Siirry sisältöön
Brunssi

Keittiössä nyt

Rouhea brunssi kotona

Brunssi on hyvä syy kutsua ystäviä ja sukulaisia yhteiseen viikonlopun viettoon.

Tip icon

Brunch tulee sanoista breakfast ja lunch

Brunssi on useimmiten viikonloppuisin vietettävä ateria aamiaisen ja lounaan välimaastossa. Pöytään voi silloin kattaa klassisia, ruokaisia aamiaisruokia. Esimerkiksi nakkien ja pekonin lisukkeeksi sopivat mainiosti erilaiset ruokaisat salaatit.

Tip icon

Kattaus on puoli ruokaa

Kotibistrossa kattaus noudattelee ruokien kanssa samaa linjaa: simppeliä, rouheaa ja kotoisaa. Poimi tästä vinkit brunssikattaukseen:

Rentous on avainsana. Nosta kaikki tarjottavat pöytään isoissa tarjoiluastioissa ja leikkuulaudoilla. Vieraat voivat koota omannäköiset annokset, ja täyttää leivät haluamillaan täytteillä. Valmiit leivät voi tarjota vaikka hauskasti paperipusseista.

Leikittele astioilla. Eripariset astiat luovat rentoa tunnelmaa. Pienemmistä lasipurkeista voit tarjoilla juomia.

Koristele kukkasin. Maljakoissa olevien leikkokukkien sijaan voit koristella kotisi lasipurkkeihin asetelluin oksin ja luonnonkukkasin. Kukkasen voit sitoa narulla serviettien ympärille.

Vie brunssi ulos. Kata kauniisti puutarhaan tai terassille. Levitä sateen sattuessa piknikhuopa vaikka olohuoneen lattialle. Tärkeintä on hauska yhdessäolo.

Tee itse helpot koristeet. Internet on pullollaan ohjeita erilaisten viirien ja pompomien valmistamiseen. Kotoisaa tunnelmaa tuovat myös kynttilät, paperipillit, ilmapallot ja lyhdyt.

Juuttinaru on myös oiva kotibistromaisen tunnelman tuoja: kieritä narua tarjoiluastioiden ympärille tai merkkaa sen avulla kuohuviinilasit.

Search