Joulun hävikit — välipäivien suosikit

Jäikö jouluruokia yli? Niin ihania kuin jouluruoat ovatkin, ei niitäkään syö loputtomiin. Kokosimme yhteen hävikkireseptit ja vinkit, joilla jalostat joulukinkun, pipareiden ja muiden jouluruokien tähteet uusiksi suosikeiksi!

Mitä tekisi joululaatikoista?

Joulun maut unohtuvat, kun laatikoista valmistaa maittavan sosekeiton tai meheviä lämpimäisiä. Porkkanalaatikosta tehty keitto saa makua inkivääristä ja appelsiinista, lanttulaatikosta valmistetun keiton maustavat kaneli ja hapokkaat omenat.

Ylijääneistä laatikoista voi valmistaa lämpimät ja rapeat juuresrieskat silmänräpäyksessä. Päälle vain sipaisu voita ja nautinto on valmis!

Joulukinkun hävikki hyödyksi

Joulun jälkeen maistuu taas mutkaton arkiruoka. Juurespyttipannussa kinkuntähteet katoavat parempiin suihin taatusti!

Jäikö pakkaseen voitaikinaa ja jääkaappiin kinkkua? Niistä pyörätät hetkessä  rapsakat kinkkuhyrrät. Kokeile myös omenaista kinkkupiirakkaa, jossa kinkku saa kaverikseen raikasta omenaa. Nämä herkut maistuvat välipäivien illanvietoissa, kotisohvalla tai vaikka uudenvuoden juhlissa!

Tee crumble konvehdeista ja AURA sinihomejuustosta!

Piparicrumblea, vaahterasiirappifraichea, hedelmiä ja Valio AURA® sinihomejuustoa?

Oi kyllä! AURA pipari-hedelmäpeltiin upotat myös loput konvehdit!

Loput taikinat jälkkäriin

Piparkakkutaikinaa ja joulutorttutaikinaa herkullisempaa hävikkiä saa hakea. Jos pipari- tai voitaikinajämiä on vielä pakkasessa, kokeile taikinajämäcrumblea, jossa vaniljakastike luo joulun herkuille pehmeän pohjan. Katso valmistusohje videolta.

Tuunaa joulupuurosta jälkiruoka

Valio Fanny™ vanukas muuttaa joulupuuron makumaailman jälkiruokakelpoiseksi herkuksi. Päärynä-inkivääririisipuuro sanoo heipat joululle ja loput joulukonvehdit ja marmeladit sujahtavat suklaisen riisipuuron herkkusattumiksi. Löydät molempien hävikkiriisipuurojen ohjeen täältä.

Lohesta laatikko tai luksusleivät

Jos edessä on välipäivien kauppareissu, nappaa sieltä mukaan bageleita ja valmista lohesta herkulliset lämminsavulohibagelit.

Paremmissa lohi-avokadoleivissä kylmäsavulohi saa raikkaan makuparin avokadosta ja leiväksi käy mainiosti saaristolaisleipä.

Jos lohi ei maistu enää lautasella tai leivän päällä, tee lohikiusaus.

Juustohävikistä herkuiksi

Kokeile juustojen hävittämiseen juustoista ruispizzaa, jossa simppelit ainekset: sipuli, juusto ja rukiinen pohja, luovat makumaailman, joka ei enää muistuta joulun juustotarjottimesta.

Lohturuoka mac and cheeseen uppoaa haluttaessa samalla myös joulun kinkku. Lämpimät voileivät ovat yksinkertaisen hyvä juustohävikkiherkku.

Leipähävikistä suosikkiruoaksi

Ehtikö leipä kuivahtaa joulupöydässä? Vaalea leipä korvaa hyvin makaronin, joten voit valmistaa siitä vuokaruoan makaronilaatikon tyyliin. Laatikossa voi hyödyntää myös juuston jämät.

Paremmat hävikkiperunat tai pizza

Joulun tunnelma vaihtuu jo uudenvuoden juhlien odotukseksi, kun perunat löytyvät pizzan päältä.

Jos joku perheestä suuntaa välipäivinä töihin tai harrastuksiin, kokoa jäljelle jääneistä perunoista evässalaatti.

Piparkakkujen murut maistumaan

Jäljelle jääneistä piparkakuista saa taiottua ihania jälkiruokia ja herkkuja! Piparinmuruset maistuvat ihanilta juustokakkujen pohjissa, mousseissa tai jäädykkeissä. Jos joulun mauista ei ole vielä saanut tarpeekseen, on piparit ja glögin yhdistävä glögijuustokakku varma valinta herkutteluun.

Lisää pipariherkkuja
Herkullisia hetkiä hävikkireseptien parissa!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›