Moderni joulumenu tuo vaihtelua joulupöytään

Kaipaatko uusia makuja jouluaterialle? Tuo joulupöytään rohkeasti uutta kulmaa ja omia suosikkiruokiasi. Moderni joulumenu on persoonallinen ja juuri sinun makusi mukainen.

Suomalaiset jouluruoat ovat perua ajalta, jolloin raaka-aineiden saatavuus oli heikko ja makutottumukset erilaisia. On siis tervetullutta piristää joulupöytää mielenkiintoisilla mauilla ja raaka-aineilla. Teitpä ruokaa sitten itsellesi tai perheellesi, moderni joulupöytä tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin makuelämyksiin.

Uusia makuja joulun alkupaloihin

Joulupöydän tutut kalat saavat uutta makua, kun niihin yhdistetään moderneja raaka-aineita. Rosollista tuttu punajuuri maistuu punajuuricarpacciossa, jossa punajuuri siivutetaan ohueksi, marinoidaan mausteliemessä ja tarjoillaan salaattijuuston ja pinjansiementen kera. Graavikala puolestaan saa hienostunutta makua ginistä.

Joulupöydän modernit pääruoat

Moderniin joulupöytään kuuluu täyttävä ja näyttävä pääruoka. Kokeile rohkeasti kuorruttaa joulukinkku AURA® juustolla tai murustele possun pintaan vaihteeksi piparia. Yhden tai kahden hengen joulupöytään sopii porsaan potkasta valmistuva sinkun joulukinkku, possurulla tai ruusukaali-karpalopedillä paistettu kalkkuna. Vai tarjoaisitko sittenkin pääruoksi rennon joulupellin, joka sopii jaettavaksi yhdessä pöytäseurueen kesken?

Jotakin uutta jouluaterian jälkiruoaksi?

Modernin jouluaterian päätteeksi tarjoillaan joulun makuja raikkaassa muodossa. Hurmaa trendikkäällä joulupavlovalla, upealla joulubritalla tai valmista jälkiruoaksi suklaakahvilta maistuva jäädyke. Myös juustotarjotin toimii aina, ja sekin virkistyy, kun katat juustojen seuraan vaikkapa kanelicurdia.

Joulujuomaksi glögiä uusin maustein

Jouluinen juoma virittää mielen juhlan tunnelmaan. Aloittaisitko illan raikkaalla glögimocktaililla vai yhdistäisitkö glögin ja kuohuviinin pirskahtelevaksi glögiskumpaksi?

Sesonki
Perinteinen joulumenu
Sesonki
Stressitön joulu – helppoa ja hyvää
Sesonki
Herkullista kasvisruokaa joulupöytään