Joulun kalapöytä on täynnä herkkuja

Joulun runsas kalapöytä on täynnä sellaisia herkkuja, että ne riittävät juhla-ateriaksi vaikka sellaisenaankin. Todellinen kalaruoan ystävä täydentää aterian vielä lämpimällä kalaruoalla.

Kylmä kalapöytä on monen suosikki jouluaterialla. Perinteisiä joulukaloja ovat graavilohi ja graavisiika sekä lasimestarin silli. Joulupöytään sopivat myös lämminsavulohi- ja siika, silakat ja mädit. Varaa alkupalapöytään joulukaloja noin 100 grammaa syöjää kohden ja tarjoa kalojen kanssa keitettyjä perunoita tai saaristolaisleipää. Entä jos tänä vuonna koko ateria pääruokaa myöten olisi kalapainotteinen?

Graavikalat

Jouluna monelle maistuvat perinteiset graavilohi ja graavisiika. Uusia makuja kaipaava voi tuoda graavikaloihin uutta vivahdetta pienellä vaivalla. Kokeile esimerkiksi näyttävää mustikkagraavattua lohta! Graavikalat eivät lisää jouluaaton ruoanlaiton kiireitä, sillä ne voi valmistella ja pakastaa jo pari viikkoa ennen joulua. Kun otat kalat jääkaappiin sulamaan pari päivää ennen tarjoamista, ne graavautuvat sulaessaan valmiiksi.

Katso kaikki graavikalat

Joulusillit ja -silakat

Joulusillit ja -silakat voi valmistaa itse tai ostaa valmiina. Valmista perinteistä lasimestarin silliä, täyteläistä smetanasilliä tai tarjoile silli pieneksi pilkottuna sillikaviaarissa. Joulupöytään sopivat myös silakat erilaisissa etikkaisissa kastikkeissa. Itse valmistettaessa joulusillien ja -silakoiden on hyvä antaa maustua jääkaapissa 1–2 päivää ennen tarjoilua.

Katso kaikki maustesillit

Mäti on juhlava lisä joulupöytään

Mäti on juhlava herkku, jota moni hankkii vain kerran vuodessa joulupöytään. Sitä suuremmalla syyllä nyt kannattaa nautiskella maukkaita mätiherkkuja. Jos seurue on pienempi, voi myös antaa jokaisen sekoitella maut juuri oikeassa suhteessa omalla lautasellaan. Kata silloin mädin kanssa pöytään smetanaa tai ranskankermaa, punasipulia, tilliä sekä suolaa ja pippuria kauniissa astioissa. Tarjoile mädin kanssa paahtoleipää ja blinejä, ja makunautinto on täydellinen.

Katso kaikki mätireseptit

Kala maistuu myös joulun pääruokana

Kalaruokien ystävä voi hyvin tarjoilla kalaa myös pääruokana tai jossakin uudessa muodossa. Kalaruoat kypsyvät nopeasti ja maistuvat monelle, joten tässä muutamia poimintoja herkullisiin joulun kalaruokiin!

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›