Siirry sisältöön
Nautiskelijan joulumenu

Ruokajuhlat

Nautiskelijan joulumenu 

Ruoanlaittoa rakastava kokkaa jouluna menun, joka yhdistelee ennakkoluulottomasti perinteisiä makuja ja uusia ideoita. Tämä menu kokataan pitkän kaavan mukaan, aikaa säästelemättä.

Alkuun

Kun naposteltavilla on taitettu pahin herkkuhimo, on aika valmistella alkupalat jouluaterialle. Näperrä runsas kattaus erilaisia vaihtoehtoja tai valitse paria eri sorttia. Perinteisten makujen rinnalle kannattaa valita tietysti myös vierailevia tähtiä.

Graavikalojen ja sienisalaatin seuralaiseksi sopii paitsi keitetyt perunat, myös muhkeat blinit. Kermainen saaristolaishyytelö maistuu toki sellaisenaankin, mutta on erityisen ihanaa saaristolaisleivälle sipaistuna. Ja entäpä siivu wanhanajan lihapiirakkaa joulusinapin kera herkuteltuna? Kyllä kiitos!

Jos alkupalalajitelman sijaan suosit valmiiksi pleitattuja annoksia, piparjuurismetanalla aateloitu lohitartar on oivallinen vaihtoehto. Lohitartarin lisänä maistuu fenkolinsiemenillä, aniksella ja sormisuolalla viimeistelty joulubriossi.

Pääruoaksi

Alkupalojen jälkeen pöytään kannetaan joulupöydän päätähti – tai päätähdet. Kinkulla, kalkkunalla, paahtopaistilla ja lohella on jokaisella omat kannattajansa, eikä suotta. Kasvissyöjiä hemmotellaan tryffelismetanan kera tarjoiltavalla paahdetulla sellerillä, tai Nyhtökauralla, sienillä ja omenoilla täytetyllä vegaanisella wellingtonilla. Valitse jouluaterian pääruoka tai pääruoat seurueen maun mukaan.