Vegaaniset tarjoilut juhliin

Yhä useampi juhlavieras suosii vegaanista ruokaa, ja osa taas kaipaa maidotonta tai kananmunatonta syötävää. Siksi juhliin on hyvä kattaa myös vegaanisia herkkuja, jotka sopivat useimmille. Vai haluatko valmistaa kokonaan vegaaniset juhlaherkut? Onnistuu!

Valmistujaiset, kihlajaiset, syntymäpäiväjuhlat, nimiäis- tai rippijuhlat – kun on aika juhlistaa erityistä hetkeä, on mukavaa laittaa pöytä koreaksi ja tarjota vieraille makeaa ja suolaista. Tutut juustokakut, täytekakut, muffinsit ja marjapiirakat onnistuvat hyvin vegaanisina, samoin kuin perinteiset suolaiset tarjottavat, kuten voileipäkakut ja suolaiset piirakat.

Vegaaninen kakku on juhlapöydän kuningatar

Vegaanisessa leivonnassa ei käytetä eläinperäisiä tuotteita, kuten munia, liivatetta, voita tai maitoa. Siksi vegaaniset juhlatarjoilut sopivat myös maidotonta, laktoositonta ja kananmunatonta ruokavaliota noudattaville.

Kokeile passionhedelmähillolla ja mangolla täytettyä vegaanista täytekakkua tai klassista mansikkakakkua, joka kuorrutetaan Valio Oddlygood Easy Whipping -tuotteella ja koristellaan tuoreilla mansikoilla. Koristeellinen ja ilmava vadelma-punaherukkabrita hurmaa taatusti juhlaväen.

Vegaaninen kuningatarkakku ja valkosuklaa-passionjuustokakku kannattaa tehdä valmiiksi jo juhlia edeltävänä iltana, jotta ne ehtivät hyytyä rauhassa. Myös täytekakkujen pohjat voi hyvin leipoa jo etukäteen ja täyttää vasta juhlapäivän aamuna.

Vegaanisia pikkusuolaisia

Juhlapöytä on tasapainossa, kun makeiden tarjottavien lisäksi sieltä löytyy myös suolaista pikkupurtavaa. Kokeile vegaanista hummuspiirakkaa tai pinaatti-perunapiirakkaa, tai hurmaa vieraat vegaanisella voileipäkakulla, jonka täytteissä maistuvat paahdetut paprikat, tofu ja aurinkokuivattu tomaatti.

Helpot ja herkulliset parsafocaccia ja Välimeren rullat onnistuvat myös aloittelevalta leipurilta. Rentojen juhlien suolaiseksi tarjottavaksi sopii pieniksi suupaloiksi leikattu vegaaninen metsäsieni-sipulipizza.

Monta sorttia vegaanista makeaa

Moni juhlanjärjestäjä pitää siitä, että pöydässä voi tarjota useampaa sorttia makeaa. Mehevät kahvikakut, piirakat, pullat ja muffinit ovat ihania makeita naposteltavia, joita voi hyvin santsata toisenkin palan.

Tee juhliin muhkeita maapähkinävoikorvapuusteja, vegaanisia brownieta tai mokkapaloja. Klassinen tiikerikakku ja Italiasta inspiroitunut, ihanan kirpeä sitruunakakku sopivat täydentämään muita tarjottavia. Vegaaninen omenapiirakka ja banaani-suklaamuffinit onnistuvat taatusti, vaikka vegaaninen leivonta olisi sinulle uutta. Vegaaninen mustikkagalette on myös gluteeniton, joten se sopii useimmille juhlavieraille.

Tunnelmaa nostattavia juhlajuomia

Kahvin ja teen lisäksi juhlissa on hyvä tarjota raikasta juotavaa. Helpon puutarhasangrian voi tehdä joko viinistä tai alkoholittomasta kivennäisvedestä. Sitrus-inkivääri mocktail maistuu nimensä mukaisesti sitrushedelmiltä ja alkoholittomalta inkiväärioluelta. Jos käytät juomissa viiniä, muista varmistaa viinin vegaanisuus.

Onnistu Valion vegaanisilla leivonta- ja ruoanvalmistustuotteilla

Vegaaninen leivonta on helppoa, kun apuna on toimivaksi testatut ja herkulliset tuotteet. Kokeile ainakin kerman korvaava kasvipohjainen Valio Oddlygood Easy Whipping sekä kakkujen ja piirakoiden täytteissä loistava Valio Oddlygood Bake & Dessert.

Sesonki
Erityisruokavaliot kesäjuhlien tarjoiluissa
Leivonta
Vegaaninen leivonta on yllättävän helppoa
Leivonta
Gluteeniton leivonta