Joulun hävikit — välipäivien suosikit

Joulun ruokapaljoudesta voi jäädä jäljelle ruokalajeja, jotka eivät enää maistu sellaisenaan. Kokosimme yhteen hävikkireseptit ja vinkit, joilla joulukinkun, pipareiden ja muiden jouluruokien hävikit muuntuvat uusiksi suosikeiksi.

Herkullista ruokaa joululaatikoista

Joulun notkuvien ruokapöytien jälkeen moni tuskin kaipaa enää jouluruokia. Joulun maut unohtuvat, kun laatikoista valmistaa maittavan keiton tai meheviä lämpimäisiä.

Tällä reseptillä joululaatikot taipuvat mausteisiksi sosekeitoiksi. Porkkanalaatikosta tehty keitto saa makua inkivääristä ja appelsiinista, lanttulaatikosta valmistetun keiton maustavat kaneli ja hapokkaat omenat.

Ylijääneistä laatikoista voi valmistaa lämpimät ja rapeat juuresrieskat silmänräpäyksessä. Päälle vain sipaisu voita ja nautinto on valmis!

Vinkki! Joulun jälkeen kaupoista saa edullisesti lanttu-, peruna- tai porkkanalaatikoita. Innostu edullisista ostoksista ja tee valmislaatikoista hyvää joulun jälkeistä ruokaa.

Käytä joulukinkun hävikki hyödyksi

Juurespyttipannu hyödyntää joulun kinkuntähteet ja lainaa mausteissaan vielä ripauksen joulua.

Kinkun kadottamiseen tuo piristystä ylistystä saanut omenainen kinkkupiirakka. Kinkkuhyrrät maistuvat niin uudenvuoden juhlissa kuin välipäivien illanvietoissa ystävien kanssa tai kotisohvalla.

Kinkun voi myös pakastaa joko valmiiksi siivutettuna tai annospalana ja käyttää myöhemmin. Perinteitä vaalivat käyttävät kinkun alkuvuoden hernekeittoon.

Piparkakkutaikina tai torttutaikina – herkullisempaa hävikkiä saa hakea

Jos kaipaat jälkiruokaa tai sinulle saapuu joulunpyhien yllätysvieraita ja pipari- tai voitaikinajämiä on vielä pakkasessa, kokeile taikinajämäcrumblea, jossa vaniljakastike luo joulun herkuille pehmeän pohjan. Katso valmistusohje videolta.

Paremmat hävikkiperunat

Jos joku perheestä suuntaa välipäivinä töihin tai harrastuksiin, kokoa jäljelle jääneistä perunoista evässalaatti.

Joulun tunnelma vaihtuu jo uudenvuoden juhlien odotukseksi, kun perunat löytyvät pizzan päältä.

Leipähävikistä suosikkiruoaksi

Ehtikö leipä kuivahtaa joulupöydässä? Vaalea leipä korvaa hyvin makaronin, joten voit valmistaa siitä ruoan makaronilaatikon tyyliin. Laatikossa voi hyödyntää myös juuston jämät.

Lohesta laatikko tai luksusleivät

Jos lohi ei maistu enää lautasella tai leivän päällä, tee lohikiusaus.

Paremmissa lohi-avokadoleivissä kylmäsavulohi saa raikkaan makuparin avokadosta ja leiväksi käy mainiosti saaristolaisleipä.

Jos edessä on välipäivien kauppareissu, nappaa sieltä mukaan bageleita ja valmista lohesta herkulliset lämminsavulohibagelit.

Juustohävikistä herkuiksi

Kokeile juustojen hävittämiseen juustoista ruispizzaa, jossa simppelit ainekset: sipuli, juusto ja rukiinen pohja, luovat makumaailman, joka ei enää muistuta joulun juustotarjottimesta.

Lohturuoka mac and cheeseen uppoaa haluttaessa samalla myös joulun kinkku. Lämpimät voileivät ovat yksinkertaisen hyvä juustohävikkiherkku.

Parasta yhdessä — joulupuuro, joulukonvehdit ja Fanny

Valio Fanny™ vanukas muuttaa joulupuuron makumaailman jälkiruokakelpoiseksi herkuksi. Päärynä-inkivääririisipuuro sanoo heipat joululle ja loput joulukonvehdit ja marmeladit sujahtavat suklaisen riisipuuron Juustohävikistä herkuiksisattumiksi. Löydät molempien hävikkiriisipuurojen ohjeen täältä.

Piparkakkujen murut maistumaan

Jäljelle jääneistä piparkakuista saa taiottua ihania jälkiruokia ja herkkuja! Piparinmurusia voi käyttää herkullisessa mocca panna cottassa ja suklaamoussen pinnalla. Piparkakkujäädyke on raikas pipariherkku, jonka mukana parempiin suihin katoavat myös joulupöytään sulatetut puolukat.

Jos joulun mauista ei ole vielä saanut tarpeekseen, on piparit ja glögin yhdistävä glögijuustokakku varma valinta herkutteluun.

Herkullisia hetkiä hävikkireseptien parissa!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›