Moderni joulumenu tuo vaihtelua joulupöytään

Kaipaatko uusia makuja jouluaterialle? Tuo joulupöytään rohkeasti uutta kulmaa ja omia suosikkiruokiasi. Moderni joulumenu on persoonallinen ja juuri sinun makusi mukainen.

Suomalaiset jouluruoat ovat perua ajalta, jolloin raaka-aineiden saatavuus oli heikko ja makutottumukset erilaisia. On siis tervetullutta piristää joulupöytää mielenkiintoisilla mauilla ja raaka-aineilla. Teitpä ruokaa sitten itsellesi tai perheellesi, moderni joulupöytä tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin makuelämyksiin.

Uusia makuja joulun alkupaloihin

Joulupöydän tutut kalat ja mädit saavat uutta makua, kun niihin yhdistää moderneja mausteita. Kokeilunhaluiselle herkuttelijalle sopivat myös sitruunalla ja timjamilla maustetut kampasimpukat. Rosollista tuttu punajuuri maistuu punajuuricarpacciossa, jossa punajuuri siivutetaan ohueksi, marinoidaan mausteliemessä ja tarjoillaan salaattijuuston sekä pinjansiementen kera.

Joulupöydän modernit pääruoat

Moderniin joulupöytään kuuluu täyttävä ja näyttävä pääruoka. Kokeile rohkeasti kuorruttaa joulukinkku AURA® juustolla tai murustele possun pintaan vaihteeksi piparia. Yhden tai kahden hengen joulupöytään sopii porsaan potkasta valmistuva sinkun joulukinkku, possurulla tai ruusukaali-karpalopedillä paistettu kalkkuna. Joulupöydän vegaanisena vaihtoehtona maistuu kikherneillä terästetty rosollipaistos.

Jotakin uutta jouluaterian jälkiruoaksi?

Modernin jouluaterian päätteeksi tarjoillaan joulun makuja raikkaassa muodossa. Hurmaa trendikkäällä pavlovalla, upealla joulubritalla tai valmista jälkiruoaksi suklaakahvilta maistuva jäädyke. Myös juustotarjotin toimii aina, ja sekin virkistyy, kun katat juustojen seuraan vaikkapa kanelicurdia.

Joulujuomaksi glögiä uusin maustein

Jouluinen juoma virittää mielen juhlan tunnelmaan. Aloittaisitko illan raikkaalla glögimocktaililla vai yhdistäisitkö glögin ja kuohuviinin pirskahtelevaksi glögiskumpaksi?

Sesonki
Herkullista kasvisruokaa joulupöytään
Sesonki
Inspiraatio hukassa? Kokeile näitä ruokatrendejä joulupöydässä
Sesonki
Uusi keittiössä? Tässä helpoista helpoin joulumenu, jota et voi mokata