Piknik kuuluu kesään

Hyvää ruokaa, ulkoilmasta nauttimista ja rentoa yhdessäoloa perheen tai ystävien kesken – piknik on täydellinen tapa viettää kaunista kesäpäivää. Poimi parhaat ideat piknik-eväisiin, pakkaa piknik-kori ja levitä piknikmatto auringon alle.

Parhaat piknik-eväät

Parhaat piknik-eväät ovat helppoja, nopeita ja kätevästi mukana kulkevia. Kokoa ihana piknik-kori pienellä vaivalla piknikille sopivista salaateista, voileivistä, pienistä naposteltavistamakeista herkuista ja raikkaista piknik-juomista. Lasten piknikille pakataan iloa tuovia eväitä, jotka maistuvat kaikille. Jos idea piknikille lähdöstä syntyy hetkessä, voi piknikin koota helposti valmiista välipalatuotteista. Poimi ideat talteen ja valmistaudu nauttimaan kesästä!

Piknikin suosikkisuolaiset: voileivät, patongit, bagelit ja muffinit

Voileipien täyttämisessä vain mielikuvitus on rajana. Mehevyyttä täytettyihin voileipiin tuovat Valio Viola® tuorejuustot. Täytetty patonki on piknik-klassikko, johon saa vaihtelua kokeilemalla erilaisia juustoja tai Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi juustokastikkeita.

Kääräise valmiit voileivät tai eväspatongit leivinpaperiin ja solmi narulla tai teipillä kauniiksi kääröiksi. Vinkki: Sujauta piknik-leipä suodatinpussiin, niin sormet eivät likastu syödessä ja täytteet eivät valu puserolle.

Bagel on tyylikäs piknikeväs. Helppoa piknikruokaa etsivälle vastaus ovat muffinssit, jotka kulkevat kätevästi piknikille laatikossa. Suupaloiksi leikatuissa juustotapaksissa maistuvat jalapenolla ja pippurilla maustetut kermajuustoviipaleet, jotka – kuten muutkin juustoviipaleet – sopivat naposteluun mainiosti myös sellaisenaan.

Salaatit piknikille

Helposti mukaan otettava, hetken kesäpäivän lämmössä kestävä ja kesäisiä makuja tarjoileva. Siinä kriteerit parhaalle piknik-salaatille. Käytä salaatin pohjana jotain täyttävää ja hyvin säilyvää raaka-ainetta, kuten perunaa, pastaa tai couscousia. Purkkiin pakattava evässalaatti on malliesimerkki piknikille sopivasta toteutuksesta! Vesimeloni on monen pikniksuosikki: kuutioituna ja juuri oikeiden makuyhdistelmien kanssa yhdistettynä se toimii raikkaana, kesäisenä piknik-salaattina.

Piknik on täydellinen tapa viettää kaunista kesäpäivää.

Piknikin naposteltavat

Avokadolevite sopii mainiosti dippailtavaksi ruisnachojen kanssa. Piirakka on mainio piknikeväs valmiiksi napostelupaloiksi leikattuna. Kokoa piirakanpalat laatikkoon ja laita kerrosten väliin leivinpaperia.

Piknikin makeat eväät

Piknikillä jälkiruoka nautitaan suoraan pienistä annospurkeista tai leivontaan käytetyistä kipoista. Kokeile purkittaa juustokakku, kokoa trifle suureen lasipurkkiin tai tarjoile kirsikkaherkku lasipurkeista. Vain mielikuvitus on rajana! Makeat piirakat ja juustokakut kulkevat piknikille kätevästi myös vuoassa kannettuna. Leikkaa piirakka annospaloiksi jo kotona, niin palat siirtyvät siististi lautaselle.

Piknikjuomat

Raikas ja viilentävä juoma sopii piknikille. Purkki täysmehua on sellaisenaankin jääpalojen kanssa tarjoiltuna virkistävä valinta, mutta mehuista voi taikoa myös kesäisiä juomia.

Näin kokoat täydellisen piknik-korin

Miten turhauttavaa onkaan huomata puistossa jogurttipurkkia avatessaan, että on unohtanut lusikat? Teimme avuksesi piknik-pakkaajan muistilistan, jotta kaikki tarpeellinen on mukana.

 1. Ruokailuvälineet (haarukat, veitset, lusikat) sekä ottimet ruoalle
 2. Lautaset ja mukit (jos käytät kertakäyttöastioita, kannattaa valita biohajoava vaihtoehto)
 3. Servietit
 4. Kosteuspyyhkeillä on kätevä siistiä sormet ja välineet ruokailun jälkeen
 5. Piknikviltti
 6. Kylmäkassi ja kylmäkalle
 7. Pussi roskille

Näillä vinkeillä valmistelet piknikille kätevät eväät:

 • Valmista piknikeväät etukäteen annoskokoisiksi.
 • Erottele leivät leivinpaperilla ja pakkaa eväät kannellisiin muovirasioihin.
 • Jäähdytä ruoka jääkaapissa ennen kuin siirrät sen kylmälaukkuun. Vesipullon tai mehutölkin voi pakastaa, jolloin se toimii ensin kylmävaraajana ja raikkaana juomana sulettuaan.
 • Kylmä keitto kulkee mukana termospullossa, joka säilyttää keiton viileyden.

Onnistunut piknik syntyy yhdessä

Piknik kootaan usein ystävien kanssa nyyttikestihengellä. Vinkkaa tämä sivu ystäväporukalle ja sopikaa etukäteen, kuka tuo mitäkin!

Katso vinkit helpoimpiin piknikeväisiin ja piknikille lasten kanssa!

Helpot ruoat piknikille
Piknik lasten kanssa
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›