Juustot

Valion juustot syntyvät pitkäaikaisen ammattitaidon ja puhtaan suomalaisen maidon yhdistelmästä.

Valion juustojen makujen takana ovat maidon ravintoaineet ja erilaiset hapatteet, jotka tekevät taikojaan huolellisen valvonnan alla. Valion juustojen maun takana ovat Valion juustomestarit: juustojen haistamisen, maistamisen ja kehittämisen ammattilaiset. Tervetuloa Valion juustojen maailmaan!

Valion juustot

Kutkuttaako juustohammasta? Tutustu juustoihimme ja valitse suosikkisi.

Palajuustot

Meillä on kypsytettyjä juustoja miedosta voimakkaaseen, lempeästä kirpeään, kevyestä täyteläiseen. Siivuta, paloittele, raasta ja nauti!

kaikki palajuustomme

Juustot herkutteluun

Maukkaan täyteläiset herkuttelujuustot kuuluvat juhlaan: illanistujaisiin viinin kanssa, syntymäpäivien jälkiruokapöytään tai omaan herkutteluhetkeen viikon päätteeksi. Niitä yhdistää pitkä kypsytysaika ja siitä syntyvä aromikas ja voimakas maku. Tunnistat Valion herkuttelujuustot ylellisestä kolmionmallisesta pakkauksesta.

Juustot herkutteluun

Juustoraasteet

Arjen ruoanvalmistus on parhaimmillaan helppoa ja mutkatonta, ja samalla siitä syntyy herkullista tarjottavaa. Juuri siksi Valion juustoraasteet ovat käytännöllisiä: ne säästävät aikaa, mutta eivät tingi mausta. Erityisen hyvin juustoraasteet sopivat uuniruokiin, piirakoihin, kuorrutteisiin sekä juustokeittoihin ja -kastikkeisiin. Juustoraasteilla saat lisämakua myös esimerkiksi sämpylä- tai leipätaikinaan sekä munakkaisiin.

Juustojen raasteet

Juustoviipaleet

Lukuisat maistuvat Valio juustot löytyvät valmiina viipaleina, halusitpa sitten miedompaa kermajuustoa tai voimakkaampaa emmentalia. Mikään ei ole helpompi välipala kuin viipale suosikkijuustoa leivän päälle. Juustoviipaleista on moneksi: niistä saa helppoa ruokaisuutta salaatteihin ja täyteläistä makua vaikkapa hampurilaisiin.

kaikki viipaleemme

Sulatejuustot

Sulatejuusto on modernisti uudistuva klassikko, joka löytää paikkansa leivältä, ruoanlaitosta ja leivonnasta. Kotoisa, monikäyttöinen ja pehmeän makuinen sulatejuusto hurmaa sinut siivuna, palana, levitettävänä ja onpa siitä jopa dippikastikkeeksi!

kaikki sulatejuustot

Juustot ruoanlaittoon

Nämä herkkupalat löytävät kokin kauhan kautta tiensä grilliin, salaattiin, pizzaan ja moneen muuhunkin helppoon ruokaratkaisuun.

Juustoja ruokaan

Raejuustot

Nauti proteiinia ja kalsiumia raikkaassa muodossa. Raejuustot ovat arjessa mukana sellaisenaan, salaatissa, tai vaikkapa uuniperunan tai kevyemmän piiraan täytteenä.

kaikki raejuustot

Tietoa juustoista

Tutustu erilaisiin juustotyyppeihin juustosanastomme kautta tai kuinka juustoja kehitämme.

Tuotteen takana
Juustotyypit meillä ja maailmalla
Ruokavinkit
Paraneeko juusto vanhetessaan? Juustoasiantuntijan vinkit kypsyysasteiden maisteluun
Tuotteen takana
Näin syntyy Valio juustojen maku

Juuston maistaminen ja makuparit

Juustojen monipuolisessa maailmassa riittää koettavaa. Valikoimamme huumaa mielen ja makuhermot monipuolisuudellaan mutta ei hätää! Tutustu vinkkeihimme, joilla sukellat juustojen maistelun maailmaan.

Ruokavinkit
Ideoita juustotarjottimelle makupareista
Ruokavinkit
Juustotasting kotona — näin onnistut
Ruokavinkit
Paraneeko juusto vanhetessaan? Juustoasiantuntijan vinkit kypsyysasteiden maisteluun
Ruokavinkit
Sommelierin viinisuositukset Valion juustoille
Ruokavinkit
Juusto ja olut – parhaat yhdessä
Ruokavinkit
Näin kokoat juustolautasen

Juustot leivonnassa ja ruoanlaitossa

Arjen ruoanvalmistus on parhaimmillaan helppoa ja mutkatonta, ja samalla siitä syntyy herkullista tarjottavaa. Tutustu ruokavinkkeihimme!

Ruokavinkit
Juustoraasteet ruoan­valmistuksessa
Ruokavinkit
Raclette ja fondue – lämpimät juustoherkut
Ruokavinkit
Valio juustoviipaleet taipuvat monenlaiseen evääseen