Kaipaatko uusia makuja jouluaterialle? Tuo joulupöytään rohkeasti uutta kulmaa ja omia suosikkiruokiasi. Moderni joulumenu on persoonallinen ja juuri sinun makusi mukainen.
Suomalaiset jouluruoat ovat perua ajalta, jolloin raaka-aineiden saatavuus oli heikko ja makutottumukset erilaisia. On siis tervetullutta piristää joulupöytää mielenkiintoisilla mauilla ja raaka-aineilla. Teitpä ruokaa sitten itsellesi tai perheellesi, moderni joulupöytä tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin makuelämyksiin.
Joulupöydän tutut kalat ja mädit saavat uutta makua, kun niihin yhdistää moderneja mausteita. Värikäs kasvitartar on raikas aloitus aterialle, joka sopii myös kasvissyöjille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Saaristolaishyytelö on näyttävä koristus pöytään. Se on kuin suolainen juustokakku ilman pohjaa. Kokeilunhaluiselle herkuttelijalle sopivat myös sitruunalla ja timjamilla maustetut kampasimpukat.
Moderniin joulupöytään kuuluu täyttävä ja näyttävä pääruoka. Hauduttele possu meheväksi kirsikkaisessa Hehku® juomassa tai kokeile rohkeasti kuorruttaa joulukinkku AURA® juustolla. Yhden tai kahden hengen joulupöytään sopii porsaan potkasta valmistuva sinkun joulukinkku, possurulla tai ruusukaali-karpalopedillä paistettu kalkkuna. Joulupöydän vegaanisena vaihtoehtona maistuu vegaaninen Wellington tai kikherneillä terästetty rosollipaistos.
Modernin jouluaterian päätteeksi sopii hurmaavaan herkullinen piparitaikinajäätelö tai crème brûlée -piirakka isosta vuoasta tarjoiltuna. Viipale negronikakkua sopii aikuiseen makuun. Myös juustotarjotin toimii aina, ja sekin virkistyy, kun katat juustojen seuraan vaikkapa kanelikreemiä.
Jouluinen juoma virittää mielen juhlan tunnelmaan. Toivota vieraat tervetulleiksi raikkaan puolukkaisella jouluspritzillä ta mukavan kirpakalla glögisourilla! Vai yhdistäisitkö glögin ja kuohuviinin pirskahtelevaksi glögiskumpaksi?