutalon tekoon videolta.

Gluteenittomat jouluherkut

Gluteeniton ruokavalio yleistyy, ja gluteeniton pataleipä tai gluteenittomat tähtitortut tarttuvat varmasti myyjäisistä mukaan. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös kauniit glögimarmeladit sekä täytetyt suklaamarengit eli whomadot. Muista merkitä gluteenittomuus selkeästi myyntipakkaukseen, jotta ostaja löytää etsimänsä.