Lastenjuhlat

Syntymäpäivä on monelle pienelle päivänsankarille vuoden kohokohta. Vaikka tänä vuonna suurempia synttärijuhlia joutuu hieman odottamaan, ei juhlien leipomuksissa tarvitse säästellä. Tässä parhaat lastenjuhlareseptit!

Värikkäästi koristellut kakut ja hauskat pikkusuolaiset kuuluvat lastenjuhliin. Tässä veikeitä ideoita nakkipiiloista jäätelökakkuihin ja lastenjuhlien todelliseen klassikkoon: mokkapaloihin. Lupaamme, että näistä tarjoiluista ilahtuu niin pieni kuin vähän suurempikin juhlija!

Kakku lastenjuhliin

Syntymäpäiväkakun voi leipoa teemaan tai päivänsankarin harrastuksiin sopivaksi. Jos synttärisankari pitää yksisarvisista, synttäritarjoiluiden ehdoton hitti on näyttävä yksisarvisjäätelökakku. Batman-fanille puolestaan sopii upea batmankakku ja eläinten ystävälle pöllökakku, kettukakku tai eläinkakku, jonka voi viimeistellä sankarin suosikkieläimillä. Syntymäpäiväkeksikakku on helppo tehdä minkä tahansa numeron tai kirjaimen muotoon.

Katso lisää reseptejä

Makeita leivonnaisia synttäreille

Kakun lisäksi lastenjuhlissa maistuvat pienet makeat suupalat. Leivo värikkäitä cookieita, pue tiikerikakku pinkkiin tai dippaa donitseille ihana kuorrutus. Synttäreiden suosikkileivonnaisia ovat myös mokkapalat. Mutta maistuisiko tällä kertaa sateenkaaripalat, pinkit palat tai lakritsimokkapalat?

Lastenjuhlien suolaiset tarjottavat

Pienten juhlijoiden suosikkisuolaisia ovat nakkipiilot, pikkupizzat ja cocktailtikut, joihin voi pujottaa juhlijoiden suosikkimakuja. Hauskoja syötäviä ovat myös tikkarin muotoon leivotut kinkkuhyrrät. Jos suolaista tarjottavaa haluaa leipoa pienellä vaivalla enemmän, pelastavat suoraan pellillä valmistuvat herkut, kuten kinkkupiirakka ja peltilihapiirakka.

Muisto juhlista

Monesti syntymäpäiväjuhlissa on tapana jakaa vieraille pienet lahjapussit muistoksi juhlista. Pussin sisällön ei tarvitse kuitenkaan aina olla tavaraa. Sujauta pussiin esimerkiksi itse tehtyjä kermatoffeita tai maustettuja poppareita. Näin pieni pala juhlien mukavaa tunnelmaa välittyy jokaisen juhlijan kotiin saakka.

Juhlat teemalla vai ilman?

Monesti lasten syntymäpäiväjuhlat on tapana järjestää tietyn teeman ympärille. Juhlien teema voi olla melkein mitä vain: päivänsankarin lempihahmo, suosikkiurheilulaji tai jotakin aivan muuta, kuten tietty väri tai vaikkapa maailmanmatkailu. Teema voi helpottaa myös juhlien suunnittelua, jolloin niin kutsukortit, tarjottavat, koristelu kuin ohjelmanumerotkin voi keksiä teeman ympärille.

Koristelu syntyy pienistä yksityiskohdista

Juhlien koristelu kannattaa suunnitella ja toteuttaa yhdessä päivänsankarin kanssa. Yksinkertainen, mutta näyttävä koristelu syntyy silkkipapereista askarrelluista pompom-palloista, kennopalloista tai värikkäistä viirinauhoista. Panosta myös pieniin yksityiskohtiin, kuten lasten rakastamiin värikkäisiin ilmapalloihin sekä pilleihin, jotka voit koristella veikeillä hyrrillä. Hauskat juomalasit syntyvät tyhjistä lasipurkeista tai pienistä pulloista.

Ohjelmanumeroita lastenjuhliin

Perinteiset syntymäpäiväleikit, kuten aasinhäntä, onginta sekä aarteenmetsästys, ovat hittejä vuodesta toiseen. Meksikolainen piñata on sen sijaan ulkosynttäreiden hitti. Piñata täytetään paperikarkeilla ja pikkutavaroilla, ja jokainen juhlija saa vuoron perään yrittää rikkoa hahmon lyömällä sitä kepillä. Rikkoutuessaan sisään jemmatut herkut lentävät pitkin pihaa.

Ohjelmanumerona mehubaari?

Mehubaari juhlakansalle syntyy erimakuisista ja -värisistä Valio mehuista, hedelmäpaloista sekä hauskoista koristeista. Juomaksi maistuu osalle värikäs lasten booli, osalle vieraista ehkä kylmä maitokaakao.

Sesonki
Herkullisimmat jäätelökakut
Sesonki
Lastenjuhlat - virtuaalisesti
Leivonta
Unelmien kääretortut ja vinkit onnistumiseen