Joulun alkupalat

Jouluna herkutellaan pitkän kaavan mukaan. Jouluaaton aterian aloittavat joulun alkupalat, jotka kootaan salaateista, joulupöydän kaloista sekä pateista ja terriineistä. Myös kotimaiset juustot sopivat joulun alkupalapöytään. Kata joulun alkupalapöytään vanhoja suosikkeja ja uusia ideoita oman makusi mukaan.

Joulukalat

Kylmä kalapöytä aloittaa perinteisesti jouluaaton aterian. Perinteisiä joulukaloja ovat graavilohi ja graavisiika, lasimestarin silli sekä lämpimänä tarjottava lipeäkala, joka tarjoillaan kastikkeen kera. Joulupöytään sopivat myös lämminsavulohi- ja siika, silakat ja mädit. Varaa alkupalapöytään joulukaloja noin 100 grammaa syöjää kohden ja tarjoa kalojen kanssa keitettyjä perunoita tai saaristolaisleipää.

Katso kaikki joulukalat

Joulusalaatit

Salaatit ovat raikas lisä joulupöytään. Värikäs rosolli kermavaahtokastikkeella on joulusalaattien klassikko. Myös sienisalaatti, waldorfin salaatti ja italiansalaatti ovat perinteisiä joulusalaatteja. Modernissa joulupöydässä niiden rinnalla maistuvat uudenlaiset, raikkaat joulusalaatit, kuten punajuuricarpaccio.

Katso kaikki joulusalaatit

Pateet ja terriinit

Erilaiset kylmät pateet ja terriinit ovat juhlavaa tarjottavaa joulun alkupalapöytään. Pateita ja terriinejä voi valmistaa niin lihasta, kalasta kuin kasviksista. Maukas maksapatee kuuluu perinteisesti suomalaisiin joulu- ja juhlapöytiin, mutta myös lohiterriini ja punajuuripatee ovat vakiinnuttaneet paikkansa juhlatarjottavina. Voi ja kerma viimeistelevät pateiden ja terriinien mehevän maun.

Katso kaikki pateet

Jouluaattona herkutellaan pitkän kaavan mukaan

Jouluaaton aterian aloittavat joulun alkupalat. Joulun pääruokina tarjoillaan perinteisesti joululaatikoita sekä muhkea joulukinkku kastikkeineen ja lisukkeineen. Perinteisten pääruokien rinnalla tai tilalla voi tarjota myös moderneja joulupääruokia. Joulun jälkiruoka kruunaa pitkän ja herkullisen aterian.

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi