Joulun hävikit — välipäivien suosikit

Jäikö jouluruokia yli? Niin ihania kuin jouluruoat ovatkin, ei niitäkään syö loputtomiin. Kokosimme yhteen hävikkireseptit ja vinkit, joilla jalostat joulukinkun, pipareiden ja muiden jouluruokien tähteet uusiksi suosikeiksi!

Mitä tekisi joululaatikoista?

Joulun maut unohtuvat, kun laatikoista valmistaa maittavan sosekeiton tai meheviä lämpimäisiä. Porkkanalaatikosta tehty keitto saa makua inkivääristä ja appelsiinista, lanttulaatikosta valmistetun keiton maustavat kaneli ja hapokkaat omenat.

Ylijääneistä laatikoista voi valmistaa myös nopeat ja rapeat juuresrieskat. Päälle vain sipaisu voita ja nautinto on valmis!

Joulukinkun hävikki hyödyksi

Joulun jälkeen maistuu taas mutkaton arkiruoka. Juurespyttipannussa kinkuntähteet katoavat parempiin suihin taatusti!

Jäikö pakkaseen voitaikinaa ja jääkaappiin kinkkua? Niistä pyörätät hetkessä  rapsakat kinkkuhyrrät. Pellilliseen kinkkupiirakkaa upotat sekä reilun palan ylijäänyttä kinkkua että joulun juustotarjoilujen rippeet.

Tee konvehdeista ja AURA® sinihomejuustosta crumble!

Piparicrumblea, vaahterasiirappifraichea, hedelmiä ja Valio AURA® sinihomejuustoa? Oi kyllä!

AURA pipari-hedelmäpeltiin piilotat myös loput konvehdit. Tarjoile herkku välipäivien jälkiruokana tai uudenvuoden brunssilla.

Loput taikinat jälkkäriin

Taikinajämäcrumble on kuin taikinarippeiden pappilan hätävara. Lämmin jälkiruokapaistos maistuu kermavaahdon tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa. Voit katsoa valmistusohjeet myös videolta.

Tuunaa joulupuurosta jälkiruoka

Valio Fanny™ vanukas muuttaa joulupuuron makumaailman jälkiruokakelpoiseksi herkuksi. Päärynä-inkivääririisipuuro sanoo heipat joululle ja loput joulukonvehdit ja marmeladit sujahtavat suklaisen riisipuuron herkkusattumiksi. Löydät molempien hävikkiriisipuurojen ohjeen täältä.

Lohesta laatikko tai luksusleivät

Joululta ylijääneestä kylmäsavulohesta valmistat helpon munakkaan tai lohi-avokadoleivät. Lämminsavulohi puolestaan sopii täytettyihin bageleihin.

Jos lohi ei maistu munakkaassa tai leivän päällä, tee siitä lohikiusaus.

Juustohävikistä herkuiksi

Kokeile juustojen hävittämiseen juustoista ruispizzaa, jossa simppelit ainekset: sipuli, juusto ja rukiinen pohja, luovat makumaailman, joka ei enää muistuta joulun juustotarjottimesta.

Lohturuoka mac and cheeseen uppoaa tarvittaessa myös joulun kinkku. Lämpimät voileivät ovat yksinkertaisen hyvä juustohävikkiherkku.

Leipähävikistä suosikkiruoaksi

Ehtikö leipä kuivahtaa joulupöydässä? Vaalea leipä korvaa hyvin makaronin, joten voit valmistaa siitä vuokaruoan makaronilaatikon tyyliin. Laatikossa voi hyödyntää myös juuston jämät.

Perunoista pizzaa ja evässalaattia

Joulun tunnelma vaihtuu jo uudenvuoden juhlien odotukseksi, kun perunat löytyvät pizzan päältä.

Jos joku perheestä suuntaa välipäivinä töihin tai harrastuksiin, kokoa jäljelle jääneistä perunoista evässalaatti.

Glögistä kuohuvat cocktailit uudenvuodenjuhliin

Jos glögi ei enää maistu, varioi juomasta kuohuva juoma uudenvuodenjuhliin! Glögiskumpan pohjaksi käy sekä tumma että vaalea glögi. Viimeistele juomat tuoreella rosmariinilla, appelsiinikuorisuikaleilla ja jäisillä puolukoilla.

Piparkakkujen murut maistumaan

Jäljelle jääneistä piparkakuista saa taiottua ihania jälkiruokia ja herkkuja! Piparinmuruset maistuvat ihanilta juustokakkujen pohjissa, mousseissa tai jäädykkeissä. Jos joulun mauista ei ole vielä saanut tarpeekseen, on piparit ja glögin yhdistävä glögijuustokakku varma valinta herkutteluun. Pipari rocky roadit ilahduttavat niin uudenvuodenjuhlissa kuin niiden jälkeenkin.

Lisää pipariherkkuja
Herkullisia hetkiä hävikkireseptien parissa!