Piknik kuuluu kesään

Hyvää ruokaa, ulkoilmasta nauttimista ja rentoa yhdessäoloa – piknik on täydellinen tapa viettää kaunista kesäpäivää. Poimi tästä parhaat ideat piknik-ruokiin, ja nauti eväät auringon alla!

Parhaat piknik-eväät

Parhaat piknik-eväät ovat helppoja, nopeita ja kätevästi mukana kulkevia. Kokoa ihana piknik-kori pienellä vaivalla valmistuvista salaateista, voileivistä, pienistä naposteltavista, makeista herkuista ja raikkaista piknik-juomista.

Lasten piknikille pakataan iloa tuovia eväitä, jotka maistuvat kaikille. Jos idea piknikille lähdöstä syntyy hetkessä, voi piknikin koota helposti valmiista välipalatuotteista. Nappaa ideat talteen ja valmistaudu nauttimaan kesästä!

Piknikin suosikkisuolaiset

Täytetyt leivät, bagelit ja patongit ovat varsinaisia piknik-klassikoita, joita voi varioida erilaisilla herkullisilla täytteillä. Sämpylöitä ja focaaciaa voi nautiskella myös yksinkertaisesti raikkaiden levitteiden ja dippien kera. Vaihtelua piknik-leipiin saa kokeilemalla vaikkapa Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi juustokastikkeita, Valio Viola® tuorejuustoja tai erilaisia juustoviipaleita, jotka sopivat naposteluun mainiosti myös sellaisenaan.

Vinkki: kääräise valmiit eväsleivät leivinpaperiin ja solmi narulla kauniiksi kääröiksi tai sujauta piknik-leipä suodatinpussiin. Sormet säilyvät puhtaina eivätkä eväsleipien täytteet valu puserolle!

Salaatit piknikille

Helposti mukaan otettava, hetken kesäpäivän lämmössä kestävä ja kesäisiä makuja tarjoileva. Siinä kriteerit parhaalle piknik-salaatille. Jotta kriteerit täyttyvät, käytä salaatin pohjana jotain täyttävää ja hyvin säilyvää raaka-ainetta, kuten perunaa, pastaa tai couscousia. Viimeistele suosikkivihanneksillasi. Mallia voi katsoa vaikka purkkiin pakatusta kätevästä evässalaatista!

Suolaista piirakkaa piknikille

Maistuisiko kesäisellä piknikillä tuhti peltilihapiirakka tai värikäs Välimeren kasvispiirakka? Piirakka on mainio piknikeväs valmiiksi napostelupaloiksi leikattuna, ja pellillä valmistuvasta piirakasta riittä syötävää useammallekin. Jos pakkaat piirakkapalat mukaan päällekäin nosteltuna, sujauta väliin leivinpaperi, joka estää paloja tarttumasta kiinni toisiinsa.

Katso lisää suolaisia piirakoita

Piknikin makeat eväät

Piknikillä jälkiruoka nautitaan suoraan pienistä annospurkeista tai leivontaan käytetyistä kipoista. Kokeile purkittaa juustokakku, kokoa trifle kippoon tai tarjoile kirsikkaherkku lasipurkeista. Makeat piirakat ja juustokakut kulkevat piknikille kätevästi myös vuoassa kannettuna. Leikkaa piirakka annospaloiksi jo kotona, ja palat siirtyvät siististi lautaselle piknikillä.

Piknikjuomat ja smoothiet

Piknikille sopii raikas ja viilentävä juoma. Purkki täysmehua jääpalojen kanssa tarjoiltuna on virkistävä valinta, mutta mehuista voi taikoa myös monia muita kesäisiä juomia, kuten ihania mocktaileja eli alkoholittomia cocktaileja. Hyviä valintoja piknikille ovat myös värikäät ja raikkaat smoothiet, jotka kulkevat eväskorissa kätevästi pulloon pakattuna.

Näin kokoat piknik-korin

Miten turhauttavaa onkaan huomata puistossa jogurttipurkkia avatessaan, että on unohtanut lusikat? Teimme avuksesi piknik-pakkaajan muistilistan, jotta kaikki tarpeellinen tulee varmasti mukaan.

 1. Ruokailuvälineet (haarukat, veitset, lusikat) sekä ottimet ruoalle
 2. Lautaset ja mukit (jos käytät kertakäyttöastioita, kannattaa valita biohajoava vaihtoehto)
 3. Servietit
 4. Käsidesi tai kosteuspyyhkeitä käsien puhdistukseen
 5. Piknikviltti
 6. Kylmäkassi ja kylmäkalle
 7. Pussi roskille

Entäpä eväät? Tässä muistilista!

 • Jos mahdollista, paloittele piknik-eväät jo kotona käteviksi annospaloiksi.
 • Erottele leivät ja piirakkapalat leivinpaperilla, ja pakkaa eväät kannellisiin rasioihin.
 • Jäähdytä ruoka jääkaapissa ennen kuin siirrät sen kylmälaukkuun.
 • Vesipullon tai mehutölkin voi pakastaa, jolloin se toimii ensin kylmävaraajana ja raikkaana juomana sulettuaan.
 • Kylmä keitto tai smoothie kulkee mukana termospullossa, joka säilyttää viileyden.

Helpot eväät piknikille

Pikniktunnelman ei ole kiinni valmisteluihin käytettävästä ajasta. Näillä vinkeillä kokoat piknik-korin valmiista välipalatuotteista!

Katso lisää