Joulun kalapöytä on täynnä ihania makuja

Joulun kalapöydästä löytyy valinnanvaraa! Tässä ideat joulun herkullisimpiin kalaruokiin kylmistä alkupaloista lämpimiin pääruokiin.

Joulun kalatarjoiluissa riittää vaihtoehtoja: on graavilohta ja graavattua siikaa, mätiä, lasimestarin silliä, silakoita, kalaterriiniä ja erilaisia pieniä cocktailpaloja. Ja sitten vielä ne joulun lämpimät kalaruoat! Harva on valmis luopumaan ainakaan valkokastikkeen kanssa tarjoiltavasta lipeäkalasta.

Graavi- ja kylmäsavukalat

Jouluna monelle maistuvat perinteiset graavikalat: lohi ja siika. Mutta tiesitkö, että graavikalaan sopivat suolan, sokerin ja tillin lisäksi myös muut mausteet? Kokeile vaikkapa hienostunutta ginigraavattua lohta tai kaunista mustikkagraavattua lohta.

Katso kaikki graavikalat

Lohen graavaus on yllättävän helppoa

Älä arastele valmistaa graavattu kala itse. Kun perusasiat ovat hallussa, kalan graavaaminen sujuu helposti myös kotikeittiössä. Näillä ohjeilla onnistut!

Lue lisää

Joulusillit ja -silakat

Joulusillit ja -silakat voi valmistaa itse tai ostaa valmiina. Valmista perinteistä lasimestarin silliä, täyteläistä smetanasilliä tai tarjoile silli helposti syntyvässä sillikaviaarissa. Joulupöytään sopivat myös silakat erilaisissa etikkaisissa kastikkeissa. Jos teet joulusillit tai -silakat itse, aloita valmistelut ajoissa: kalojen on hyvä antaa maustua jääkaapissa 1–2 päivää ennen tarjoilua.

Katso kaikki maustesillit

Mäti on juhlava lisä joulupöytään

Mäti on juhlava herkku, joka sopii mainiosti joulupöytään. Tarjoile mädin kanssa smetanaa tai ranskankermaa, punasipulia, tilliä, suolaa ja pippuria – tai valmista mädistä alkupalapöytään sopivaa mätimoussea tai mätidippiä.

Katso kaikki mätireseptit

Kala sopii myös joulun pääruoaksi

Kalaruokien ystävä voi hyvin tarjoilla kalaa myös joulupöydän pääruokana. Ehkä perinteisin joulupöydän kalaruoka on valkokastikkeen kanssa tarjoiltava lipeäkala, mutta joulun kalaruoaksi löytyy muitakin vaihtoehtoja. Esimerkiksi karpalo-pähkinähunnulla viimeistelty joululohi ihastuttaa sekä maulla että helppoudella. Ja onko tilannetta, jonne täyteläinen smetanalohi ei sopisi?

Sesonki
Joulun alkupalapöytä kutsuu herkuttelemaan
Sesonki
Joulun pääruoat
Sesonki
Jouluinen jälkiruoka saa suut hymyyn