Moderni joulumenu

Jos perinteiset jouluruoat kyllästyttävät, kokeile vaihteeksi jotain uutta. Modernissa joulumenussa tutut ruoat on päivitetty tähän päivään tuoreilla raaka-aineilla ja jännittävillä mausteilla. Tuo joulupöytään rohkeasti omia suosikkiruokiasi: moderni joulupöytä saa näyttää persoonalliselta ja juuri sinun makusi mukaiselta.

Suomalaiset jouluruoat ovat perua ajalta, jolloin raaka-aineiden saatavuus oli heikko ja makutottumukset erilaisia. On siis tervetullutta piristää joulupöytää mielenkiintoisilla mauilla ja raaka-aineilla. Teitpä ruokaa sitten itsellesi, perheellesi tai ystävillesi, moderni joulupöytä tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin makuelämyksiin.

Modernit alkupalat

Joulupöydän tutut kalat saavat nyt uutta makua, kun niihin yhdistetään moderneja raaka-aineita: avokadoa, wasabia ja inkivääriä. Rosollista tuttu punajuuri maistuu punajuuricarpacciossa, jossa punajuuri siivutetaan ohueksi, marinoidaan mausteliemessä ja tarjoillaan salaattijuuston ja pinjansiementen kera. Moderniin alkupalapöytään sopii myös juustotarjotin herkullisten lisukkeiden kera.

Modernit pääruoat

Moderniin joulupöytään kuuluu täyttävä ja näyttävä pääruoka yhtä lailla kuin perinteiseenkin. Kokonaisen kinkun sijaan possu tarjotaan karamellisoituna. Makua täydentävät aasialaiset mausteet ja yrtit. Yhden tai kahden hengen joulupöytään kinkuksi sopivat myös porsaan potkasta valmistuva sinkun joulukinkku tai täytetyt kalkkunarullat. Entä jos kokeilisit valmistaa joulupöytään lammasta, possua tai kanaa tagine-padassa? Pataan lisättävät kaneli, inkivääri ja mehevät taatelit takaavat jouluisen makumaailman.

Joululaatikoihin löydät uutta makua tämän hetken trendikkäistä juureksista ja kasviksista. Bataattilaatikko ja kurpitsalaatikko hurmaavat kauniilla väreillään. Jos haluat joulupöytään vain yhden laatikon, kokeile juureslaatikkoa, jossa yhdistyvät lanttu, porkkana ja punajuuri.

Modernit jälkiruoat

Glögi, piparit, taatelit ja luumut kuuluvat perinteisesti joulun herkkuihin. Modernissa joulupöydässä nekin tarjoillaan raikkaassa muodossa. Sekä glögi että taatelit sopivat erinomaisesti juustokakkuun, pipareista valmistuu jäädyke ja luumurahka lusikoidaan osaksi upeaa joulupavlovaa. Jos haluat tarjota jälkiruoaksi vain pientä makeaa, on täyteläinen joulufudge mainio vaihtoehto. Herkullinen ja näyttävä juustotarjotin sopii jälkiruoan tilalle tai väliruoaksi ennen jälkiruokaa.

Vaihtoehtoja jouluaaton menuihin

Jouluaaton menun voit rakentaa oman maun mukaan. Perinteinen joulumenu sisältää kaikki klassikot rosollista joulukinkkuun. Stressitön joulumenu maistuu juhlavalta, mutta syntyy nopeasti ja vähällä vaivalla. Joulu maistuu herkulliselta myös kasvissyöjän ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavan joulupöydässä. Millainen on sinun joulumenusi?